Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 31 martie 2014

Chec ciocolatos




                            Aceasta reteta se prepara foarte usor si simplu.Rezultatul este minunat,rezultand un chec cu o textura umeda,cremoasa cu un gust si o aroma puternica de ciocolata.

                            Ingrediente:
                          4oua,300gr faina,250ml ulei,250ml lapte,3ling cacao,praf de copt,zahar vanilat,4 ling nutella.

                            Mod de lucru:
                         Ouale se mixeaza bine cu zaharul pana se topeste si ouale cresc in volum.Se adauga laptele turnat in fir subtire si mixand in continuare.Apoi se adauga uleiul,tot in fir subtire,ca la maioneza.La urma se adauga faina amestecata cu praful de copt.Aluatul astfel obtinut se imparte in doua parti.In una din ele se adauga 3 ling cacao.Intr-o forma rotunda,tapetata cu hartie de copt se pune aluatul galben apoi cel maro.Se da la cuptor pana trece testul scobitorii.
                            Cand e gata,se scoate din tava si se lasa sa se racoresca.Intre timp,se pregateste glazura.Nutella se incalzeste pe baie de aburi si se intinde pe suprafata checului.Deasupra se presara fulgi de ciocolata.
                           E delicios alaturi de o cana cu lapte sau ceai.

                            O felie de chec:

       

duminică, 30 martie 2014

Cornulete fragede




                             Mi-a fost dor de aceste cornulete dulci,fragede de " se topesc in gura" cum zicea mama.Sunt foarte gustoase.Din ce mananci,ai tot manca.Pe langa asta,se fac foarte usor.

                            Ingrediente:
                          4 ling untura de porc,2 plicuri praf de copt,2 ling otet,10 ling apa,faina cat cuprinde.
                          Pentru umplutura: gem,rahat,nuci.
                          Pentru pudrat: zahar pudra vanilat.

                            Mod de pregatire:
                         Cu o lingura,se freaca untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia devine omogena ca o maioneza.Se adauga faina si se framnta cu mana pana ce rezulta un aluat omogen,care nu se lipeste de maini.
                         Pe masa infainata se intinde aluatul in foaie subtire.Se decupeaza marginile astfel sa rezulte un dreptunghi.Pe latura mica se pune umplutura.Se ruleaza aluataul pana e acoperita bine umplutura.Se taie sulul in bucati mici. Se repeta operatia pana se termina aluatul.Se pun in tava si se dau la cuptor la foc mediu.
                          Cand sunt gata,se scot din cuptor si se tavalesc prin zahar pudra vanilat.

sâmbătă, 29 martie 2014

Salata de cartofi cu castraveti murati





                                Cred ca salatele sunt mancarurile care te scot din impas atunci cand nu mai stii ce sa gatesti,cand ai musafiri si trebuie sa pregatesti urgent niste aperitive.Sunt gustoase,savuroase si foarte apetisante,asa cum este si aceasta salata.

                               Ingrediente:
                          6-8 cartofi,5 oua,4 castraveti murati,o legatura marar,sare,piper,ulei.

                                Mod de lucru:
                           Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja,intr-un vas cu apa.4oua se fierb tari.Dupa ce au fiert,cartofii se lasa sa se racoreasca,apoi se curata.La fel si ouale.Cartofii,ouale si castravetii se taie rondele.Dintr-un galbenus se face o maioneza care se toarna peste rondelele de cartofi ,oua si castraveti.Se adauga mararul tocat fin,se potriveste se sare si piper si se amesteca totul bine.Se poate servi imediat,dar e mai savuroasa daca sta un pic la rece.



joi, 27 martie 2014

Negrese cu crema





                            O reteta care se poate folosi in multe feluri.Pe langa desertul care il reprezinta,poate fi folosita ca blat pentru torturi.Se face rapid si usor.Are o textura cremoasa,ciocolatoasa.Intr-un cuvant, e delicioasa sub orice forma o faceti.

                            Ingrediente:
                          200gr faina,250gr zahar,80 gr cacao,450ml lapte,35 ml ulei,un varf sare,praf de copt.
                          Crema: 1 budinca ciocolata,250 gr margarina,500ml lapte,3ling zahar.

