Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 31 iulie 2015

Parada traditie si gastronomie romaneasca - iulie 2015





                          A trecut si luna iulie,fara ploi,dar cu canicula si temperaturi aduse la extrem,de nu-ti venea sa deschizu aragzul pentru nimic in lume.Si totusi,prietenele si colegele mele bloggerite au facut efortul de a gati delicioase tocanite si mancaruri pentru a se incadra in tema provocarii Traditie si gastronomie romaneasca  initiata de Gina Bradea.
                         Am uitat sa va spun ca eu am fost "capul rautatilor" si,ca gazda.am propus pentru luna aceasta ca tema Tocanite/mancaruri cu sau fara carne.M-am gandit la faptul ca fiind vara,suntem inconjurati de multe legume si vredeturi,deci,de ce sa nu profitam la maxim de acest lucru?Zis si facut! Fetelor,se pare ca le-a placut tema pentru ca au raspuns cu entuziasm provocarii chiar daca a fost si  perioada concediilor.S-au prezentat delicioase preparate traditionale,din diverse zone ale tarii.
Dar sa vedem mai concret despre ce e vorba.


                           Din Bihor,Sidonia Toncean ne aduce o minunata Tocanita de pui cu ciuperci si galuste,o mancare santoasa,ca la bunica,de sa te lingi pe degete.A imbogatit-o cu smantana si zice ca e cea mai buna tocanita mancata vreodata.O credem:)



                    O Tocana de ardei copti si costita afumata ne-a adus Maria Udrea  din Muntenia,careia ii plac mancarurile taranesti.O mancare cu iz de copilarie,de care-si aminteste cu drag.

   
                       Maria a tinut sa ne mai arate o Tocana taraneasca de pui cu ceapa,inca o mancare care ii aminteste de copilarie,de vremea cand bucatele se preparau cu produse curate,naturale din gradina proprie.


                       O munteanca la fel de harnica este si Cristina Iuliana Pana care a pregatit o Mancare de castraveti murati cu carne de porc.Interesanta reteta,veche de cand lumea,iar Cris a pregatit-o cu mult drag.

             
                         Totodata,ne-a obisnuit ca in fiecare luna sa ne aduca intr-un articol traditiile si obiceiurile lunii in curs.Iata ce ne spune despre luna iulie : http://panacris.blogspot.ro/p/traditii-romanesti.html Frumos!

                         Draga Gina Bradea,initiatoarea acestui proiect,modoveanca prin nascare,a venit cu o Tocanita de vita cu ardei si ciuperci,o mancare plina de savoare,special pentru gurmanzi.


                         Munteanca desavarsita,nu a vrut sa lipseasca nici luna asta de la provocare si, in ciuda caldurii,Simona a pregatit un Ghiveci de legume ,o bunatate! De ghiveci nici eu nu ma satur niciodata.:)


                           Am contribuit si eu la aceasta parada cu un Lecso cu carne de porc,o reteta traditionala din Crisana dar cu influente unguresti.



                          Lili a sfidat caldura si a incins ceaunul,pregatind o Tocanita de pulpe la ceaun de sa te lingi pe degete.



                         Cu ceva intarziere,dar niciodata nu e prea tarziu,Elena Bite a pregatit o Tocanita de ficatei de sa te lingi pe degete.


                   Dupa cum se vede,nu sunt multe participante,dar toate au venit cu retete care amintesc de istoria si trecutul gastronomic al poporului nostru.Multumesc pentru participare si astept in continuare alte provocari.

marți, 28 iulie 2015

Piersici in siropul lor





                       Am vrut sa profit din plin de bogatia piersicului din gradina,asa ca am pus aceste piersici in siropul lor.Este un compot un pic mai deosebit prin faptul ca feliile de piersici sunt in siropul lasat de ele,fara a adauga apa.Culoarea lor ramane neschimbata,iar gustul la fel,mai ales ca nu am adaugat conservant.Piersicile astfel conservate se pot consuma ca si compot sau se pot folosi la diverse prajituri.



