Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 30 aprilie 2014

Gogosi pripite





                           I-as spune desertul copilariei.Cand eram mica si aveam pofta de ceva dulce,mama,iute incropea niste aluat si repede il prajea.Erau atat de aromate si pufoase incat treceau rapid.In casa se imprastia mirosul de prajitura si imi placea atat de mult...Le fac si eu cu aceesi dragoste si sunt primite ,la fel,cu multa bucurie.
                            Este un aluat care se face rapid si nu trebuie asteptat sa dospeasca.Pe langa asta,au o aroma deosebita.


                            Ingrediente:
                          250ml apa,100 gr unt sau 80 gr untura,125 gr faina,4 oua,un praf sare,o ling zahar vanilat.

                           Mod de lucru:
                        Intr-un vas se pune apa cu grasimea,sarea si zaharul la fiert.Cand clocoteste,se trage de pe foc si se toarna dintr-o data,toata faina.Se mesteca rapid sa nu se faca cocoloase pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului.Se lasa cateva minute sa se racoreasca,dupa care se adauga,pe rand ouale mestecand continuu.Nu se pune urmatorul ou pana nu e incorporat in aluat primul.
                        Intr-o tigaie se incinge uleiul.Se ia cu lingura din aluat si e pune in uleiul incins.Se coc pe ambele parti,apoi se scot pe un servet absorbant pentru a se scurge excesul de grasime.Cand sunt gata,se pudreaza cu zahar vanilat si scortisoara.

luni, 28 aprilie 2014

Spirale cu ciocolata





                          Un desert  pufos,ciocolatos,deosebit de aromat,nemaipomenit de gustos.Se fac usor si rapid la fel cum se si consuma.Sunt o adevarata incantare! M-am inspirat din reteta Laurei Laurentiu careia tin sa-i multumesc si pe aceasta cale pentru retetele, sfaturile si ideile sale si ii trimit o calda imbatisare virtuala. Iata ce a iesit.



                        Ingrediente:
                       1 kg faina,400 ml lapte,200 gr zahar,2 plicuri drojdie uscata,2 oua,125 gr unt, esnta de vanilie,esenta de rom,6 ling cu varf de nutella,coaja de lamaie,100 gr stafide.


                        Mod de preparare:
                      Stafidele se pun la inmuiat intr-un sirop facut din 1 ling zahar,100 ml apa,esenta de rom.
                      Se prepara o maia din drojdie,un varf de zahar si un pic de lapte caldut.Faina se cerne intr-un castron si se adauga maiaua.Galbenusurile se freaca cu zaharul si se toarna peste faina.Se adauga laptele caldut,coaja de lamaie,esenta de vanilie.Se amesteca pana la omogenizare,apoi se trece la framantat.Cand aluatul este inca lipicios se adauga untul topit si racit.Se framanta in continuare pana se obtine un aluat omogen,elastic,care nu se lipeste.Se lasa 2 ore la dospit,pana isi dubleaza volumul.
                       Dupa ce aluatul a crescut,se rastoarna pe masa de lucru unsa cu ulei si se intinde o foaie dreptunghiulara.Se unge cu nutella si se presara stafidele scurse.Aluatul se ruleaza pe lungime,apoi se taie cu cutitul in bucati.Se pun in tava tapetata cu hartie de copt,cu taietura in sus.Se  mai lasa 30 min sa creasca, apoi se dau la cuptorul dinainte incins bine.
                       Se prepara un sirop din 100ml lapte,1 ling zahar,esenta de vanilie.Dupa 10 min de stat in cuptor se scot si se toarna siropul peste spirale,apoi se mai dau 10-15 min la cuptor pana cand este absorbit tot siropul si spiralele incep sa se rumeneasca.
                       Mie mi-au iesit doua tavi mari.Una am insiropat-o cu lapte,cealata am fiert siropul in care au stat stafidele si am turnat peste spirale.Asa am avut spirale cu aroma de rom si de vanilie.

duminică, 27 aprilie 2014

Friptura de miel





                          E o friptura cu o aroma si savoare deosebite.Traditionala pe masa de Paste,o recomand nu numai de sarbatori ci oricand va e dor de  carne aromatizata cu ierburi si condimente.


