Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 28 decembrie 2014

Curcan cu ananas






                     Pentru masa de Craciun ,ca fel principal,am gatit aceasta friptura de curcan cu ananas.Frageda,aromata,picanta dar si putin dulce a fost o incantare pentru musafiri.Se poate face din orice parte a curcanului.Eu am facut friptura din pulpa superioara.


                    Ingrediente:
                  carne de curcan (in cazul meu pulpe superioare),1 ananas,2 ling zahar,sare,piper,cimbru,coriandru,ulei de masline,3-4 catei de usturoi,11/2 pahar vin alb.



                  Mod de preparare:
               Pulpele de curcan se dezoseaza si se taie fasii potrivit de mari.Se pregateste o marinada din ulei de masline,vin,sare,piper,cimbru,coriandru,usturoi.Se tine carnea in aceasta marinada cateva ore (ideal de seara pana dimineata) apoi se scoate si se pune intr-o tigaie.Sosul ramas se toarna deasupra si se da la cuptor.
              Ananasul se curata,se scoate miezul si se taie rondele.Se poate folosi si ananas din conserva.Se caramelizeaza doua linguri de zahar,se adauga rondelele de ananas si se stinge cu jumatate cana de vin.Se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul iar ananasul se inmoaie.Se toarna totul peste carne si se da la cuptor pana scade bine sosul din tigaie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!