Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 30 septembrie 2015

Mancare picanta de varza dulce cu carne de miel





                      In aceasta perioada e sezonul recoltatului strugrilor,surechiul,cum se spune pe la noi.Tot la noi,e obiceiul ca de surechi sa se gateasca la culegatori varza dulce cu carne de miel.Batal mai bine spus,ca e cam tarziu pentru miei.Am cules si noi strugurii din gradina,nu au fost foarte multi pentru ca via e tanara.


                  Am facut aceasta mancare ca o tocanita,cu mult usturoi.Si pentru ca,cu aceasta mancare particip la provocarea Mistery box challenge a carei initiatoare este Cerasela Badr El-Din,,pe langa usturoi,am adugat mult ardei iute.De ce? Pentru ca ne plac mancarurile picante,iar luna aceasta,gazda provocarii este Cristina Iuliana Pana.Ea a pus in cutie urmatoarele ingrediente:oua,lapte,smantana,branza,legume,fructe,carne,cacao,ciocolata,iar ingredientul vedeta este ardeiul iute.

              Ingrediente:
           1 kg carne de miel,2 cepe mari,o capatana usturoi,1 ling untura,2 verze potrivit de mari,2 ardei grasi rosii,4 ardei iuti,2 rosii,sare,piper,boia,cimbru.


             Mod de preparare:
          Varza se curata si se toaca marunt.Se pune intr-un vas si se adauga sare.
          Carnea se spala si se taie cuburi.Ceapa se curata si se toaca marunt.Intr-un vas se pune untura la incins,Se adauga ceapa si se caleste pana devine translucida,Se adauga usturoiul tocat marunt si carnea.Se caleste pana isi schimba culoarea.Se adauga ardeii grasi si ardeii iuti taiati fasii subtiri..Rosiile se oparesc,se curata de pielita si se toaca marunt.Se adauga peste carne si se lasa sa fiarba.Varza se stoarce de zeama si se adauga peste carne.Se potriveste de sare si piper si se codimenteaza cu boia si cimbru.Se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic.
           Cand carnea incepe sa se inmoaie,se ia vasul de pe foc si,fara capac,se da la cuptor.Se lasa pana scade suficient.Timpul de sedere la cuptor variaza in functie de cat de scazuta doriti mancarea.
           Se serveste cu smantana si ardei iute.

       

marți, 29 septembrie 2015

Strudel cu branza si stafide




                     Strudelul este desertul traditional austriac.Este foarte raspandit si la noi,mai ales ca nu e greu de facut.Mai complicata este tehnica intinderii aluatului,care se zice ca trebuie sa fie atat de subtire, incat sa poti citi ziarul prin foaia de aluat..Dar cu putina rabdare,sigur veti reusi.Pentru cine nu are destula rabdare sau timp pentru a face aluatul,poate folosi foi gata facute din comert,iar pentru cine are rabdare,i se va parea mai usor de facut,urmand pasii aratati la Placinta intinsa cu dovleac.
                      Branza de vaci am indulcit-o cu Green Sugar,indulcitorul din surse naturale cu zero calorii si fara indice glicemic.Nu contine carbohidrati,deci este ideal pentru persoanele care vor sa slabeasca sau care trebuie sa-si controleze nivelul de glucoza din sange.


                      Ingrediente:
                    1 pachet foi de placinta,4 oua,300gr Green Sugar sau zahar,500 gr branza de vaci,100gr stafide,coaja de lamaie,ulei pentru uns foile,3 ling smantana.