                          Ingrediente:
                      1 pulpa miel, 2-3 fire ceapa verde,3-4 fire usturoi verde,4-5 catei de usturoi,100ml otet,sare,piper,rozmarin,3-4 felii de slanina afumata,1 pahar vin alb,2-3 foi de dafin.

                      Mod de pregatire:
                    Se prepara o marinada din apa,otet,3catei de usturoi,un pic de vin,foi de dafin.Se pune carnea si se lasa sa stea,acoperita,2-3 ore. Se poate lasa de seara pana dimineata.Se scurge carnea,se fac mici crestaturi in care se introduc cateii de usturoi si bucatele de slanina afumata.Se pune intr-o cratita,se codimenteaza cu sare,piper,rozmarin.Ceapa si usturoiul verde se toaca marunt si se presara peste carne.Se stropeste cu un pic de ulei si vin.Se da la cuptor pana se rumeneste frumos.Din cand in cand se stropeste cu sosul din cratita si se intoarce pentru a se rumeni pe ambele parti.Daca e prea scazut sosul,se adauga un pic de apa.

vineri, 25 aprilie 2014

Ciorba de miel




                               Pentru ca de Paste am pregatit miel,nu a lipsit nici ciorbita de miel.Pe langa fripturi,prajituri,oua,drob aceasta ciorba a fost ca o revigorare,placut aromata cu leustean si acrita cu bors.



                             Ingrediente:
                          coada,capul,coastele de la miel,3-4 morcovi,2 pastarnaci,1 telina,1 ceapa,1 leg.patrunjel verde,1 leg.leustean,1l bors,sare,piper


                              Mod de preparare:
                            Capul se crapa in doua,coada si coastele se taie bucatele.Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei.Se adauga carnea si se caleste pana isi schimba culoarea.Zarzavatul se toaca marunt si se adauga peste carne.Se caleste putin,apoi se adauga apa cat sa acopere totul si se lasa la fiert  aproximativ o ora.Cand carnea e fiarta,se adauga borsul clocotit.Se potriveste de sare si piper.Leusteanul si patrujelul se toaca marunt si se adauga in ciorba apoi se stinge focul.
                          Cine vrea,poate sa dreaga ciorba cu un galbenus de ou si un pic de smantana.Eu am servit la masa,smantana.

miercuri, 23 aprilie 2014

Sunca de porc fiarta





                        Sunca,la noi, este pulpa de porc,intreaga,sarata si afumata.Se pregateste iarna,cand se taie porcul.Sunca fiarta,este un deliciu care, sta la loc de cinste pe masa de Paste,alaturi de drobul de miel.


                       Se taie o bucata din sunca si se pune intr-o oala mai mare sa fiarba.Se poate fierbe in apa sau in zeama de varza.Lichidul trebuie sa acopere sunca.Se adauga cateva foi de dafin,boabe de piper si ienibahar.Daca se fierbe in apa, se adauga o ceasca de otet si una de vin.Cantitatile difera in funtie de cat de mare e bucata de sunca.La fel si condimentele.Se fierbe 1-2 ore,pana se inmoaie sunca.Atentie!Nu o fierbeti prea mult pentru ca devine atoasa!Cand intra furculita usor in ea, e gata.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert.Se scoate, se scurge de zeama si se poate servi.

Bucuresti




                            A fost prajitura copilariei mele.Nu am facut-o de foarte mult timp si azi,apucandu-ma de ea,m-a cuprins nostalgia...Am  pregatit cu drag prajitura,la fel cum o pregatea mama cu ani in urma.


                          Blat:
                        10 galbenusuri,1 cana lapte,1 cana ulei,20 ling zahar,30 ling faina,2 ling cacao,1 praf de copt.

                     Se caramelizeaza 10 ling de zahar si se sting cu laptele.Se fierbe pana se topeste caramelul apoi se lasa sa se raceasca.Galbenusurile se freaca cu restul de zahar,se adauga uleiul in fir subtire,ca la maioneza,apoi laptele caramel.Se adauga faina cu cacaoa si praful de copt.Se omogenizeaza totul si se pune in tava tapetata.Se coace in cuptorul dinainte incins pana la proba scobitorii.
                      Blatul rece se taie pe grosime, in trei.

