Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 9 august 2014

Gem de mure





                             Pe langa faptul ca aceste minunate fructe sunt foarte gustoase,au multe beneficii asupra sanatatii.Murele contin tanin,acizi organici ,vitamina C si E.Totodata, contin salicil,aceeasi substanta activa regasita si in aspirina,cu acelasi efect antiinflamator.Murele sunt,de asemenea,remineralizante,astringente,antireumatice,hipotensive.Amigdalitele,raguselile,constipatia,infectiile urinare pot fi ameliorate cu ajutorul acestor fructe,consumate ca atare.
                             Si pentru ca iarna nu avem de unde sa consumam fructe proaspete,am facut un  minunat gem care se poate servi ca simplu desert,nu neaparat ca medicament.



                            Ingrediente:
                         1kg mure,500gr zahar.


                           Mod de preparare:
                        Se spala murele si se scurg bine pe o sita.Intr-un castron, se pune un strat de mure,unul de zahar si tot asa,alternand,pana se termina murele si zaharul.Se lasa sa stea pana a doua zi,ca murele sa lase siropul.
                       Se pun intr-o cratita, se tin pe foc moale,pana se topeste tot zaharul,apoi se da la foc mai iute.Se lasa sa fiarba,amestecand mereu cu o lopatica de lemn ca sa nu se prinda.Se incearca daca este gata,punanad putin pe o farfurie.Daca nu lasa zeama imprejur,gemul este gata.
                       Se ia de pe foc si ,fierbinte,se pune in borcane sterilizate.Se lasa sa se racoresca,apoi se inchid ermetic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!