                     Ingrediente:
                  piersici,zahar


                  Mod de preparare:
               Nu am dat cantitati,pentru ca difera in functie de cantitatea de piersici pe care vreti s-o puneti.In plus,nu trebuie respectata nici o proportie intre fructe si zahar.
                Se aleg piersici sanatoase,bine coapte,dar tari.Fructele se spala,se desfac in jumatati si se curata de coaja.Fiecare jumatate se tavaleste prin zahar si se cladesc in borcane.Se cladesc in asa fel incat sa ramana cat mai putine locuri goale.Fructele vor lasa zeama lor.Borcanele se inchid ermetic si se fierb pe baie de aburi.Se lasa sa se raceasca in paturi,apoi se depoziteaza in camara.

luni, 27 iulie 2015

Lecso cu carne de porc






                    Lecso este o mancare ungureasca foarte simpla si picanta,cu puternice arome rustice de ceapa,ustroi,ardei si rosii .Cum la noi in Ardeal influenta maghiara si-a lasat amprenta si in gastronomie,aceasta mancare a devenit un preparat traditional si la noi.
                     Exista o mare varietate de lecso,toate avand la baza ceapa,ardeii,rosiile si nelipsita paprika.Lecso seamana foarte mult cu ratatouille francez sau peperonata italiana.La noi,similarul ar fi ghiveciul.Se regaseste si in tari ca Cehia,Polonia,Austria,Slovacia.In unele locuri se pune si pe iarna in borcane,ca baza pentru mancaruri.
                     Lecso se poate face cu cartofi,orez sau tarhana (tarhonya),cu carne sau carnati (lecsokolbasz).La fel,se poate pregati cu costita,bacon sau cotlet de porc afumat.Sunt multe feluri de lecso,cam cate bordeie,atatea obicee,dar gustul sau e unic.
                     Pentru a pregati baza de lecso perfecta,trebuie sa se faca untura din costita afumata.Aceasta va inlocui uleiul in care se vor cali ingredientele.Pentru un gust deosebit.lecso se prepara in bogracs (bogracslecso).Bogracs insemana "castron pentru mancaruri deasupra vetrei" si conserva traditiile populare ale ciobanilor obligati sa pregateasca mancaruri consistente departe de casa.
                      Am pregatit si eu traditionalul lecso,asa cum il facea mama mea cu ani in urma.Pregatit la ceaun,aromele copilariei au inundat curtea.


                      Ingrediente:
                  100gr costita sau slanina afumata,500gr ceapa,1kg ardei gras si kapia,1kg pulpa de porc,500gr rosii,4-5 catei de usturoi,2lingurite boia dulce sau iute,sare,piper.


                    Mod de preparare:
                Se face un foc zdravan deasupra caruia se pune ceaunul.Slanina se taie cuburi si se pune in ceaunul incins sa se topeasca.Se adauga ceapa tocata si se caleste pana devine sticloasa.Se adauga carnea taiata cuburi,usturoiul taiat felii si se caleste pana isi schimba culoarea.Ardeii se taie rondele si se adauga in ceaun.Se tin pe foc cam 15 min.amestecand cu lingura sa nu se arda.Se adauga boiaua si se potriveste de sare si piper.Rosiile se taie felii si se adauga peste mancare.Se lasa sa fiarba pana scade din zeama lasata de rosii.
           



                      Mancarea trebuie sa fie scazuta.
                      Daca se face fara carne,se serveste ca atare,cu smantana si ardei iuti sau ca garnitura langa fripturi.Este foarte gustos si adoua zi,rece,servit pe felii de paine de casa.
                      Lecso cu carne se serveste simplu,sau cu diferite garnituri:orez,mamaliga,tarhana,cus cus.
                      Dupa cum ati putut observa,la acesta macare,aroma dominata e cea de ardei si rosii.Nu se folosesc alte arome cum ar fi;cimbrul sau foile de dafin care i-ar deturna aroma autentica.

                    Am facut aceasta reteta ca raspuns al provocarii Traditie si gastronomie romaneasca lansata de Gina Bradea.Tema acestei luni a fost: Mancaruri/Tocanite din legume cu sau fara carne. Este un preparat care se facea des la noi in casa,mai ales vara.Il fac si eu si e apreciat pentru gustul si savoarea sa.