                     Mod de preparare:
                   Mai intai se pregateste umplutura.Branza de amesteca cu 3 oua, Green Sugar sau zahar ,coaja de lamaie,si stafidele pana rezulta o compozitie cremoasa.
                    Pe un servet curat se presara faina si se intinde foaia de placinta.Se unge cu ulei si,pe una din marginile lungi,se asaza branza.Cu ajutorul prosopului se ruleaza.Se intinde o alta foaie si se repeta operatia pana se epuizeaza toate foile.
                    Rulourile se pun in tava tapetata cu hartie de copt.Din smantana,oul ramas,si doua linguri de Green Sugar se face un sos care se toarna peste strudele.Se da totul la cuptor pana se rumenesc frumos.

duminică, 27 septembrie 2015

Negresa cu unt de arahide





                     Este o delicioasa negresa pufoasa,umeda si ciocolatoasa careia i-am adaugat unt de arahide.Combinatia ciocolata -  unt de arahide e minunata!Trebuie s-o incercati.
                     Eu am adaugat untul de arahide simplu,in compozitie.Cine doreste,poate sa indulceasca putin untul,frecandu-l cu 1-2 ling.de zahar pudra.Mie mi-a placut contrastul dintre gustul putin sarat al untului de arahide si dulcele negresei.


                     Ingrediente:
                   300gr ciocolata,300gr unt,200gr zahar,300gr faina,6 oua,esenta de vanilie,un praf de copt,200gr unt de arahide.

                    Mod de preparare:
                  Untul si ciocolata de topesc la bain marie.Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se amesteca bine apoi se incorporeaza ouale,pe rand,unul cate unul.La urma se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se omogenizeaza totul bine si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.Deasupra se pun gramajoare mici de unt de arahide.Se da totul la cuptor.Nu se lasa mai mult de 20 min,pentru ca negresa sa iasa umeda.Totusi,inainte de a o scoate,faceti proba scobitorii.
                  Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca dupa care se portioneaza si se serveste.

vineri, 25 septembrie 2015

Ciuperci pane





                   E sezonul ciupercilor si trebuie sa profitam din plin.Pe langa zacusca de ciuperci,pe care am facut-o cu ciuperci champignon,am pregatit si aceste ciuperci pane din ciuperci de padure.Ciuperci cu palaria mare si carnoasa de ti-e mai mare dragul sa le pregatesti si sa le savurezi.



                   De la ciupercile de padure se folosesc doar palariile pentru pane.Din codite se face o delicioasa tocanita.Ciupercile se curata si se clatesc in apa rece.Se inmoaie in lapte,apoi se dau prin faina,ou batut in care s-a adaugat sare si piper dupa gust si,cine vrea,le poate da si prin pesmet.
                    Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se prajesc ciupercile la foc iute.Se tin 2-3 minute pe o parte,apoi se intorc si se mai tin 2-3 minute.Se scot pe servete absorbante pentru a absoarbe surplusul de grasime.
                      Se servesc,calde cu diferite sosuri:de marar,de usturoi,de iaurt sau smantana.

miercuri, 23 septembrie 2015

Cafea neagra turceasca






                    Cafeaua,bautura miraculoasa de care nu ne putem desparti are originile intr-o regiune din Etiopia numita Kaffa.La inceput,era considerata aliment,nu bautura.Datorita proprietatilor sale,s-a raspandit rapid in treaga lume,astazi fiind produsa in peste 50 de tari de pe glob.
                      Multi o considera un viciu si ar dori sa renunte la ea pentru ca favorizeaza aparitia celulitei,ingalbeneste dintii,creste tensiunea arteriala.Cu toate acestea,cafeaua are multe beneficii,fiind un adevarat aliat al sanatatii.Astfel datorita consumului de cafea scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare,calmeaza durerile de cap,bauta in doze mici,te tine atent si activ pe tot parcursul zilei.Totodata,cafeaua contine multe fibre si antioxidanti absolut necesari sanatatii noastre.Cercetatorii incurajeaza consumatorii de cafea sa nu se simta vinovati de mica lor placere,dar nici sa nu exagereze.
                          Si pentru ca o cafea e atat de benfica organismului,de ce sa nu o indulcim cu cel mai sanatos indulcitor,Green Sugar.Cand spun Green Sugar,spun zero calorii,zero indice glicemic.Este alternativa cea mai santoasa in raport cu zaharul sau alti indulcitori. Green Sugar se gaseste si sub forma de stick sau sub forma de comprimate,variante ideale langa cafea sau ceai.


