Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 6 februarie 2014

Papricas de pui




                 Papricasul e una din mancarurile favorite la noi in familie asa ca de cate ori il fac,e motiv de bucurie.Nu e o mancare sofisticata,dar e foarte gustoasa si apreciata.

               Ingrediente:
          500gr carne de pui,2-3 cepe, 2 ardei (eu am pus ardei macinat din borcan) 1 lingura de boia dulce,sare,piper,patrunjel verde.
         Pentru galusti: 2 oua,un pic de sare,faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat gros ca o smantana.

            Mod de lucru:
          Carnea se taie bucatele si se prajeste in ulei cat sa se rumeneasca un pic.Nu trebuie sa fie gatita complet.Se scot bucatile de carne si,in uleiul ramas,se caleste ceapa.Cand a devenit sticloasa se adauga carnea,ardeii taiati cubulete sau ardeii macinati,boiaua,sarea,piperul.Se amesteca rapid sa nu se caramelizeze boiua si se toarna apa calda.Se lasa sa fiarba pana se inmoaie carnea.Se mai lasa pe foc mic sa mai scada zeama.
          Intre timp,se pregatesc galustile. Se bat ouale cu un pic de sare si se adauga faina pana se obtine un aluat mai gros decat cel de clatite.Se inmoaie o lingurita in lichidul clocotit si se formeaza galuste carora se li se da drumul in mancare.Nu trebuie lasat mult pe foc,pentru ca acestea vor fierbe rapid.Cand sunt gata se ridica la suprafata.
        Se presara patrunjel verde si se ia de pe foc.
        Pofta buna!


               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!