Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 1 februarie 2014

Pulpa de curcan glazurata cu sos de afine




                    Intotdeauna mi-a placut combinatia de gusturi dulce-iute.Si pentru ca la dulciuri,la ciocolata mai ales merge de minune,am zis ca si la fripturi trebuie sa fie la fel de spectaculos.Intr-adevar, e o combinatie perfecta intre dulce si iute.

                    Ingrediente:
            2 pulpe de curcan,4 ling miere,sare,piper,o ceasca vin alb.

                    Ingrediente sos de afine:
            1 borcan de 450 gr cu afine,100ml vin Cabernet,sucul si coaja de la o portocala,1 baton scortisoara,sare,piper Cayenne,piper negru.

                 Mod de pregatire:
             Carnea se fierbe aproximativ 30min. in apa cu sare si 2 morcovi.Se scoate din apa,se codimenteaza bine cu sare si piper.Se unge cu miere,se pune intr-o cratita,se toarna vinul alb si se da la cuptor inca 1-1 1/2 ore.
            Intre timp,pregatim sosul.Vinul rosu se pune la fiert cu zeama si coaja de portocala rasa,batonul de scortisoara,sarea si piperul.Cand incepe sa fiarba,se adauga afinele si se mai lasa pe foc 10 minute .Se stinge focul,se scoate batonul de scortisoara si se serveste alaturi de friptura.

             Pofta buna!


2 comentarii:

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!