Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 8 august 2014

Fierberea la Bain Marie






                                                 Sau baie de apa.Este modalitatea prin care se incalzeste o compozitie prin intermediul apei clocotite.Acest procedeu se foloseste pentru a se evita transferul brusc de caldura asupra compozitiei ceea ce poate duce la arderea sa sau la schimbarea compozitieiTotodata,temperatura la care se mentine compozitia este constanta.
                            Daca vasul de deasupra acopera complet vasul cu apa,se pune in acesta o lingura pentru  ca aburul rezulat in urma fierberii apei sa poata sa se evapore.Totodata,nu e bine ca vasul cu compozitia sa atinga apa care clocoteste.
                            Se topeste la bain-marie gelatina,ciocolata,untul,se bat albusurile cu zahar,se mixeaza galbenusurile cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!