Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 23 aprilie 2014

Bucuresti




                            A fost prajitura copilariei mele.Nu am facut-o de foarte mult timp si azi,apucandu-ma de ea,m-a cuprins nostalgia...Am  pregatit cu drag prajitura,la fel cum o pregatea mama cu ani in urma.


                          Blat:
                        10 galbenusuri,1 cana lapte,1 cana ulei,20 ling zahar,30 ling faina,2 ling cacao,1 praf de copt.

                     Se caramelizeaza 10 ling de zahar si se sting cu laptele.Se fierbe pana se topeste caramelul apoi se lasa sa se raceasca.Galbenusurile se freaca cu restul de zahar,se adauga uleiul in fir subtire,ca la maioneza,apoi laptele caramel.Se adauga faina cu cacaoa si praful de copt.Se omogenizeaza totul si se pune in tava tapetata.Se coace in cuptorul dinainte incins pana la proba scobitorii.
                      Blatul rece se taie pe grosime, in trei.

                     Crema de ciocolata:
                    500 ml lapte,4 ling zahar,1 budinca de ciocolata,250gr unt
                  Laptele se pune la fiert cu zaharul.Se opresc cateva linguri cu care se subtiaza budinca.Cand fierbe laptele,se toarna budinca indoita cu lapte si se mesteca continuu pana se ingroasa.Se ia de pe foc si se lasa la racit.Untul se spumeaza si se adauga budinca racita.

                     Crema de fistic:
                    500 ml lapte,1 budinca de fistic,4 ling zahar,250gr unt
                  Budinca se subtiaza cu 100 ml lapte.Restul de lapte se pune la fiert si,cand clocoteste,se adauga budinca subtiata.Se fierbe pana se ingroasa.Se ia de pe foc si se lasa la racit.Untul se spumeaza si se adauga budinca rece.

                      Glazura:
                     200gr ciocolata,2ling lapte
                   Ciocolata se topeste impreuna cu laptele pana rezulta o glazura destul de groasa.

                 Foile se insiropeaza cu un sirop cu rom si se umplu cu cele doua creme.Deasupra se toarna glazura de ciocolata.Retetea originala este cu fondant de ciocolata,dar este prea dulce asa ca am preferat glazura.
                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!