                       Cafeaua turceasca se face in ibric,pe foc.Adevarata cafea turceaca se face pe spuza de carbuni.
                       Pentru o cafea potrivit de tare si de dulce,se socoteste o lingurita de cafea si un stick de Green Sugar,de fiecare ceasca.
                       Intr-un ibric potrivit de mare se pune Green Sugar si cafeaua si atatea cesti de apa cate cafele vrem sa facem.Se pune pe foc si se lasa sa fiarba.Se lasa sa dea cateva clocote,pana se face caimacul.Se amesteca usor,sa nu dea in foc.Se ia caimacul cu lingurita si se pune in cesti.Cand cafeaua este fiarta,se ia de pe foc si se taorna deasupra cateva picaturi de apa rece.Se lasa sa stea asa doua minute,sa se limpezeasca apoi se toarna in cesti si se serveste fierbinte.


                   

luni, 21 septembrie 2015

Tocanita de pipote







                        Demult nu am mai gasit pipote fara inimi,asa ca nu am scapat ocazia sa cumpar.Astfel,am trecut la treaba si a iesit o minunata tocanita cum demult nu am mai facut.


                         Ingrediente:
                       1kg pipote,5 cepe,3 catei de usturoi,2 rosii,sare,piper,cimbru,2 ling ulei,o leg,patrunjel verde.

                         Mod de preparare:
                       Pipotele se spala bine si se curata de eventualele impuritati.Se pot lasa intregi sau se taie jumatati.
                       Ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul.Intr-o cratita,se incinge uleiul si se adauga ceapa si usturoiul.Se caleste pana devine translucida.Se adauga pipotele si se lasa totul sa fiarba inbusit in sosul pe care-l lasa ceapa si pipotele.Se lasa astfel sa fiarba aproximativ o ora.Se potriveste de sare si se codimenteaza cu piper si cimbru.
                      Cele doua rosii se curata de pielite,apoi se zdrobesc cu blenderul.Zeama rezultata se toarna peste pipote si se lasa sa mai fiarba inca o ora.
                       Cand pipotele sunt moi,tocanita este gata.Se presara patrunjel verde tocat si se stinge focul.
                       Se serveste cu garnitura de orez,cartofi piure sau mamaliguta.Eu am adaugat in tocanita galuscute mici din faina.

               

sâmbătă, 19 septembrie 2015

Prajitura "Dinte de negru"







                  Mai simplu,i-as spune "negresa cu bezea" sau "negresa cu mot",cum ii spune Victoria Gabriela.Luna aceasta ea este gazda provocarii  Weekend cu spor a carui initiatoare este Stefania Aanastasiu.Viky a propus trei teme minunate: Aperitive,Mancarurile bunicii: Legume si zarzavaturi si Deserturi si prajituri.A fost greu sa ma hotarasc pentru ca blogul ei e plin de minunate retete care mai de care mai tentante.Am ales aceasta prajitura care este de fapt o negresa cu o bezea, deasupra asezonata cu un sirop ciocolatos.
                   Prajitura are acest nume mai ciudat,pentru ca,la sfarsit,se fac cu furculita niste forme ca niste moturi sau dinti.Mie nu prea mi-au iesit acei dinti,dar prajitura a fost la fel de apreciata si savurata cu placere.



                 Ingrediente:
               Blat: 4 galbenusuri,250 gr unt,200 gr zahar,200 gr faina,3 ling cacao,1/2 cana lapte,1praf de copt,1 zahar vanilat.
               Bezea: 4 albusuri,un praf sare,200 gr zahar.
               Sirop: 1 ling cacao,2 ling zahar,3 ling apa.


