Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 6 octombrie 2015

Prajitura cu mere fara blat






                 Este o delicioasa prajitura,foarte racoroasa si gustoasa.Este formata din trei straturi,dar nu are blat.Este foarte ieftina si se face cu ingrediente la indemana oricui.M-am inspirat de pe blogul Simonei Callas cu aceasta prajitura.De cum am citit-o,mi-am zis: "musai s-o fac".Si am trecut la treaba.Multumesc,Simona!
                 Si pentru ca nu are blat,normal,nu are in compozitie faina.Astfel,am zis sa reduc si zaharul din reteta,asa ca l-am inlocuit cu Green Sugar.Acest produs are un gustu foarte apropiat de cel al zaharului datorita folosirii unor extracte de Stevia Rebaudiana de cea mai inalta puritate si o calitate exceptionala care asigura produsului proprietati constante.A devenit o obisnuita sa-l folosesc la prajituri.


       
                 Ingrediente:
          1.5 kg mere,100gr unt,18 ling Green Sugar,2ling amidon,6 oua,600ml lapte,un praf scortisoara,un baton vanilie

                Mod de preparare:
              In primul rand,trebuie sa se incalzeasca cuptorul.Merele se dau pe razatoare si se storc de zeama.
             Se unge o tava cu 25 gr unt,din cele 100 gr si se presara  6 ling Green Sugar.Deasupra se presara merele rase,in strat cat mai uniform.Tava se da la cuptor.In acest timp se prepara crema de vanilie.
             Galbenusurile se amesteca cu 6 ling Green Sugar,amidonul si laptele,Se adauga batonul de vanilie si se fierbe pe foc pana se ingroasa ca o budinca.Se ia de pe foc,se adauga restul de unt ramas,se scoate batonul de vanilie si se omogenizeaza.Se scoate tava din cuptor,se toarna budinca peste mere si se da din nou la cuptor.
              Albusurile se bat spuma tare,cu un praf de sare.Treptat se adauga  restul de Green Sugar.Se mixeaza in continuare pana rezulta o bezea tare.Se scoate tava din cuptor si se toarna bezeaua peste budinca.Se intinde frumos pe toata suprafata si se da din nou la cuptor pana  bezeaua prinde o crusta aurie deasupra.
               Prajitura se lasa sa se raceasca in tava,apoi se tine la frigider cateva ore,de preferat de seara pana dimineata.Se portioneaza si se poata servi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!