                   
                     

duminică, 26 iulie 2015

Mancare de dovlecei cu ardei copti





                       Luna aceasta sunt gazda Provocarii secrete.E prima data cand o fac si,ca la orice lucru facut pentru intaia oara,am emotii.Am cautat sa impart blogurile in asa fel incat fiecare bloggerita sa primesca un blog care sa prezinte cat mai mult interes,pentru a putea alege retete pe care sa le reproduca cu drag.
                      Mie mi-a revenit blogul Claudiei Vasilache, Lecturi si arome.Un blog minunat,cu multe retete pe care daca le citesti nu poti rezista tentatiei de a le incerca.Sunt retete gustoase,delicioase,amanuntit explicate,cu niste imagini de-ti lasa gura apa.
                       Fiind sezonul dovleceilor,iar mie imi plac nespus de mult mancarurile cu dovlecei,am ales sa fac aceasta manrica delicioasa.



                     Ingrediente:
                      1kg ardei grasi,2-3 dovlecei,500gr rosii,1 morcovi,3-4 catei de usturoi,sare,piper


                   Mod de preparare:
                     Ardeii se coc,iar dupa ce s-au racit se curata de coaja si de cotorul cu seminte,api se taie fasii.Dovleceii se taie cuburi,iar rosiile se toaca marunt.Morcovul se curata si se taie rondele.
                     Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun cateii de usturoi curatati si taiati felii sa se caleasca,apoi se adauga rondelele de morcov.Cand morcovul s-a inmuiat se adauga dovleceii si se lasa sa se caleasca in continuare.Dupa 15 min.se adauga ardeii si rosiile si se potriveste de sare si piper.
Se lasa sa fiarba pana zeama scade si ajunge la consistenta dorita.
                     Cui ii place,poate sa adauge la fiert si cateva felii de ardei iute.
                     Se serveste calda,ca fel principal sau ca garnitura.

joi, 23 iulie 2015

Inghetata de banane






                    Desertul perfect pe canicula asta,nu poate fi decat inghetata.Dulce,aromata si rece este minunata in aceste zile de foc.N-am dat drumul la aragaz deloc si am facut-o din doar doua ingrediente.Rapid,comod si usor.
                    Dupa cum ii spune si numele,ingredientul vedeta este banana.Sa aflam si al doilea ingredient...



                       Ingrediente:
                     5-6 banane,1l smantana pentru frisca


                      Mod de preparare:
                   Se aleg banane coapte foarte bine sau ,daca sunt mai verzi,se lasa cateva zile sa se mai coaca.Bananele se curata de coaja si se paseaza cu blenderul.Smantana pentru frisca se mixeaza bine.Cand incepe sa se intareasca,se adauga piureul de banane.Se mixeaza in continuare pana frisca e batuta,iar compozitia  omogena.Se toarna totul intr-o caserola si se da la congelator.Se amesteca din cand in cand,pentru a se evita formarea  cristalelor de gheata.
                     Dupa cum ati observat,nu am pomenit nimic despre zahar sau indulcitor.Bananele fiind foarte coapte,au fost suficient de dulci.Am folosit smantana Meegle,care si ea e indulcita,deci nu am mai avut nevoie de zahar.Cine doreste,poate sa mai adauge la compozitie zahar.Eu as recomanda miere.
                   E delicioasa servita cu ciocolata.

marți, 21 iulie 2015

Limonada cu menta






                           In aceste zile caniculare, sa ne racorim cu o limonada energizanta si plina de vitamine.Rece si racoroasa,este bautura ideala in zilele de foc din vara aceasta.Sa ne revigoram deci cu o limonada cu menta.


                        Ingrediente;
             2-3 lamai,un pumn de frunze de menta,3-4ling miere,200ml apa


                     Mod de preparare:
               Lamaile se curata de coaja si de partea albicioasa,care e amara.Se taie si se pune in blender.Frunzele de menta se spala si se adauga peste lamai.Se porneste blenderul si se tine aproximativ 1 min.Compozitia rezultata se toarna intr-o cana.Se adauga mierea si apa si se amesteca pana se omogenizeaza.Se pastreaza la frigider 1-2 zile.
               Pentru servire,se umple 1/3 dintr-un pahar cu compozitia de lamaie si menta si se adauga apa.Se serveste cu cuburi de gheata.