                 Mod de preparare:
              Pentru negresa,se mixeaza unul cu zaharul pana acesta se topeste.Se adauga cele patru galbenusuri, laptele ,vanilia,praful de copt si cacaoa amestecata cu faina.Se omogenizeaza totul bine.Optional,se poate dauga in compozitie cateva nuci prajite si tocate grosier sau cateva stafide.
             Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Dupa aprox.40 min se inteapa cu o scobitoare.Daca iese curata,negresa este gata.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
            Intre timp,se prepara bezeaua.Albusurile se bat spuma tare,cu praful de sare.Se adauga zaharul si se bate in continuare,apoi se pune la bain marie si se mai bate aprox.20min.pana bezeaua se leaga bine.Se lasa deoparte sa se racoreasca.
            Pentru a prepara siropul,se pun ingredientele la foc si se fierb pana zaharul e complet topit.Se lasa sa mai dea 2-3 clocote,apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.
           Peste blatul rece se intinde bezeaua racorita.Cu ajutorul unei furculite se stropeste bezeaua cu siropul rece.Tot cu furculita se fac acele forme in relief,moturi,sau dinti cum le zice Viky.Dupa cum se vede,mie nu prea mi-au iesit,dar prajitura a fost la fel de aspectuasa si gustoasa.
               
 

marți, 15 septembrie 2015

Peste prajit in malai





                      Este reteta clasica,pe care mama o facea mereu.Servea pestele cu mujdei de ustuoi sau cu lamaie.O minunatie! Eu am facut un sos de rosii si usturoi.
                      De obicei,prajesc peste de apa dulce: carp,fitofag,novac,caras.Este foarte gustos si savuros.


                      Ingrediente:
                    un peste proaspat de aprox.1kg,100gr faina de malai,1 ling,sare,ulei pentru prajit.

                  Mod de preparare:
                Pestele se curata bine,se spala si se portioneaza.Daca nu este mare,pestele se poate lasa intreg.Se sterge bine cu servete absorbante si se sareaza pe toate partile.Se da prin malai,astfel incat sa fie bine acoperit pe toate partile.
               Intr-o tigaie se pune putin ulei si se incinge.Cand uleiul este bine incins,se pun bucatile de peste.Se tin 10-15 min,la foc mediu,pana se rumenesc frumos apoi se intorc pe cealalta parte.Nu incercati sa intoarceti pestele mai repede pentru ca se va rupe.Cand e gata,se scoate pe o farfurie.
               Pana se racoreste,putin,se prepara sosul.Se zdrobesc 3-4 catei de usturoi si se freaca cu ulei,punand cate putin,ca la  maioneza pana rezulta o spuma alba.Se adauga 2 ling smantana.Se aleg 2 rosii mai zemoase si se zdrobesc cu blenderul.Se adauga in sos si se amesteca bine.Se potriveste de sare dupa care se poate servi.



duminică, 13 septembrie 2015

Tort de vanilie si ciocolata





               La inceputul saptamanii a fost ziua de nastere a Florentinei,prietena lui Emilia.Normal,am pregatit un tort festiv.Ii urez si pe aceasta cale tot binele din lume!
                Si cum fetele mereu au grija la kilogramele in plus,am pregatit acest tort cu Green Sugar indulcitorul care te scapa de grija caloriilor.Green Sugar nu este doar un simplu indulcitor,ci un produs 100% natural in care se regasesc diversi nutrienti din extractul de stevie,cum ar fi;calciu,magneziu,zinc,vitaminele A si C,fibre alimentare.


