Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 11 martie 2015

Cotlet de porc cu fructe uscate








                             Un cotlet cu o umplutura un pic mai neobisnuita.Este o combinatie de gusturi,dulce cu picant.Este un aperitiv de succes care  face fata cu brio oricarui mesean mofturos.


                         Ingrediente:
                      500gr cotlet de porc, 200gr mixt de fructe uscate, sare, piper, ulei,sos soia, aprox. 2cm ghimbir proaspat.


                        Mod de preparare:
                      Carnea se sterge bine dupa care, cu un cutit bine ascutit, se face o gaura, de-a lungul fibrei. Se rasuceste cutitul pentru a se largi cat de mult gaura formata, apoi se umple cu mixul de fructe uscate. Se poate folosi un amestec format din: prune uscate, caise uscate, merisoare, stafide. Se indeasa bine, pentru a intra cat mai multe. Capetele de prind cu cate o sobitoare. Muschiul se codimenteaza cu sare si piper si se rade ghimbirul deasupra, imprastiindu-l pe toata suprafata carnii. Se unge cu un pic de ulei si sos se soia, se adauga un pic de apa, apoi se da la cuptor. Din cand in cand se unge cu sosul din tava. E gata cand e frumos rumenit.
                       Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se inlatura scobitorile si se scoate din tava in care s-a copt. Se pune pe un platou si se feliaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!