                     Crema de ciocolata:
                    500 ml lapte,4 ling zahar,1 budinca de ciocolata,250gr unt
                  Laptele se pune la fiert cu zaharul.Se opresc cateva linguri cu care se subtiaza budinca.Cand fierbe laptele,se toarna budinca indoita cu lapte si se mesteca continuu pana se ingroasa.Se ia de pe foc si se lasa la racit.Untul se spumeaza si se adauga budinca racita.

                     Crema de fistic:
                    500 ml lapte,1 budinca de fistic,4 ling zahar,250gr unt
                  Budinca se subtiaza cu 100 ml lapte.Restul de lapte se pune la fiert si,cand clocoteste,se adauga budinca subtiata.Se fierbe pana se ingroasa.Se ia de pe foc si se lasa la racit.Untul se spumeaza si se adauga budinca rece.

                      Glazura:
                     200gr ciocolata,2ling lapte
                   Ciocolata se topeste impreuna cu laptele pana rezulta o glazura destul de groasa.

                 Foile se insiropeaza cu un sirop cu rom si se umplu cu cele doua creme.Deasupra se toarna glazura de ciocolata.Retetea originala este cu fondant de ciocolata,dar este prea dulce asa ca am preferat glazura.
                 

luni, 21 aprilie 2014

Tort de Paste







                          Este un tort delicios,in care am imbinat foi de bezea cu nuca de cocos si crema de ness ,caramel si nutella.O combinatie fina si usoara,cu arome delicate.


                       Foi:
                    10 albusuri,2 cani zahar,2 cani faina,2 cani nuca de cocos,praf de copt,zahar vanilat.
                     Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea.Se adauga zaharul pe rand si se bate in continuare.La sfarsit se adauga ,in ploaie,faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt.Se amesteca  cu o spatula,prin rasturnare,de sus in jos.
                    Compozitia se imparte in doua parti egale.Se coc doua foi in tava tapetata cu hartie de copt.Sunt gata cand sunt rumenite un pic deasupra.Se scot si se lasa la racit. Pentru a rezulta foi cat mai egale,se pot injumatati cantitatile si sa se bata de doua ori compozitia.

                     Crema de ness:
                    2 ling ness,500 ml lapte,2 plicuri gelatina,4 ling zahar,300 gr frisca
                    Laptele se fierbe cu nessul si zaharul pana acesta se topeste.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.Se adauga gelatina hidratata.Dupa ce s-a racit complet,se amesteca cu frisca batuta spuma.Se da la rece.

                      Crema caramel:
                     6 ling zahar,500ml lapte,2 plicuri gelatina,300 ml frisca
                     Zaharul se caramalizeaza.Se stinge cu laptele rece si se lasa sa fiarba pana se topeste tot caramelul.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca dupa care se adauga gelatina hidratata.Dupa ce s-a racit complet,se amesteca cu frisca batuta spuma.Se da la rece.

                       Crema de nutella:
                     4 ling nutella,2 ling zahar,2 ling lapte,300 ml frisca,2 plicuri gelatina
                     Nutella,laptele si zaharul se fierb pana rezulta o crema.Se lasa sa se raoreasca si se adauga gelatina hidratata.Dupa ce s-a racit complet se amesteca cu frisca batuta tare.Se da la rece.

                      Glazura:
                     150 gr ciocolata,2 ling lapte
                     Se topeste ciocolata cu laptele si se toarna,fierbinte,peste blat.

                    Aranjare:
                 Foile se insiropeaza cu cate o lingura de lapte rece.Peste prima foaie se pune crema de ness,apoi crema caramel.Se acopera cu a doua foaie.Deasupra se face glazura.Partile laterale se  imbraca in crema de nutella.La fel de bine se pot pune toate trei cremele una peste alta.Decorul,ramane la aprecierea si imaginatia fiecaruia.
                  Fiind un tort pentru Paste,l-am decorat in spiritul sarbatorii.Peste glazura,am presarat fulgi de cocos vrezi pentru a imita iarba.Am pus doi iepurasi din ciocolata.Din crema de nutella am facut doua cuiburi pe care le-am umplut cu ousoare de Pasti.
                 

sâmbătă, 19 aprilie 2014

Drob de miel






                      Iata si reteta de drob,putin cam tarziu,dar mai bine mai tarziu decat deloc.Dupa cum se vede in imagine,am facut doua bucati.Unul este invelit in prapur,celalalt,nu.A fost cam mic prapurul si asa a iesit.
                      Cui nu-i place mielul,poate sa faca un drob la fel de reusit din maruntaiele de porc sau de pui.



