Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 8 octombrie 2014

Dulceata de dovleac







                        Inca o dulceata, de data asta ,de dovleac.Atat de fina,cremoasa,dulce si aromata incat nu poti rezista tentatiei.Sa nu mai vorbesc de aromele raspandite in toata casa...Te duce cu gandul la sarbatorile de iarna.O delicioasa dulceata care se poate consuma atat ca desert,pe paine sau in prajituri,dar si langa o friptura.



                       Ingrediente:
                     3 kg dovleac,500-800 gr zahar,1l apa,ghimbir proaspat,1 baton vanilie,1 baton scotisoara.



                      Mod de preparare:
                  Dovleacul se taie bucati,se scoate partea cu seminte , se curata de coaja,apoi se da pe razatoare.Ghimbirul se curata de coaja si se da pe razatoare.
                    In cratita pentru dulceata de pune la foc dovleacul cu apa si ghimbirul.Se mesteca intruna cu lingura de lemn,sa nu se prinda.Se adauga vanilia si scortisoara si cand incepe sa fiarba se adauga zaharul.Cantitatea de zahar difera in functie de cat de dulce e dovleacul si cat de dulce vreti sa fie dulceata.Eu am pus doar 500 gr zahar pentru ca dovleacul a fost foarte dulce si am vrut sa se simta aroma sa.
                     Se fierbe,mestecand continuu pana dulceata e bine legata adica ,daca pui o lingurita de dulceata pe o farfurie,sa nu curga.
                     Se scoate vanilia si scortisoara si se pune fierbinte in borcane.Acestea se inchid ermetic si se pun in paturi sa se raceasca lent,apoi se depoziteaza in camara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!