Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 6 octombrie 2014

Cornuri bicolore






                          A venit frigul asa ca am dat drumul la cuptor si am facut aceste minunate cornuri bicolore.Foarte aromate,dulci,pufoase si foarte de efect sunt minunate consumate langa un pahar de lapte cald sau simple,ca desert.


                          Ingrediente aluat:
                         1kg faina,200gr zahar,100ml ulei,2oua,600ml lapte,2 plicuri drojdie uscata,2ling cacao,coaja de portocala,esenta de vanilie.


                         Ingrediente sirop:
                      100 ml apa,2ling zahar,esenta de vanilie.


                        Mod de preparare:
                     Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Intr-un bol se pune faina,se face loc la mijloc si se adauga ouale,drojdia,zaharul,uleiul,coaja de portocala si esenta de vanilie.Se adauga laptele caldut si se framanta un aluat legat,elastic,care nu se lipeste de maini.Aluatul rezultat se imparte in doua.O parte din el se framanta cu cacaoa.Dupa ce s-a omogenizat bine se lasa ambele bucati de aluat,una alba,una maro, la dospit aproximativ 2 ore. Trebuie sa creasca pana isi dubleaza volumul.
                      Pe masa infainata se intind cele doua aluaturi in doua foi subtiri.Cele doua foi se suprapun si se mai intind cu sucitorul pana rezulta o foaie groasa de 5mm.Se taie in triunghiuri potrivit de mari,se adauga umplutura si se ruleaza,rezultand cornurile.Se pun in tava si se mai lasa 20-30 min sa stea la cald,apoi se dau la cuptorul dinainte incins.
                      Apa se pune la fiert cu zaharul,iar cand clocoteste,se adauga esenta de vanilie.
                      Cand cornurile sunt gata,cu 5 min inainte de a le scoate din cuptor se toarna peste ele siropul cald si se mai lasa la cuptor pana scade siropul din tava.
                      Umplutura poate varia dupa preferintele fiecaruia: nuci,rahat,ciocolata,gem.Eu le-am umplut cu crema Finetti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!