duminică, 12 iulie 2015

Kodrit Kadir






                      Eu i-as spune "Prajitura  magica".Desi nu pare nimic deosebit sau sofisticat,aceasta prajitura e magica.Este o crema de zahar ars pe un blat de ciocolata insiropat din abundenta cu caramel.Magia se intampla in cuptor,la coacere.Compozitia de crema de zahar ars si cea de blat se pun in vas impreuna.Credeam ca se vor amesteca,ambele fiind lichide.Si totusi,nu s-a intamplat asa.In cuptor,cele doua compozitii s-au separat,rezultand acest minunat tort.Adevarata magie!
                       Aceasta reteta magica este de origine araba,desi nu are nimic arab in ea.Nici foi,nici blat,nici condimente.Cine a calatorit mai mult,ar putea sa ne spuna mai multe despre originile acestei retete.Oricum,eu o consider speciala,magica si deosebita.



                     Ingrediente:
                 Crema de zahar ars:800ml lapte,5oua,200gr zahar,1 lingurita extract de vanilie,4 ling zahar pentru caramel.
                  Blat:1 ou,100gr faina,100gr zahar,100ml lapte,100ml ulei,3 ling cacao,1 praf de copt.


                    Mod de preparare:
                 Mai intai se incinge cuptorul si se pregateste forma.Intr-un vas mai inalt se pun cele 4 ling de zahar si se caramelizeaza.Cand zaharul e topit se roteste forma pentru a se distribui pe toti peretii vasului in mod uniform.
                 Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul pana acesta se topeste.Se adauga laptele si vanilia.Se amesteca totul bine si se toarna in vasul tapetat cu caramel.
                  Separat,se prepara blatul.Intr-un vas se bate oul cu zaharul pana devine o crema deschisa la culoare.Treptat,se adauga laptele si uleiul mixand in continuare.Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt apoi se incorporeaza in crema de ou,amestecand incet.
                  Compozitia de blat se rastoarna in mijlocul compozitiei de zahar ars.O sa vi se para ca s-a imprastiat in vas,dar nu e asa.Nu  se amesteca in ele.Forma se da la cuptor pentru 50-60min.In acest timp se va petrece magia.Cele doua compozitii se vor separa in doua straturi diferite.
                   Pentru a vedea daca e gata,se face testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.Se da la frigider 2-3ore,apoi se rastoarna.Blatul de cacao,insiropat din abundenta de sosul caramel va fi la baza prajiturii,iar deasupra va trona crema de zahar ars.

                   Pofta buna!




               

joi, 9 iulie 2015

Dovlecei pane







                    Afara ploua marunt si linistit,mercurul in termometre a coborat cu aproape 20 grade,a revenit pofta de mancare si de gatit.In ciuda schimbarii vremii,am facut tot o reteta de vara,care la noi in familie e foarte apreciata.
                    Dovleceii pane se pot consuma ca aperitiv,ca gustare,se pot face sendvisuri cu ei.Sunt deliciosi cu rosii si branza proaspata sau cu sos de usturoi.



                     Ingrediente:
                  dovlecei tineri,oua,faina,sare,piper,ulei.
                  Nu am pus cantitati pentru ca difera in functie de marimea si numarul dovleceilor pregatiti.


                      Mod de preparare:
                    Dovleceii se curata de coaja si se taie rondele.Se sareaza bine si se lasa 20-30min.sa lase apa.Se sterg bine cu un servet,se dau prin faina,apoi prin ou batut.Pentru o crusta mai crocanta,se mai dau o data prin faina si ou.Pentru un plus de savoare,in oul batut,pe langa sare si piper,se poate adauga putin parmezan ras.
                    Feliile de dovlecel astefel pregatite se prajesc in ulei incins.Se pot praji in baie de ulei sau doar in 3-4 linguri de ulei,dupa preferinte.Se scot pe servete absorbante pentru a elimina surplusul de ulei.
                    Pentru o preparare mai sanatoasa,feliile de dovlecel sa pun intr-o tava,pe hartie de copt,si se dau la cuptor.Se tin 20 min dupa care se intorc si se mai tin 20 min.
                    Se servesc calzi sau reci;sunt la fel de buni.





miercuri, 8 iulie 2015

Ciorba de gulii






                     In fiecare vara fac aceasta ciorbita de cateva ori.Este o ciorba gustoasa,usoara,racoritoare,plina de vitamine.Spun ca este plina de vitamine pentru ca intotdeauna o fac cu zarzavat nou.Este foarte apreciata in zilele calde de vara.