                  Ingrediente:
               Blat: 10 oua,10 ling faina,10 ling Green Sugar,1 praf de copt,2 ling cacao
               Crema de vanilie:500 ml lapte,1 baton vanilie,150 gr Green Sugar,3ling faina,250 gr  unt.
               Crema de ciocolata: 500ml lapte,100gr ciocolata,150gr Green Sugar,3 ling faina,1 ling cacao,250 gr unt.
                Sirop:100ml apa,jumatate baton de vanilie,4 ling Green Sugar


                 Mod de preparare:
               Blat:Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare.Cand au devenit tari si aerate se adauga,treptat,Green Sugar.Se mixeaza in continuare pana acesta se topeste complet.Se adauga galbenusurile amestecand incet,cu o spatula.La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si cacaoa,cu aceleasi miscari lente,de jos in sus.
                        Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins.E gata cand,daca se inteapa aluatul cu o scobitoare,aceasta va iesi curata.Blatul se scoate din tava si se lasa la racit.
                  Crema de vanilie:Laptele se pune la foc impreuna cu vanilia si Green Sugar.Se opresc cateva linguri de lapte  care se amesteca cu faina pana rezulta o compozitie mai subtire.Cand laptele fierbe,se toarna aceasta compozitie,amestecand sa nu se faca cocoloase.Cand compozitia incepe sa se ingroase,se ia de pe foc si se lasa la racit.Rece,se amesteca cu untul facut spuma.
                 Crema de ciocolata se face la fel,cu diferenta ca,in loc de vanilie,in lapte,se pune la foc ciocolata taiata bucati.Faina se amesetca cu cacaoa si apoi cu un pic de lapte,pana se subtiaza,apoi se toarna in lapte.
                    Pentru sirop,se fierbe apa cu vanilia si Green Sugar.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
                  Blatul se taie in trei foi,care se insiropeaza,apoi se  umplu cu cele doua creme.Din crema de ciocolata se opreste pentru a imbraca tortul.
             

vineri, 11 septembrie 2015

Tort de ciocolata cu visine






                    Pentru ca Sf.Maria este o sarbatoare mare pe care o respectam in fiecare an,m-am gandit sa fac la desert ceva festiv.Astfel,am pregatit un tort,cum altfel decat de ciocolata!Am imbinat un blat ciocolatos,moale si pufos cu un ganaj de ciocolata in care am imprastiat visine.A fost ceva foarte reusit si gustos.
                    Daca pana acuma am folosit la prajituri Green Sugar,de data asta,am zis sa incerc si la tort celebrul indulcitor.De ce Green Sugar?Pentru ca nu are in componenta materii modificate genetic si ,prin administrare indelungata,nu produce dependenta.Totodata,extractul de Stevia Rebaudiana creeaza o senzatie de satietate,avand dubla actiune asupra centrului foamei din creier si asupra terminatiilor nervoase din stomac.Cu alte cuvinte,nu actioneaza negativ asupra procesului de digestie.
                    Astfel,tortul meu a fost savurat cu placere,fara frica de dulce.


                   Ingrediente:
                  Blat:10 oua,10 ling faina,10 ling Green Sugar,5 ling apa,50 gr ciocolata amaruie,3 ling ulei,un praf sare,un praf de copt.
                 Ganaj de ciocolata:500ml smantana pentru frisca,500 gr ciocolata menaj,un borcan de 400 gr visine pentru prajituri,esenta de rom


                    Mod de preparare:
                 Mai intai se prepara blatul.Pentru aceasta,mai intai se topeste ciocolata impreuna cu uleiul.Se omogenizeaza bine si se ia de pe foc sa se racoreasca.
                 Albusurile se separa de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu sarea.Se adauga 5 ling din ciocolata topita.Se amesteca bine,apoi se adauga apa.
                  Albusurile se bat spuma ,pana rezulta o bezea tare si aerata.Treptat,se adauga Green Sugar si se mixeaza in continuare pana se topeste complet.Va rezulta o spuma tare si densa.In aceasta spuma se incorporeaza amestecul de galbenusuri,amestecand incet,cu o spatula,de jos in sus.La urma se adauga faina amestecata cu praful de copt.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt  si se da la cuptorul dinainte incins.Eu am folosit o forma cu diametrul de 26cm.
                   E gata cand e frumos crescuta si trece testul scobitorii.Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.
                  In acest timp se pregateste ganajul de ciocolata.Intr-un vas se pune samantana pentru frisca si se tine pe foc pana ajunge la punctul de fierbere.In acest moment se stinge focul si se adauga ciocolata taiata bucati.Se amesteca totul bine pana ciocolata este complet racita si s-a omogenizat cu smantana.Se amesteca in continuare pana se racoreste,apoi se da la frigider pana e complet rece.Recomand sa se pregateasca cu o zi mai devreme pentru a putea sa stea peste noapte la frigider.
                   A doua zi se scoate din frigider,se adauga esenta de rom si se mixeaza pana se deschide la culoare si devine aerata si spumoasa.La urma se adauga visinele scurse bine de zeama.
                   Blatul se taie in trei foi.Fiecare foaie se insiropeaza cu siropul de visine.Crema se imparte in mod egal intre cele trei foi.


