Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 24 ianuarie 2014

Isler




              Cum   la mine ciocolata e omniprezenta,am combinat-o cu aroma de portocala in aceste islere nemaipomenit de gustoase.

              Ingrediente biscuiti:
           600gr faina,200gr zahar,2 oua,300 gr untura,praf de copt,coaja de portocala
 
               Ingrediente crema:
           6 galbenusuri,200 gr zahar,100 gr ciocolata amaruie,50 ml lapte,250 gr unt,coaja de portocala tocata marunt.

               Ingrediente glazura:
           1/2 cana cacao,1/2 cana zahar pudra,1 ling cu varf margarina,3 ling.ulei,apa fierbinte.

               Mod de lucru:
            Mai intai se fac biscuitii.Se pun toate ingredientele intr-un vas,se amesteca apoi se faramanta pana rezulta un aluat legat, sfaramicios,dar nu lipicios.Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul intr-o foaie de 0,5 cm.Se taie rondele cu o forma sau cu un pahar.Se pun in tava si se coc in cuptorul incins pana se rumenesc un pic.Se scot cu grija sa nu se rupa si se lasa la racit.
             Intre timp,se prepara crema.Galbenusurile se amesteca cu zaharul,se adauga laptele si ciocolata taiata marunt si se pun la fiert,la bain marie.Cand incepe sa se ingroase,se adauga coaja de portocala.Se ia de pe foc si se lasa la racit.Crema rece se amesteca cu untul frecat spuma.
            Se fac perechi cate doi biscuiti si se umplu cu crema.Se pune o lingurita de crema pe un biscuite si se acopera cu celalalt.Se apasa bine pana crema se aseaza uniform intre cei doi biscuiti.
            Dupa ce s-au lipit toti biscuitii,se face glazura.Se pune un pic de apa la fiert.Cacaoa se amesteca cu zaharul pudra.Se adauga uleiul si se amesteca bine.Se adauga margarina la temperatura camerei si se amesteca pana se leaga toata cacaoa cu zaharul.Cand apa clocoteste se toarna incet peste cacaoa cu zahar,amestecand incet.Se adauga atata apa cat sa rezulte o compozitie groasa,de consistenta ciocolatei topite.
           Se ia fiecare isler si se inmoaie in glazura,astfel incat sa acopere biscuitele de deasupra.
           Se lasa la rece sa se intaresca galzura.
            Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!