                     Ingrediente:
                   1 inima,1 ficat,plamanii,rinichii,un pic de carne,3-4 fire de ceapa verde,4 fire usturoi verde,1 leg.marar,1 leg.patrunjel verde,3 oua fierte tari,2 oua crude,prapurul,sare,piper.


                      Mod de pregatire:
                    Se fierb bine toate maruntaiele mielului impreuna cu carnea in apa cu sare.Dupa ce s-au scurs si s-au racorit,se toaca marunt cu cutitul sau cu masina de tocat.Eu le toc cu cutitul.E mai mult de lucru,dar merita efortul.La fel se toaca si ceapa,mararul,usturoiul,patrunjeleul verde,ouale fierte.Peste compozitie se adauga sare,piper si doua oua crude.Se amesteca totul bine.
                     Intr-o tava de chec se intinde prapurul astfel ca marginile sa ramana afara.Se pune compozitia de tocatura si se acopera cu marginile prapurului.Se unge cu ulei si se da  cuptor pana se rumeneste.
                     Pentru ca am mai avut compozitie de drob,am facut unul fara prapur.Am uns cu ulei si am tapetat cu pesmet  o tava de chec.Am pus compozitia de drob,am presat bine si am stropit cu ulei.Am dat-o la cuptor impreuna cu drobul in prapur.

joi, 17 aprilie 2014

Tort ciocolatos cu fructe de padure





                    Un tort fin, cremos,ciocolatos,cu arome fructate.Am combinat cremele din fructe de padure cu blatul ciocolatos al  checului rapid cu ciocolata  si a iesit acest tort cu o savoare deosebita.L-am facut de ziua mea si a fost o incantare.


                        Blaturi:
                     2 oua,100 gr zahar,125ml ulei,200 ml lapte,50 gr cacao,250 gr faina,3 ling gem sau dulceata,1 praf de copt.
                     Se amesteca toate ingredientele si se imparte compozitia in doua parti egale.Intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt,se pune o jumatate din compozitie,se mai presara deasupra  cateva lingurite de dulceata si se da la cuptor.La fel se procedeaza si cu cealata jumatate de compozitie,astfel,rezultand doua foi.


                      Crema de macese:
                   300 gr frisca,200 gr pasta de macese,1 plic gelatina
                   Frisca se bate tare,se adauga pasta de macese si gelatina hidratata in prealabil.Se mixeaza totul bine.Se pune pe una din foi,care va fi baza tortului.


                      Jeleu de mure:
                   2 plicuri gelatina,1 borcan de 400 gr gem de mure,200 ml apa
                   Gemul se pune la fiert cu apa.Se amesteca bine,se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata in apa.Se omogenizeaza bine totul si se da la rece.Dupa ce s-a racorit putin se pune peste crema de macese.Se da totul la rece.


                       Crema de zmeura:
                    300 gr frisca,un borcan de 400 gr gem de zmeura,1 plic gelatina.
                    Frisca se bate tare,se adauga gemul de zmeura si gelatina hidratata dinainte.Se mixeaza totul si se pune peste jeleul de mure.Deasupra se pune al doilea blat si se da la rece.


                       Crema de nutella:
                      300 gr frisca,2 ling nutella,1 ling zahar,1 ling lapte,1 plic gelatina.
                       Se pune la topit nutella cu laptele si zaharul.Se amesteca totul pana se omogenizeaza.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoresca.In crema racorita se adauga gelatina hidratata.
                       Frisca se bate tare,apoi se adauga crema de nutella.Se omogenizeaza totul.Cu aceasta crema se imbraca tortul.
                       Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.Eu am presarat fulgi de ciocolata.



                         Iata si o sectiune:



miercuri, 16 aprilie 2014

Sarmalute de post








                                   Delicioase aceste sarmalute care nu se deosebesc cu nimic de cele cu carne.Un pic picante,gustoase au placut tuturor fara nici o obiectie.