                           Mod de lucru:
                       Ingredientele uscate se amesteca intr-un bol.Se adauga cele ude,se amesteca si se pune in tava tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptorul dinainte incins.Pentru a vedea daca e gata,se face proba scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
                        Se taie,dupa preferinta,in patrate,romburi,cercuri.
                 Praful de budinca se scubtiaza cu un pic de lapte.Restul de lapte se pune la foc cu zaharul.Cand e fierbinte,se adauga budinca subtiata.Se amesteca bine sa nu faca cocoloase.Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca..Dupa ce s-a racit,se amesteca cu untul frecat spuma.Cu aceasta crema se ung negresele.
                   Deasupra,se poate face o glazura de ciocolata.Eu am presarat decor colorat.

miercuri, 26 martie 2014

Salata mexicana cu pui





                        O salata usoara,racoroasa,reconfortanta.

                          Ingrediente:
                        450gr amestec mexican de legume,1/2 piept de pui,4 triunghiuri branza topita,3ling smantana,cativa bulgarasi de branza de vaci,sare,piper.

                        Mod de lucru:
                      Amestecul de legume se decongeleaza la temperatura camerei si se pune la fiert in apa cu sare.Dupa ce a fiert,se scurge si se lasa la racit.Pieptul de pui se fierbe.Eu,avand o friptura la cuptor,am bagat si pieptul de pui.In legumele reci se adauga pieptul de pui fiert si racit,taiat cubulete.La fel,se taie  si branza topita si se adauga peste legume.Se adauga smantana si branza de vaci,se potriveste de sare si piper si se da la rece cteva ore,inainte de servire.

marți, 25 martie 2014

Prajitura Tavalita




                             La cererea Emiliei am facut Tavalita.Este preferata ei si n-am facut-o cam de mult timp asa ca a trebuit sa ma conformez.
 
                                Blat:
                             3 cani faina,14 ling untura topita,12 ling zahar,1 ou,3 ling miere,1 vrf bicarbonat,lapte cat cuprinde ca aluatul sa fie moale.
                              Se amesteca toate ingredientele pana rezulta un aluat omogen,dar moale.Se pune cu lingura in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins dinainte.

                                Glazura:
                              1 pachet unt,1 cana zahar,4 ling cacao,5 ling lapte.
                              Se fierbe totul pe foc pana se ingroasa.

                              Blatul copt se scoate din cuptor si se taie cald.Se dau prin glazura,apoi se tavalesc prin nuci macinate sau prin nuca de cocos.


luni, 24 martie 2014

Muschi umplut




                                 Un delicios preparat care se pote servi atat ca fel doi cat si ca aperitiv.

                                Ingrediente:
                             500 gr muschi de porc (cotlet), 5-6 felii de paine,1 ceapa mica,10 ciuperci, 3 oua,sare,piper,marar,patrunjel verde.

                               Mod de lucru:
                            Carnea se curata de pielite si se fasoneaza.Se face o crestatura,ca un buzunar de-a lungul muschiului,astfel incat mijlocul sa fie gol.Painea se inmoaie in apa.Ceapa se taie marunt si se caleste cu ciupercile tocate.2 oua se fierb tari.Painea se scurge de apa,se stoarce bine si se pune intr-un castron.Se adauga ceapa calita cu ciupercile,ouale fierte taiate marunt,1 ou crud,verdeata,sare si piper.Se amesteca totul bine si se umple muschiul.Se pune intr-o tava cu putin ulei si un strop de apa,se codimenteaza si se da la cuptor.
                             Se serveste cu muraturi,cu garnitura de legume sau rece,ca aperitiv.

duminică, 23 martie 2014

Tort Pastel




                           I-am spus astfel pentru ca e un pastel de culori,gusturi si arome.
                          Am facut acest tort de ziua nepotului meu,Darius.E o combinatie grozava de trei creme: de cicolata,de ness si caramel.Arome si gusturi deosebite,reunite intr-un minunat tort.

                          Blat:
                        10oua,10ling zahar,10 ling faina,4 ling cacao,praf de copt
                        Albusurile se bat spuma tare.Se adauga,treptat,zahrul si se bate in continuare pana devine o bezea tare.Se adauga galbenusurile si se bate in continuare.La urma,se adauga faina,cacaoa si praful de copt amestecate si cernute.Se amesteca usor cu o lingura de lemn.Se pot coace doua blaturi identice sau unul singur pe care-l taiem in doua pe orizontal.