                   Se pot opri cateva linguri de crema pentru a imbraca tortul.Eu am mai batut 200gr smantana pentru frisca in care am adaugat 2 ling cacao.Cu aceasta crema am imbracat tortul.Decorul depinde de imaginatia fiecaruia.



                   
                 

duminică, 6 septembrie 2015

Pui marocan





                Am vrut sa prepar acest pui in stil asiatic si a iesit ceva cu influente marocane.Un pui rumen,fraged si foarte aromat.O imbinare placuta de arome si gusturi intr-un stil asiatic delicios.


          Ingrediente:
         500 gr carne de pui,3-4 cm ghimbir,coja de la o lamaie,1 ceapa,3-4catei de usturoi,1 ardei,2rosii,un pumn de stafide,sare,piper,coriandru,cumin,boia dulce.

         Mod de preparare:
      Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun bucatile de pui la prajit.Se tin pana se rumenesc frumos pe ambele parti.Se adauga ceapa si ardeiul tocate solzisori,ghimbirul si coaja de lamaie date pe razatoare,apoi usturoiul taiat felii.Rosiile se oparesc si se decojesc,apoi se taie marunt si se adauga in mancare impreuna cu stafidele.Se potriveste de sare si piper si se codimenteaza.Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit.
       Se serveste alaturi de cus cus.

vineri, 4 septembrie 2015

Muffins cu ciocolata





                       Este o reteta foarte simpla si rapida si rezulta niste muffins ciocolatosi si pufosi pe care ii servesc cu drag langa o cana cu lapte,iar Emilia pur si simplu ii adora.Se fac foarte usor,astfel ca si ea ii face rapid cand are chef de ceva dulce iar mie nu-mi permite timpul .
                      Acesti muffins sunt foarte versatili,astfel ca se pot face cu sau fara cacao,cu adaos de fructe sau ciocolata,dupa ideile si preferintele fiecaruia.
                      Eu am adus un plus acestor muffins prin faptul ca am inlocuit zaharul cu indulcitorul Green Sugar.Chiar daca se traduce "zaharul verde",acest indulcitor nu are nimic in comun cu clasicul zahar de care ne ferim cu totii.Consumul de Green Sugar are reale benficii asupra oragnismului,pe langa faptul ca aduce o reala bucurie papilelor gustative.Asfel,Green Sugar mentine echilibrul glucozei din sange,stimuleaza secretia de insulina,regleaza mecanismul gastro-intestinal,scade pofta de dulce si pofta de mancare.


                      Ingrediente:
                   3 oua,1 ceasca Green Sugar,75 ml ulei,1 1/2 ceasca faina,1 praf de copt,2 ling cacao.