                    Ingrediente:
                  4-5 gulii,2-3 morcovi,1pastarnac,1 ceapa,1 legatura patrunjel verde,sare,3-4 ling ulei,100gr smantana,zeama de lamaie.



                    Mod de preparare:
                 Ceapa se toaca marunt,guliile se curata si se taie cuburi,iar morcovii si pastarnacul se curata si se taie rondele.
                  Intr-o cratita se incinge uleiul si se pune ceapa la calit.Cand a devenit sticloasa,se adauga morcovii si pastarnacul.Se calesc pana zarzavatul se inmoaie.Se adauga guliile,se mai lasa un pic sa se caleasca,apoi se stinge cu apa.Se lasa pe foc sa fiarba.Pentru un plus de savoare,frunzele de la gulii nu se arunca.Se toaca marunt si se adauga in ciorba.Se potriveste de sare si se lasa pe foc pana tot zarzavatul este fiert.Se acreste,dupa gust,cu zeama de lamaie.
                 Intr-un castron se pune smantana si se amesteca cu 2linguri de ciorba.Se adauga totul in ciorbita,se presara cu patrunjel verde tocat si se stinge focul.
                  Se serveste cu ardei iuti.
               

marți, 7 iulie 2015

Limonada cu ghimbir







                    In aceste zile caniculare ce poate fi mai bun decat o limonada? Pentru hidratate,energizare,racorire limonada este solutia ideala.Si nu o simpla limonada,ci una cu ghimbir.Pe langa gustul deosebit,ghimbirul este eficient in numeroase afectiuni.
                   Astfel,ghimbirul combate cu succes problemele intestinale,are un puternic efect antioxidant si antiinflamator.Este bogat in potasiu,magneziu,mangan,cupru si vitamina B6.minerale importante pentru buna functionare a organismului.Totodata,ghimbirul este pe locul trei in topul alimentelor afrodisiace,dupa ciocolata si capsuni.
                 Cu alte cuvinte e recomandat consumul de ghimbir in majoritatea preparatelor:salate,orez,mancaruri,dulciuri.Astazi l-am adaugat in limonada.




                    Ingrediente:
                 2-3 lamai,4-5 cm ghimbir,4lingurite miere,200ml apa


                  Mod de preparare:
                Lamaile se curata de coaja,se taie si se pun in blender,Se adauga ghimbirul taiat cuburi.Se porneste blenderul si se tine aprox.1min.Amestecul obtinut se toarna intr-un vas si se adauga mierea si apa.Se pastreaza la frigider 1-2 zile.
                 1/3 dintr-un pahar se umple cu amestecul de lamaie si ghimbir,se adauga 2 felii de lamaie si apa.Se serveste cu cuburi de gheata.
                   

                  Se poate servi si neandulcit.
                  Cine doreste mai dulce limonada,poate sa mai adauge miere.
                  Se poate indulci si cu zahar,dar mierea e mai sanatoasa.

duminică, 5 iulie 2015

Prajitura cu piersici si lamaie






                       Este o prajitura dulce,umeda si foarte, foarte aromata.Aroma dulce-acrisoara a lamaii se combina placut cu aroma dulce- amaruie a piersicilor si migdalelor.Blatul pufos si umed pe care sunt pirsicile se termina cu un strat de ciocolata alba, crocant.O minunata combinatie,care merita incercata.
                      Am facut aceasta reteta ca raspuns la provocarea Victoriei Gabriela care ,luna aceasta,e gazda provocarii Mistery box challenge.Pe langa ingredientele premise,ea a pus in cutie:fructe de sezon,mac,iaurt,branzeturi,oua,lapte,ciocolata alba.Ingredientul vedeta este lamaia.