                         Crema de ciocolata:
                       300 ml frisca,200 gr ciocolata neagra sau cu lapte
                       Ciocolata se taie cuburi si se topeste la cuptorul cu microunde.Frisca se bate si,cand e aproape gata,se adauga ciocolata.Se bate in continuare pana se omogenizeaza.

                         Crema caramel:
                        300ml fisca,250ml lapte,6 ling zahar,1 plic gelatina
                       Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu lapte.Se fierbe pana se topeste tot zaharul.Gelatina se hidrateaza si, se adauga in caramelul racorit.Se da la rece pana se intareste.Frisca se bate si se adauga caramelul racit.

                           Crema ness:
                          300 ml frisca,250ml lapte,2 linguri ness ( 4 plicuri),2 ling zahar,1 plic gelatina
                          Laptele se fierbe cu nessul dizolvat si cu zaharul.Gelatina se hidrateaza in apa.Se fierbe pana se topeste zaharul apoi se lasa se racoresca.Se adauga gelatina si se da la rece pana se intareste.Frisca se bate si se adauga crema de lapte si ness.

                              Sirop:
                             100ml cafea,2ling zahar,esenta de rom
                          Cafeaua se pune la foc cu zaharul pana acesta se topeste.Se adauga romul si se opreste focul.Cu siropul racit se insiropeaza blaturile.

                             Glazura:
                           10 ling zahar pudra,2 ling cacao,1 ling ulei,2 ling apa calduta
                           Se omogenizeaza totul pana rezulta o glazura destul de moale.

                              Aranjare:
                             Blat insiropat,crema de ciocolata,crema caramel,crema de ness,blat insiropat,glazura.
Partile laterale le-am imbracat in frisca.


                             
                                    Iata o sectiune:


                           Diferenta de culoare dintre crema caramel si cea de ness nu e mare,in poza  aproape ca nu e vizibila,dar gustul e grozav.
                     

joi, 20 martie 2014

Ciorba de curcan




                               E o ciorba foarte gustoasa pe care o  fac mereu,curcanul fiind o carne foarte savuroasa.

                                Ingrediente:
                              500 gr carne de curcan ( eu am folosit un spate de curcan) 2-3 morcovi,1 patrujel,1 pastarnac,1 ceapa,1 galbenus de ou, 200ml smantana, sare, piper, zeama de lamaie ( am acrit cu zeama de pe muraturi)
                             
                                Mod de lucru:
                              Carnea se taie cubulete, zarzavatul se curata si se taie cuburi. Intr-o oala se pune uleiul la incins, se adauga ceapa taiata cuburi. Cand devine sticloasa se adauga restul zarzavaturilor si carnea. Se calesc pana carnea isi schimba culoarea. Se adauga 1l apa si se lasa sa fiarba pana zarzavatul si carnea se inmoaie. Zeama de muraturi se pune sa fiarba si , cand clocoteste, se toarna peste ciorba. Daca se foloseste zeama de lamaie, nu trebuie incalzita in prealabil. Cantitatea difera in functie de cat de acra doriti sa fie ciorba. Se potriveste de sare si piper. Daca mai trebuie, se mai poate adauga un pic de apa. Smantana se bate cu un galbenus de ou si se adauga cateva linguri de ciorba fierbinte. Se toarna totul in ciorba. Se  stinge focul si se presara din abundenta patrunjel verde tocat marunt.

                              Pofta buna!

marți, 18 martie 2014

Bilute de ciocolata cu visine




                           Aspectuase,aromate,dulci si ciocolatoase sunt un dulce de care te indragostesti pe loc.

                          Ingrediente:
                       500gr biscuiti sau resturi de prajituri,cozonac,3ling cacao,2ling zahar,zahar vanilat,coaja de portocala,esenta de vanilie,esenta de rom,1 borcan de 800gr de compot de visine.

                          Mod de lucru:
                        Biscuitii sau resturile de prajituri se macina marunt cu robotul de bucatarie.Se adauga zaharul,cacaoa,aromele si esentele.Se amesteca bine.Se toarna din zeama de la visine pentru a se lega.Se framanta bine,atentie,nu puneti multa sa nu fie prea moale.Din compozitia rezultata se fac bilute mici in mijlocul carora se pune cate o visina.Cand sunt toate gata se dau pentru o ora la rece.Intre timp,se face o glazura din 200gr ciocolata. si 100ml lapte.Se ia fiecare bila si se da prin glazura.Eu am folosit ciocolata cu arahide.
                       Dupa ce s-a intarit glazura,se pun in cosulete de hartie si se servesc.

