Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 4 martie 2014

Tort tuxedo




                O minunata combinatie alb-negru exact ca un tuxedo ( in romana inseamna smocking) .Un blat negru umed,cremos,moale,nu trebuie insiropat pe care sta ganache de ciocolata amaruie,alba,cu lapte.Un joc de culori si arome carora nu-i rezisti sub nici o forma.Acest  tort dulce,cremos,ciocolatos  l-am facut  de ziua sotului meu.A fost un real succes.

               Ingrediente blat:
           250gr faina,80 gr cacao,400gr zahar,2 oua,125ml ulei,250ml iaurt,125ml cafea,un varf sare,1lingurita praf de copt,2lingurite bicarbonat.

               Ingrediente ganache negru:
             300ml frisca,300 gr ciocolata neagra amaruie cu continut ridicat de cacao

                Ingrediente ganache alb:
              300ml frisca ,250gr ciocolata alba

               Ingrediente ganache maro:
              300ml frisca,300 gr ciocolata cu lapte

               Mod de lucru:
             Ingredientele uscate se amesteca intr-un bol.Se adauga ingredientele umede,inclusiv ouale,si se mixeaza totul.Rezulta o compozitie lichida din care se fac doua foi. Jumatate din compozitie se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins.Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca e gata.Se scoate si se lasa la racit.Intre timp,se pune a doua foaie,din cealalta jumatate de compozite la copt.Se lasa la racit cele doua foi si,intre timp,se pregatesc cremele.E recomandat sa se coaca doua blaturi pentru ca,datorita texturii sale umede,se taie foarte greu daca se coace un singur blat.

              Cremele  ganche:
            Intr-o craticioara se incalzeste frisca pana ajunge aproape de punctul de fierbere,se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele.Se amesteca pana devine o crema omogena si lucioasa.Se da la rece cateva ore.E recomandat sa se pregateasca de seara,urmand sa stea la frigider peste noapte.A doua zi  se mixeaza crema racita pana devine pufoasa si se deschide la culoare.Se intinde peste unul din blaturi si se da iar la frigider.
             Exact acelasi procedeu se urmareste si pentru crema ganache alba.E recomandat ca ganachul alb sa se tina mai mult la frigider.
Peste ganachul negru se pune ganachul alb si deasupra,al doilea blat.Se imbraca tortul in ganache maro.
Deasupra se face o glazura din 100gr ciocolata amaruie,50ml lapte,50 gr unt si se toarna peste tort.Eu nu am mai facut glazura,am oprit un pic din ganachul alb si am decorat tortul.

Iata o sectiune:


           
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!