Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 16 martie 2015

Tocana de cartofi cu paste





                    Aceasta tocana este o mancare trditionala din Ardeal.Originile acestei tocanite se afla in bucataria austro-ungara.Este o mancare de post,dar foarte satioasa.


                     Ingrediente:
                  500gr cartofi,250gr paste fainoase,1 ceapa,sare,ulei,boia,tarhon,patrunjel verde.


                   Mod de preparare:
                 Ceapa se curata si se toaca marunt.Cartofii se curata si se taie cuburi potrivit de mari.Intr-o cratita se pune uleiul la incins.Se adauga ceapa si se caleste pana devine translucida.Se adauga cartofii.Se calesc putin,se adauga sare si boia,apoi se stinge cu apa.Se pune apa mai multa,pentru a avea loc si pastele sa fiarba.Cand cartofii sunt fierti bine,se adauga pastele.Se lasa sa fiarba,se potriveste de sare,se adauga tarhonul si patrunjelul verde tocate marunt,apoi se stinge focul si se acopera cratita cu un capac.Pastele vor absorbi zeama in care au fiert,iar cartofii se vor zdrobi in timpul fierberii pastelor,asa ca va rezulta o tocanita scazuta.
                 Este la fel de gustoasa atat calda cat si rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!