Pizza cu blat pufos




                       O delicioasa pizza cu un blat moale si pufos careia nu-i rezisti oricat de satul ai fi.

                        Ingrediente blat:
                      1 kg faina,200ml ulei,14 gr drojdie uscata,sare,o lingurita zahar,400ml apa calduta

                      Mod de lucru:
                    Intr-un castron se pune faina,sarea,zaharul,drojdia,uleiul si apa.Se framanta  pana rezulta un aluat legat,elastic,un pic mai moale ca de obicei.Se lasa la cald 1-2 ore sa dospeasca.
                    Cand si-a dublat volumul,se imparte in trei si fiecare bucata se intinde pe masa infainata.Foaia trebuie sa fie mai subtire.
                     Se pune in tava.Deasupra se intind 3-4 linguri de zacusca de ciuperci peste care se pun felii de sunca,salam,piept de pui dupa preferinta.Se presara branza mozzarella rasa amestecata cu busuioc si oregano.
                     Se da la cuptorul dinainte incins pana se rumeneste frumos deasupra.

duminică, 16 martie 2014

Chec cu nuca de cocos




                           O inspiratie de moment,un chec cu o bezea cu nuca de cocos pe care l-am copt in forma dreptunghiulara.

                           Ingrediente blat maro:
                       6 galbenusuri,1/2 cana lapte,1/2 cana ulei,6 ling zahar,15 ling faina,2 ling cacao,praf de copt,coaja de portocala,coaja de lamaie,zahar vanilat.

                         Ingrediente blat alb:
                      6 albusuri,6 ling zahar,2 ling faina,150gr nuca de cocos,zahar vanilat,praf de copt.

                       Mod de lucru:
                    Galbenusurile se freaca cu zaharul,uleiul si laptele.Se adauga faina si cacaoa,apoi aromele si praful de copt.Se mixeaza totul bine si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptorul incins.
                       Intre timp,se pregateste compozitia alba: Albusurile se bat spuma ca pentru bezea.Se adauga treptat zaharul si se maixeaza pana se topeste.La urma,se adauga faina,praful de copt si nuca de cocos.Se amesteca incet cu o spatula.
                         Cand compozitia maro e pe jumatate coapta,se scoate din cuptor si se toarna compozitia alba deasupra.Se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.Pentru a fi siguri,se poate face testul scobitorii.

                           Pofta buna!
                       
                       

Fursecuri cu susan




                         Aceste fursecuri mi-au intrecut toate asteptarile.Sunt  crocante la exterior si pufoase la interior,fragede,aromate,gustoase, se fac repede si,pe deasupra,sunt de post.

                       Ingrediente:
                   250gr margarina,1/2 cana ulei,1 cana zahar,1 cana apa,1 ling praf de copt,11/2 cana seminte de susan,faina cat cuprinde (aprox.1 kg),coaja de portocala,zahar vanilat.

                     Mod de lucru:
                 Se topeste margarina la microunde si se amesteca cu zaharul,uleiul,apa si 1/2 cana susan prajit in prealabil.Se adauga praful de copt,zaharul vanilat,coaja de portocala.La urma se adauga faina atat cat sa rezulte un aluat legat,un pic mai moale.
                 Se da la frigider 30 min.Se modeleaza mingiute care se tavalesc prin restul de susan.Se pun in tava tapetata cu hartie si se coc in cuptorul incins dinainte pana se rumenesc frumos.

sâmbătă, 8 martie 2014

Mucenici moldovenesti






                            Maine este Sarbatoarea Mucenicilor,asa ca am facut mucenici moldovenesti.Pufosi,parfumati,aromati,cu multa nuca si miere.

                            Ingrediente:
                       1kg faina,3 oua,6 ling zahar,100 ml ulei,14 gr drojdie uscata,400 ml lapte,coaja de la o lamaie,coaja de portocala,4 ling miere.Siropul: 2ling miere,3ling zahar,200ml apa,1 baton vanilie.

