Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 11 octombrie 2015

Prajitura cu rodie








                 Am tot facut prajituri cu fructe autohtone,acum ca incep sa apara tot mai multe fructe exotice,am zis sa incerc si cu ele prajituri.Astfel,am ales sa fac o prajitura cu rodie,stiind cat de gustos  si cate benficii are sucul acestui fruct.
                 Bineanteles,si de data asta am inlocuit zaharul  cu Green Sugar.Pe langa un fruct sanatos,indulcitorul este si mai sanatos. Cu Green Sugar prajiturile sunt la fel de dulci,dar nu ingrasa si nu faci diabet de la ele.Este indulcitorul care nu creste glicemia si nu solicita pancreasul.Este singurul indulcitor de pe piata romaneasca a carui gust a fost stabilizat,astfel ca nu isi schimba gustul chiar daca este tratat termic.Il folosesc cu placere si cu linistea consumului unui indulcitor sanatos.




               Ingrediente:
           Blat: 6oua,6ling faina,6 ling Green Sugar,3 ling ulei,3 ling apa,1 lingurita coaja de lamaie,un praf sare,un praf de copt.
            Crema: 500ml smantana pentru frisca,2 rodii.

              Mod de preparare:
           Albusurile se separa de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu un praf sare,apoi se adauga,treptat,uleiul, apa si coaja de lamaie.Se mixeaza bine si se da deoparte.
           Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Treptat,se adauga Green Sugar si se mixeaza in continuare pana se topeste.Se adauga compozitia de galbenusuri si se amesteca incet cu o spatula.La urma se incorporeaza faina si praful de copt cu miscari de jos in sus.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins.
              Blatul este gata cand scobitoarea cu care se inteapa blatul este curata.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
              Rodiile se curata,iar semintele se mixeaza,apoi se strecoara printr-o sita fina pentru a obtine sucul.Se opresc cateva seminte pentru decor.
             300ml smantana pentru frisca se mixeaza si ,cand e aproape gata,se adauga sucul de rodie.Se mixeaza in continuare pana se obtine o crema roz,aerata.
             Aceasta crema se intinde peste blatul racit.Deasupra se bate restul de frisca.Se decoreaza cu semintele de rodie oprite.
            Se da la rece 1-2 ore,apoi se serveste.



                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!