                      Ingrediente:
                    Baza:8-10piersici bine coapte,5 ling zahar,un pumn de migdale taiate grosier,coaja de lamaie zaharisita,150 gr unt.
                     Blat:6oua,6ling zahar,6ling faina,3ling ulei,2ling apa,1ling zeama de lamaie,praf de copt
                     Glazura:100gr ciocolata alba,1ling ulei,2ling lapte



                  Mod de preparare
               Piersicile se curata de samburi si se taie felii.Se pun intr-o tava cat sa acopere bine fundul acesteia si se presara zaharul.Cantitatea de piersici e orientativa,in functie de marimea acestora.Deasupra se presara migdalele taiate grosier si coaja de lamaie zaharisita.Untul se taie cubulete si se presara deasupra fructelor.Tava se da la cuptor 20min pana piersicile lasa zeama.
               In acest timp se prepara blatul.Albusurile se separa de galbenusuri.Acestea se mixeaza cu uleiul,apa si aeama de lamaie.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste complet.Se adauga compozitia de galbenusuri,amestecand incet cu o spatula.La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
              Se scoate tava cu piersicile  din cuptor si se toarna blatul deasupra.Se da la cuptor inca aprox.30 min.pana blatul este copt.Pentru a vedea daca e copt,trebuie sa treaca testul scobitorii.
             Se soate tava din cuptor , se lasa sa se racoreasca,apoi se rastoarna.Siropul lasat de piersici va intra  in blat,umezindu-l partial.
            Ciocolata se topeste pe foc impreuna cu uleiul si laptele si se intinde peste prajitura.Deasupra se rade coaja de lamaie.
             Se serveste rece.
           





                 

vineri, 3 iulie 2015

Friptura de pui cu cartofi noi






                   Delicioasa aceasta friptura din pui de casa cu cartofi noi.Bucatile de pui s-au rumenit frumos,pana pielea a devenit crocanta,iar cartofii s-au copt in grasimea lasata de carne.



                     Ingrediente:
                   1 pui de 1-1.5kg,1kg cartofi noi,sare,piper,cimbru,rozmarin,ulei.


                    Mod de preparare:
                  Puiul se poate lasa intreg sau se poate transa.Eu am preferat varianta a doua.Se freaca bine bucatile de carne cu sare,piper,cimbru si ulei si se pun intr-o tava.Cartofii noi se spala bine cu partea aspra a unui burete de bucatarie.Nu trebuie curatati complet de coaja.Daca sunt mari,se taie in sferturi sau jumatati,iar daca sunt mai mici,se lasa intregi.Cartofii se pun intr-un vas unde se presara cu sare,piper,rozmarin,ulei.Se amesteca pentru uniformizare,apoi se presara printre bucatile de carne.
                  Se da totul la cuptor.Din cand in cand,se unge totul cu uleiul din tava.Se tin pana cartofii sunt moi,iar carnea e frumos rumenita.
                  Se serveste cu salata de legume.
               

miercuri, 1 iulie 2015

Traditie si gastronomie romaneasca - iulie 2015





                 Bucataria traditionala romaneasca cuprinde nenumarate obiceiuri si traditii culinare,mancaruri specifice,impreuna cu obiceiuri provenite din intersectarea culturii gastronomice cu traditii ale altor popoare,cu care poporul roman s-a intersectat de-a lungul anilor.
               Bucataria romaneasca cuprinde numeroase preparate din legume,carne si derivate,fructe,lapte si lactate.Un loc aparte il au dulciurile,dulceturile si placintele.Fiind un popr crestin inca de la formare,poporul roman a diferntiat intotdeauna mancarurile de zi de zi fata de cele de praznic.
                 M-am gandit sa ne oprim un pic asupra mancarurilor romanesti si sa profitam din plin de sezonul de vara,un sezon bogat in legume si zarzavaturi.Dar cum bucataria romaneasca se bucura de o gama variata de produse din carne,nu putea lipsi nici acest produs din atentia noastra.
                Astfel,pentru provocarea Traditie si gastronomie romaneasca,lansata de Gina Bradea,luna aceasta propun ca tema: Mancaruri/Tocanite din legume sau cu carne. In fiecare zona a tarii avem astfel de mancaruri traditionale.Ca e doar din legume sau cu carne (vita,porc,pasare,peste,vanat ) v-as ruga sa postati si un scurt istoric al retetei sau al obiceiurilor legate de reteta respectiva.As fi recunoscatoare daca nu ati adauga in retetele postate Vegeta sau alte adaosuri.Sa facem retetele asa cum le faceau mosii si stramosii nostri,naturale,gustoase si savuroase.
                 Va doresc mult succes si spor la treaba!