                                   Ingrediente:
                               1 kg ciuperci champignon,3 fire ceapa verde,1 leg.marar,1 cana orez,2 verze murate,sare,piper,boia dulce.



                                   Mod de lucru:
                                Ciupercile se taie cubulete,ceapa se toaca marunt.Se pun impreuna la calit,in un pic de ulei.Se calesc pana scade toata apa.Se adauga mararul tocat si se potriveste de sare si piper.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca dupa care se adauga orezul spalat.Se amesteca totul bine si se umplu foile de varza desfaute si spalate in prealabil.
                               Varza ramasa se toaca marunt si se pune pe fundul unei cratite.Se cladesc sarmalutele,se pune apa cat sa le acopere si se pun la fiert.Sunt gata cand orezul e fiert,iar varza e moale.

marți, 15 aprilie 2014

Negresa de post

 





                        Mi-a  placut atat de mult  checul rapid cu ciocolata al Bucatarului maniac incat am adaptat reteta la una de post.A iesit ceva grozav,fara sa-ti dai seama ca sunt schimbate ingredientele.E la fel de cremoasa,ciocolatoasa,aromata ca si originala si se face la fel de simplu.Iata:



                       Ingrediente:
                    1 cana zahar,1 cana apa,1/2 cana ulei,4 ling gem sau dulceata( am pus dulceata de visine),3 ling cacao,2 cani faina,praf de copt,esenta de rom.


                      Mod de pregatire:
                 Se masoara toate ingedientele,se pun intr-un bol si se mixeaza bine.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Deasupra,se mai  presara cateva linguri de dulceata.Se da la cuptor pana trece proba scobitorii.Se scoate si se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar vanilat.

                     Pofta buna!

luni, 14 aprilie 2014

Placinta cu carne si bere







                            Un aperitiv aromat si picant.Chiar daca are in compozitie bere,merge de minune cu o halba de bere sau un pahar de vin.


                             Ingrediente:
                          1 pachet foi de placinta (400 gr) congelate,500 gr carne tocata,2-3 cepe verzi,2-3 fire usturoi verde,1 leg marar,sare,piper,7 oua,500ml bere,1 plic praf de copt.


                             Mod de pregatire:
                           Foile de palcinta se lasa la dezghetat la temperatura camerei.Carnea se caleste in un pic de ulei cu ceapa tocata marunt si usturoiul.Se tine pe foc pana scade toata apa.Se adauga mararul si se potriveste de sare si piper.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.Dupa ce s-a racorit,se adauga praful de copt si un ou intreg.
                           Se tapeteaza o tava cu jumatate din foile de placinta.Fiecare foaie se unge cu putin ulei.Se pune carnea,apoi se acopera cu restul foilor,la fel,unse cu ulei.Cu un cutit bine ascutit se taie placinta.
                           Cele 6 albusuri se bat spuma tare cu sare si piper.Se adauga galbenusurile,pe rand si se bate in continuare.La urma,se adauga berea,cate putin.Se toarna compozitia peste placinta si se lasa sa stea 20 min.Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.



                           

joi, 10 aprilie 2014

Salata de post





                            Este o salata recomandata in zilele de post,dar si in zilele cand doriti o salata usoara,fara carne sau maioneza,dar gustoasa.


                           Ingrediente:
                         5-6 cartofi,100 gr masline,3 fire de ceapa verde,1 leg.marar,1 ling mustar,ulei,zeama de lamaie,sare,piper.


                          Mod de preparare:
                        Cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja.Dupa ce au fiert,se scot din apa si se lasa sa se racoreasca.Se curata de coaja si se taie cubulete.Se adauga maslinele,ceapa verde si mararul tocat marunt.
                          Se face o "maioneza" din mustar,ulei si zeama de lamaie astfel : mustarul se freaca cu uleiul turnat cate putin,ca la maioneza din oua pana devine o pasta omogena.Se adauga zeama de lamaie si se pune peste salata.Se potriveste de sare si piper si se amesteca totul.

miercuri, 9 aprilie 2014

Prajitura cu nutella si zahar ars





                          O prajitura in care contrasteaza caramelul crocant cu textura de chec moale si pufos.Aroma de zahar ars se imbina placut cu aroma de ciocolata.Intr-un cuvant,o prajitura cu multe arome placute si multe contraste.