                          Mod de pregatire:
                       Din 4-5 ling faina,lapte,zahar,drojdie se pregateste o maia care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.Intr-un castron mai mare se pregatesc restul ingredientelor.Se adauga maiaua si se framanta pana se obtine un aluat elastic,care nu se lipeste.Se acopera cu un servet si se lasa la dospit 2 ore.
                        Cand aluatul a crescut se rastoarna pe masa de lucru si se framanta.Se face un sul nu foarte gros care se taie in felii.Din fiecare felie se face cate un sul mai mic si mai subtire care se rasuceste in forma de opt.Se pun in tava,se ung cu ou batut si se mai lasa 30 min la cald,apoi se dau la cuptorul dinainte incins.Se coc pana sunt frumos rumeniti.
                         Intre timp,se pregateste siropul.200ml apa se fierbe pe foc cu 3ling zahar,2 ling miere,batonul de vanilie si coaja de portocala.Cand incepe se clocoteasca se da focul la mic si se mai lasa 5 min.
                         Se scot mucenicii din cuptor,se toarna siropul peste ei,se unge cu miere si se presara nuca macinata.Se mai da 5 min la cuptor pana absorb tot siropul.
                            Sunt dulci aromati,siroposi,pufosi.

Fasole cu ciolan afumat




                          O mancare traditionala,care nu lipseste din meniul niciunei bucatarii.Este apreciata si savurata cu placere  intotdeauna cand este servita.

                          Ingrediente:
                      500 gr fasole uscata,1 ciolan afumat,1 ceapa,3-4 catei usturoi,3 morcovi,1 pastarnac,1 ardei gras rosu,sare,piper,foi de dafin,350ml bulion.

                        Mod de lucru:
                     Fasolea se spala bine si se pune la inmuiat in apa rece, de seara pana dimineata.Astfel,va fierbe mai repede.Ciolanul se pune in apa rece, la desarat.Fasolea se pune la fiert in apa.Se schimba apa de 2-3 ori pentru a elimina toxinele si a evita balonarea.
                       Daca se pregateste in oala cu presiune,se pune la fiert impreuna cu ciolanul si zarzavatul aproximativ 1 ora.
                       Separat,intr-o tigaie se caleste in ulei ceapa,morcovul,pastarnacul si ardeiul tocate marunt.Se stinge cu bulion.Se adauga carnea de pe ciolanul dezosat.Se strecoara fasolea si se adauga peste zarzavatul calit.Din zeama ramasa se face o supa de fasole.
                         Eu am facut mancarea un pic mai lunga.Am lasat fasolea  sa fiarba pana a scazut zeama si am adaugat zarzavatul calit.Am lasat sa mai dea cateva clocote ,am potrivit de sare si piper si am luat de pe foc.
                           
                                Se seveste cu muraturi din butoi.

joi, 6 martie 2014

Cosulete aperitiv




                           Pentru mese festive,un aperitiv pe cat de aspectuos,pe atat de gustos,aceste cosulete umplute cu diferite paste.

                             Ingrediente cosulete:
                          6 galbenusuri,4 ling untura,4 ling smantana,o lingurita amoniac,1 ling sare,piper.

                             Mod de lucru:
                        Faina,untura,smantana,galbenusurile,amoniacul,sarea si piperul  se pun intr-un castron si se framanta un aluat legat,elastic,potrivit de tare.Se fac bilute mici din acest aluat cu care se tapeteaza formele de tarte.Se coc in cuptorul dinainte incins.Sunt gata cand incep sa se rumeneasca.Se scot si se lasa la racit.
                           Intre timp,se pregatesc umpluturile.Aceste pot varia dupa gusturile si preferintele fiecaruia.
Eu le-am umplut cu pasta de branza,pasta de branza picanta,salata de boeuf.Retele le gasiti aici.Pe langa astea, am mai facut o pasta de ciuperci.
                            1kg ciuperci champignon,2cepe,sare,piper,o legatura de marar,3-4 felii de paine.
                            Ciupercile si ceapa se taie cubulete si se calesc in ulei pana scade toata apa.La safarsit se adauga sare,piper si marar.Painea se inmoaie in apa,apoi se scurge bine.Se adauga la ciupercile racite.Se mixeaza totul pana devine o pasta omogena.Se mai adauga un pic de ulei si,daca mai e nevoie,sare si piper.Cu aceasta pasta am umplut cosuletele.

miercuri, 5 martie 2014

Patratele picante




                  O gustare rapida,la idemana oricui.Se face cu efort minim si se consuma tot atat de rapid.

                    Ingrediente:
                   1 pachet aluat de foietaj,100gr mozzarella sau cascaval, 200 ml sos picant de rosii sau ketkup,1ou.

