Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 19 septembrie 2015

Prajitura "Dinte de negru"







                  Mai simplu,i-as spune "negresa cu bezea" sau "negresa cu mot",cum ii spune Victoria Gabriela.Luna aceasta ea este gazda provocarii  Weekend cu spor a carui initiatoare este Stefania Aanastasiu.Viky a propus trei teme minunate: Aperitive,Mancarurile bunicii: Legume si zarzavaturi si Deserturi si prajituri.A fost greu sa ma hotarasc pentru ca blogul ei e plin de minunate retete care mai de care mai tentante.Am ales aceasta prajitura care este de fapt o negresa cu o bezea, deasupra asezonata cu un sirop ciocolatos.
                   Prajitura are acest nume mai ciudat,pentru ca,la sfarsit,se fac cu furculita niste forme ca niste moturi sau dinti.Mie nu prea mi-au iesit acei dinti,dar prajitura a fost la fel de apreciata si savurata cu placere.



                 Ingrediente:
               Blat: 4 galbenusuri,250 gr unt,200 gr zahar,200 gr faina,3 ling cacao,1/2 cana lapte,1praf de copt,1 zahar vanilat.
               Bezea: 4 albusuri,un praf sare,200 gr zahar.
               Sirop: 1 ling cacao,2 ling zahar,3 ling apa.


                 Mod de preparare:
              Pentru negresa,se mixeaza unul cu zaharul pana acesta se topeste.Se adauga cele patru galbenusuri, laptele ,vanilia,praful de copt si cacaoa amestecata cu faina.Se omogenizeaza totul bine.Optional,se poate dauga in compozitie cateva nuci prajite si tocate grosier sau cateva stafide.
             Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Dupa aprox.40 min se inteapa cu o scobitoare.Daca iese curata,negresa este gata.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
            Intre timp,se prepara bezeaua.Albusurile se bat spuma tare,cu praful de sare.Se adauga zaharul si se bate in continuare,apoi se pune la bain marie si se mai bate aprox.20min.pana bezeaua se leaga bine.Se lasa deoparte sa se racoreasca.
            Pentru a prepara siropul,se pun ingredientele la foc si se fierb pana zaharul e complet topit.Se lasa sa mai dea 2-3 clocote,apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.
           Peste blatul rece se intinde bezeaua racorita.Cu ajutorul unei furculite se stropeste bezeaua cu siropul rece.Tot cu furculita se fac acele forme in relief,moturi,sau dinti cum le zice Viky.Dupa cum se vede,mie nu prea mi-au iesit,dar prajitura a fost la fel de aspectuasa si gustoasa.
               
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!