Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 3 octombrie 2015

Pasta gulyas






                      Este o  minunata pasta din rosii si ardei si codimentata dupa reteta de gulyas.Iarna se poate folosi ca adaos atat la gulyas cat si la alte tocanite sau mancaruri.Poate insoti cu succes o friptura de porc,dar e delicioasa servita ca atare,pe paine moale.


                     Ingrediente:
                   2 kg rosii,2 kg ardei kapia,0,5 kg ceapa,1 capatana usturoi,1telina cu tot cu frunze,3-4 ardei iuti,1 lingurita piper negru macinat,1 lingurita chimion,2-3 ling boia,4-5 foi de dafin,2 ling sare,o legatura patrunjel verde.


                   Mod de preparare:
                Ardeii kapia si cei iuti se curata de cotoare si seminte si se toaca cu robotul de bucatarie pana rezulta o pasta.La fel se mixeaza si rosiile ,ceapa, usturoiul si radacina de telina.Se pune totul intr-un vas mai mare si se da la foc.Se adauga condimentele si frunzele de patrunjel si telina tocate marunt si se lasa sa fiarba pana scade toata zeama si rezulta o pasta groasa.
               Se ia de pe foc si,fierbinte,se pune in borcane sterilizate.Se incihd ermetic si se pun in paturi,la dunst uscat pana se racesc complet.Se depoziteaza in camara pana in momentul servirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!