Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 26 mai 2015

Mic dejun cu oua de prepelita




                      E recomandat sa diversificam cat mai mult meniurile,chiar daca tinem o dieta stricta.Un meniu cu oua de prepelita,oricand e binevenit datorita beneficiilor pe care le aduc organismului.
                   Ouale de prepelita au un continut foarte ridicat de vitamine,dar si de calciu,sulf,zinc,potasiu.Procentul de minerale si vitamine este considerabil mai mare fata de ouale de gaina.
              Mai mult, ouale de prepelita au proprietatea de a revitaliza organismul, contribuie la buna functionare a inimii, actioneaza benefic asupra aciditatii gastrice, sunt un aliat puternic in cazul bolilor de rinichi sau ficat, contribuie la buna functionare a creierului si intaresc sistemul imunitar.Are efecte benefice impotriva alergiilor.Totodata,ouale de prepelita sunt recunoscute pentru capacitatea de a intarzia efectele imbatranirii.
                    In orice dieta sunt recomandate ouale de prepelita deoarece se asimileaza in organism fara a produce efecte negative, datorita lipsei colesterolului si continutului ridicat de proteine.
                   In cazul unor afectiuni de ficat,rinichi,inima,ORL,specialistii recomanda cura cu oua de prepelita.In plus,ouale de prepelita contribuie cu succes la tratarea unor boli cum ar fi:astmul bronsic,alergii,eczeme,TBC,hipercolesterolemie.
                    Micul dejun cu oua de prepelita e gustarea ideala in orice dimineata,mai ales ca domnul Mihai Dumitru de la Ferma de prepelite japoneze Fundeni ne-a oferit acesta ocazie ,mie si altor bloggerite,trmitandu-ne cate un colet cu 120 de oua de prepelita.Sunt oua proaspepe,livrate direct de la producator,care nu au stat pe rafturile magazinelor,iar prepelitele sunt hranite si crescute natural.Acesta este un beneficiu in plus al acestor oua.
                    Vom testa aceste oua in diferite preparate in cadrul proiectului Traditie si gastronomie romaneasca lansat de Gina Bradea.
                 Vreau sa multumesc pe aceasta cale Ginei si lui Mihai Dumitru pentru minunatul cadou si pentru onoarea de a participa la un minunat proiect in care se promoveaza traditiile culinare romanesti.
                Gina s-a gandit si la voi,cititorii,organizand un frumos concurs al carui premiu sunt tot ouale de prepelita.Tot ce trebuie sa faceti este sa va inscrieti aici :http://pofta-buna.com/concurs-traditie-si-gastronomie-romaneasca/ pentru a fi printre norocosii castigatori.




              Pentru a prepara micul dejun avem nevoie de paine si oua de prepelita.

             Painea se taie felii subtiri.Cu un pahar mic se decupeaza feliile de paine,formand doua gauri rotunde.Intr-o tigaie se pune la incins o lingura de unt.Se pune painea si se lasa 2min. sa se prajeasca.In fiecare gaura formata se sparge cate un ou de prepelita.Dupa ce s-a inchegat albusul,se intoarce felia de paine cu tot cu oua pe cealalta parte.Dupa ce s-a prajit se scoate pe o farfurie.Se serveste calda.

             Din feliile de paine racite,se pot face sendvisuri delicioase adaugand felii de sunca,branza etc.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!