                    Mod de lucru:
                Aluatul se lasa sa se dezghete la temperatura camerei.Daca nu avem sosul gata pregatit,se pune la foc  1 conserva sos de rosii sau bulion,adaugam sare,piper,usturoi,oregano,busuioc,rozmarin,un pic de sos chilli si se lasa 15 min sa fiarba.
                  Aluatul se intinde pe masa infainata si se taie in doua.O parte se unge cu sosul de rosii sau ketkup si desupra se presara mozzarella sau cascaval ras.Se acopera cu cealalta jumatate de aluat,se unge cu ou batut deasupra si se taie in patratele mici.Se pun in tava si se coc in cuptorul dinainte incins.

marți, 4 martie 2014

Pui biryani




                    Ca mod de pregatire,as spune un pilaf indian.Gustul picant si aromele ii dau o savoare deosebita acestui preparat.

                    Ingrediente:
                  500gr piept de pui,1 ceapa mare,4-5 catei de usturoi,sare,piper,ghimbir,coriandru,chimen,1 cana orez bob mare sau basmati,1 lingurita curry,2 foi de dafin,o mana buna de alune,o lingura seminte de in,o lingura seminte de susan,ulei de cocos.

                  Mod de pregatire:
               Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ceapa si usturoiul.Eu am folosit ulei de cocos datorita proprietatilor sale.Se calesc pana ceapa devine sticloasa.Se adauga pieptul de pui taiat cubulete.Se caleste pana isi schimba culoarea.Se adauga sarea,piperul,ghimbirul,coriandru,chimenul.Orezul se spala si se toarna peste carne.Se mai lasa sa se prajeasca cateva minute apoi se stinge cu apa sau zeama de carne.Se adauga curry si foile de dafin si se lasa sa fiarba.Se adauga alunele si semintele si se mai lasa sa dea cateva clocote.
                  In reteta originala se adauga si o mana de stafide.Eu nu am adaugat pentru ca nu sunt tocmai agreate.

Tort tuxedo




                O minunata combinatie alb-negru exact ca un tuxedo ( in romana inseamna smocking) .Un blat negru umed,cremos,moale,nu trebuie insiropat pe care sta ganache de ciocolata amaruie,alba,cu lapte.Un joc de culori si arome carora nu-i rezisti sub nici o forma.Acest  tort dulce,cremos,ciocolatos  l-am facut  de ziua sotului meu.A fost un real succes.

               Ingrediente blat:
           250gr faina,80 gr cacao,400gr zahar,2 oua,125ml ulei,250ml iaurt,125ml cafea,un varf sare,1lingurita praf de copt,2lingurite bicarbonat.

               Ingrediente ganache negru:
             300ml frisca,300 gr ciocolata neagra amaruie cu continut ridicat de cacao

                Ingrediente ganache alb:
              300ml frisca ,250gr ciocolata alba

               Ingrediente ganache maro:
              300ml frisca,300 gr ciocolata cu lapte

               Mod de lucru:
             Ingredientele uscate se amesteca intr-un bol.Se adauga ingredientele umede,inclusiv ouale,si se mixeaza totul.Rezulta o compozitie lichida din care se fac doua foi. Jumatate din compozitie se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins.Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca e gata.Se scoate si se lasa la racit.Intre timp,se pune a doua foaie,din cealalta jumatate de compozite la copt.Se lasa la racit cele doua foi si,intre timp,se pregatesc cremele.E recomandat sa se coaca doua blaturi pentru ca,datorita texturii sale umede,se taie foarte greu daca se coace un singur blat.

              Cremele  ganche:
            Intr-o craticioara se incalzeste frisca pana ajunge aproape de punctul de fierbere,se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele.Se amesteca pana devine o crema omogena si lucioasa.Se da la rece cateva ore.E recomandat sa se pregateasca de seara,urmand sa stea la frigider peste noapte.A doua zi  se mixeaza crema racita pana devine pufoasa si se deschide la culoare.Se intinde peste unul din blaturi si se da iar la frigider.
             Exact acelasi procedeu se urmareste si pentru crema ganache alba.E recomandat ca ganachul alb sa se tina mai mult la frigider.
Peste ganachul negru se pune ganachul alb si deasupra,al doilea blat.Se imbraca tortul in ganache maro.
Deasupra se face o glazura din 100gr ciocolata amaruie,50ml lapte,50 gr unt si se toarna peste tort.Eu nu am mai facut glazura,am oprit un pic din ganachul alb si am decorat tortul.

Iata o sectiune: