Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 17 august 2014

Ardei iuti in otet




                         

                           Nu pot sa spun ca la noi in familie se mananca picant,dar ardeii iuti sunt adorati.Pentru a avea gustul iute-picant si peste iarna,am conservat ardeii iuti.



                         Se aleg ardei iuti sanatosi,ajunsi la maturitate.Se spala si se cladesc in borcane astfel incat sa ramana cat mai putin loc liber.Se umplu borcanele cu apa ,apoi se golesc intr-o cana gradata pentru a vedea cantitatea de lichid necesara.Se face un amestec din apa si otet in proportie de 3:1.Deci,daca avem 1l de lichid,punem 750ml apa si 250 ml otet.La 1l lichid se adauga 1 ling rasa de sare si 1ling cu varf de zahar.Se fierbe compozitia sa se topeasca sarea si zaharul si se toarna,fierbinte peste ardeii iuti.Borcanele se inchid ermetic si se pastreaza in camara.

                            Unii recomanda conservarea ardeilor iuti numai in otet.Mi se pare prea dur gustul.Mult prea acru in combinatie cu iuteala ardeilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!