                      Ingrediente:
                 5 oua,17 ling zahar,17 ling faina,1 praf de copt,zahar vanilat,2 ling nutella,2 ling lapte,100gr unt.


                     Mod de lucru:
                Intr-o craticioara se topeste nutella,cu laptele,50gr unt,1 ling.zahar.Se omogenizeaza totul bine,se ia de pe foc si se lasa la racit.
                Albusurile se separa de galbenusuri.Intr-un bol se freaca galbenusurile cu 5 ling zahar si zaharul vanilat pana acesta se topeste.Se adauga faina.Va rezulta o compozitie faramicioasa.Albusurile se bat spuma ca pentru bezea.Cand sunt tari,se adauga,pe rand 5 ling zahar.Se bate pana zaharul se  topeste zaharul.Se adauga peste compozitia de galbenusuri.Se amesteca incet,de sus in jos.
                  Peste compozitia rezultata se toarna crema de nutella racita.Se amesteca usor.Nu trebuie sa se omogenizeze.Sa iaba un aspect marmorat.Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.
Se face proba cu scobitoarea pentru a vedea daca e gata.Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
                  Se topesc cele 6 ling de zahar ramase peste care se adauga 50 gr unt.Cand s-a omogenizat,se toarna totul peste prajitura.Se intinde rapid,cat mai uniform pe toata suprafata prajiturii.Trebuie lucrat repede pentru ca zaharul caramelizat se intareste.
                  Pentru a taia prajitura,folositi un cutit incins pentru a strapunge glazura de zahar ars.

luni, 7 aprilie 2014

Ciorba de salata verde





                          O delicioasa ciorba,usoara,rapida,cu arome de primavara.Se poate servi ca atare sau,daca vreti de post,eliminati oul.


                            Ingrediente:
                         2 salate,1 ceapa verde,2-3 fire de usturoi verde,1 leg marar,4 oua,2 ling smantana,1 ling otet,sare.


                                Mod de lucru:
                              Salata se spala bine si se taie fideluta.Intr-o cratita,se pune la calit ceapa si usturoiul.Se stinge cu 1l apa si se lasa la fiert.Cand incepe sa clocotesca,se pune salata taiata.Se potriveste de sare si se lasa la fiert.Intre timp,se face o omleta din cele 4 oua.Cand e gata, se taie patratele si se adauga in ciorba.Se lasa sa mai dea un clocot.Inainte de a stinge focul,se acreste cu otet si se adauga mararul tocat fin.Se drege cu smantana.


                             Pofta buna!

duminică, 6 aprilie 2014

Budinca aperitiv de paste (Vargabeles)





                           Mi-am amintit de budinca de paste pe care o facea mereu mama.Era un desert rapid pe care-l facea la orice ora cand doream ceva dulce.M-am gandit sa adaptez aceasta reteta,sa fac un aperitiv.Iata ce a iesit.

                            Ingrediente:
                          500gr paste fainoase,4 oua,150gr branza de vaci,100gr branza telemea,1 ardei rosu,1 ceapa verde,1 leg marar,100 gr sunca sau carnati afumati,100gr masline,4 ling smantana,sare,piper,100gr pesmet.

                            Mod de lucru:
                         Pastele  se fierb in apa cu sare.Dupa ce au fiert,se scurg,se spala intr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.Intr-un bol se pune branza de vaci sfaramata si branza telemea data pe razatoare.Ceapa se toaca marunt, ardeiul si sunca se taie cubulete si se adauga peste branza.Maslinele se dezoseaza si se taie felii apoi se adauga la branza.Se adauga mararul taiat marunt,smanatana si galbenusurile.Se amesteca totul bine sa se omogenizeze.Se adauga pastele,sare si piper.Albusurile se bat spuma tare,cu un praf de sare.Se adauga peste paste si se amesteca incet,sa nu se lase.Intr-o tava se prajeste pesmetul,se sareaza putin,apoi se tapeteaza tava.Se toarna compozitia peste pesmetul din tava si se da la cuptor.E gata cand se rumeneste deasupra.