Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 24 iunie 2015

Chiftelute de dovlecei






                       Fiind  in plin sezon al dovlecilor,nu se poate sa nu profitam din plin de ei si sa savuram aceste chiftelute minunate.Este o mancare de vara care se poate servi alaturi de branza telemea,rosii sau cu un sos de usturoi.


                        Ingrediente:
                      3-4 dovlecei mai mari,2 oua,1 ling faina,1 ling pesmet,sare,piper,marar,ulei pentru prajit.


                    Mod de preparare:

                 Se aleg dovlecei mai mari.Se curata de coaja si de seminte,daca au,apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari.Se sareaza si se lasa sa stea cateva minute,pana isi lasa zeama.Se storc bine.Se adauga oul,faina,pesmetul,mararul tocat marunt.Se potriveste de sare si piper si se amesteca totul bine.Se fac chiftelute potrivit de mari care se prajesc in ulei incins.Se scot pe servetele absorbante si se servesc,calde,cu sos de usturoi.


                  Pentru un plus de savoare,se poate adauga in compozitie,branza telemea scursa bine sau cascaval.
                  Daca doriti sa fie mai usoare si mai sanatoase,se pot coace in cuptor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!