Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 25 iunie 2014

Iaurt de casa



                                 Pentru un iaurt bun aveti nevoie de lapte proaspat de vaca.Nu se degreseaza.Cu cat e mai gras,cu atat mai cremos va fi iaurtul si va avea mai putin zer.Si laptele din comert e bun pentru iaurt,dar sa fie proaspat,nu UHT.
                                 Mai aveti nevoie de bacterii.Acestea se gasesc in iaurt sau smantana.E bun si iaurtul din comert,dar cel mai bun e tot iaurtul de casa.Daca ati mai facut iaurt,opriti o lingura buna pentru data viitoare cand veti face iar iaurt.
                                  Si cum cel mai bun e iaurtul in vas de pamant,am inlocuit borcanul cu un vas de lut.Astfel,parca m-as intoarce in timp,cand mama facea iaurtul si ma bucuram nespus.
                                 Laptele se fierbe si se lasa la racit.Nu trebuie sa se raceasca complet,ci trebuie sa fie doar un pic caldut.Daca e prea cald sau prea rece,nu se face iaurtul.Se pune laptele intr-un vas sau borcan si se dizolva o lingura de iaurt sau smantana in el.Se acopera cu un capac si se inveleste intr-un prosop.Se lasa la cald pana a doua zi cand e gata.Se da la rece si se poate servi.
                                 Se poate consuma simplu sau cu fructe de sezon,cu miere si nuci sau se pot drege ciorbe sau mancaruri cu el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!