Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 29 mai 2014

Conopida la cuptor




                        Cum apare conopida,e primul fel pe care-l pregatesc.Este o mancare rapida si usor de pregatit,dar foarte savuroasa.La noi in familie e foarte apreciata si o fac de cate ori am ocazia.
                         Ingredientele de baza sunt trei: conopida,smantana si cascaval ras.Mai trebuie un pic de unt,sare si piper.Cantitatile difera in functie de cata conopida aveti sau cat e de mare aceasta.
                         Conopida se spala si se desface in buchetele.Intr-o oala sa pune apa cu sare la fiert.Cand clocoteste se adauga conopida si se lasa cateva minute sa fiarba pana se inmoaie putin.Nu trebuie sa fie fiarta.
                          Se unge cu unt un vas de yena si se aranjeaza buchetele de conopida oparite si scurse bine de apa.Se pune un rand de conopida,se presara cascaval ras si smnatana.Se continua tot asa pana se epuizeaza toata conopida.Ultimul strat va fi smantana.Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.
                           Se poate servi atat calda cat si rece.E delicioasa.
                       

                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!