Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 18 octombrie 2015

Negresa cu dulceata de ardei iute





               Este o negresa dulce,aromata si ciocolatoasa facuta din albusuri.Galbenusurile formeaza o glazura deasupra negresei.Ineditul acestei retete este dulceata de ardei iute din compozitia negresei.Am combinat gustul dulce si ciocolatos al negresei cu gustul dulce-iute al dulcetii.O combinatie minunata,cu un rezultat pe masura.
              Era normal ca si aceasta prajitura s-o indulcesc tot cu Green Sugar,asa cum v-am obisnuit.Asta pentru ca Green Sugar indulceste prajiturile fara a le schimba gustul,indiferent de temperatura la care se pregatesc.Cu green Sugar putem savura prajiturile preferate fara a adauga calorii.
              Si pentru ca in aceasta reteta am folosit si dulceata,recomand pentru dulceturi gelifiantul Green Sugar cu care se pot prepara gemuri si dulceturi care pastreze neschimbate gustul si aroma fructelor.


                Dar sa trecem la reteta noastra.


                          Ingrediente:
                     Blat:6 albusuri,1 cana faina,1 cana Green Sugar,3 ling cacao,3 ling dulceata de ardei iute,1 praf de copt.
                     Glazura: 6 galbenusuri,6 ling Green Sugar


                    Mod de preparare:
               Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga Green Sugar treptat si se mixeaza in continuare pana se topeste complet.Se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Se amesteca incet,cu miscari de jos in sus.La urma se incorporeaza dulceata.Se da totul la cuptorul dinainte incins.
                Galbenusurile se amesteca cu Green Sugar pana rezulta o crema spumoasa,deschisa la culoare.Cand prajitura e coapta de jumatate,se scoate din cuptor si se intinde deasupra crema de galbenusuri.Se da din nou la cuptor pana e gata,Adica,scobitoarea cu care se inteapa blatul trebuie sa iasa curata,iar galbenusurile sa formeze o crusta crocanta.
                Imediat ce e scoasa din cuptor,se presara fulgi de ciocolata deasupra prajiturii.Se lasa sa se raceasca,apoi se portioneaza.


                  Pentru cine agreeaza gustul iute-picant,va fi un adevarat rasfat culinar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!