                     Mod de preparare:
                  Ouale se mixeaza cu Green Sugar pana se obtine o crema spunoasa,deschisa la culoare.Se adauga uleiul in fir subtie,ca la maioneza si se mixeaza in continuare pana se incorporeaza complet.Se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Facultativ,eu am adaugat o mana de ciocolata rupta bucatele.Rezulta o compozitie asemenatoare cu cea de chec.Compozitia se imparte in formele de muffins care au fost captusite cu hartii speciale.Formele se umplu de trei sferturi,pentru a avea loc sa creasca muffinsurile.
                      Se da totul la cuptorul dinainte incins.Se tin aproximativ 30 min.Muffinsurile trebuie sa fie frumos crescute si rumenite.Sunt gata cand trec testul scobitorii.Se scot din forme si se lasa sa se raceasca.



               Deasupra,se pot pudra cu zahar vanilat sau se poate face o glazura.

joi, 3 septembrie 2015

Chec cu budinca de vanilie





                     Este un chec foarte aromat si pufos.Deliciul acestui chec este budinca de vanilie din mijlocul sau.
                     Un plus al acestui chec este ca am inlocuit zaharul din reteta cu Green Sugar.Green Sugar este un indulcitor 100% natural pe baza de extract de frunze de Stevia Rebaudiana.Un plus al acestui indulcitor este faptul ca are zero indice glicemic si zero calorii.Marele avantaj este faptul ca gustul sau a fost stabilizat ceea ce face ca sa nu modifice gustul alimentelor in care este folosit,chiar daca acestea se prepara temic.


                   Ingrediente:
                6oua,400gr Green Sugar (zahar),400gr iaurt,400gr faina,1 praf de copt,coaja de la o lamaie,coaja de portocala zaharisita,
                1 budinca de vanilie dr.Oertker,500 ml lapte,2-3 ling Green Sugar.


                Mod de preparare:
              Mai intai se pregateste budinca de vanilie.Praful de budinca de fierbe cu laptele si cele 2-3 ling Green Sugar pana ce compozitia se ingroasa.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
              Ouale intregi se mixeaza cu Green Sugar pana isi dubleaza volumul si rezulta o crema deschisa la culoare.Se adauga iaurtul si se mixeaza in continuare.Se rade coaja de lamaie,iar cea de portocala se taie marunt.Se incorporeaza in compozitia de oua si iaurt apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se amesteca cu o spatula,cu miscari lente,de jos in sus.
              Forma de guguluf se unge bine cu unt si se tapeteaza cu faina.Se toarna jumatate din compozitie,apoi,cu o lingura,se pune budinca de vanilie racita.Se va pune cu atentie,astfel incat budinca sa fie cat mai pe mijloc,sa nu ajunga la margini.Deasupra se toarna restul de aluat.
             Se da totul la cuptor pana trece proba scobitorii.
             Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.


             Arata spectaculos,pentru faptul ca in mijlocul unui miez pufos si aromat este budinca de vanilie.Doua texturi diferite intr-o felie delicioasa de chec.


miercuri, 2 septembrie 2015

Pui in sos de smantana





                   Este un preparat foarte gustos si savuros.La noi in casa este preferata carnea de pui,asa m-am gandit s-o innobilez cu un sos de smantana.Si nu cu clasicul sos cu faina,ci am lasat sa scada sosul si sa se ingroase la foc mic.Rezultatul este o mancare cu un gust deosebit.


                  Ingrediente:
                500gr carne de pui,1 ceapa,2 ardei rosii,1ling ulei de msline,200ml smantana,sare,piper


                 Mod de preparare:
               Carnea de pui se taie bucati mai mari.Eu am folosit pulpele,pe care le-am taiat in jumatati.Intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajesc bucatile de carne.Se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc frumos dupa care se scot pe o farfurie.
               Uleiul folosit se toarna intr-o cratita,se incinge si se caleste ceapa si ardeii taiati fideluta.Se adauga carnea si se lasa sa fiarba inabusit.Se codimenteaza cu sare si piper dupa gust.Cand carnea e aproape gata,se adauga smantana.Se da totul la foc mic si se lasa sa fiarba incet,pana sosul scade si are consistenta dorita.
                 Se serveste simplu sau cu garnitura de orez sau mamaliguta.