Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 31 ianuarie 2016

Pui umplut la cuptor







                    Foarte delicios acest pui,gatit intreg si umplut cu mere si portocale.O combinatie de gusturi si arome placuta si unica,totodata.Recomand acest pui pentru o masa festiva,dar si pentru un pranz delicios in familie.


                   Ingrediente:
                 1 pui intreg de 1-2 kg,1 mar mare,1 portocala,4 catei de usturoi,2 ling unt (eu am pus doar o lingura si am completat cu untura de pui),sare,piper,rozmarin,menta.


                 Mod de preparare:
             Intr-un bol se amesteca untul cu sarea,piperul si ierburile aromate.Puiul se spala si se sterge bine cu servete absorbante.Se freaca bine,atat in interior,cat si la exterior cu untul aromat.Marul se taie cuburi,la fel si portocala,curatata de coaja.Cateii de usturoi se taie in doua si se amesteca cu cuburile de fructe,apoi se umple puiul cu acestea.Se leaga aripile si picioarele puiului cu sfoara,se pune intr-un vas si se da la cuptor.Din cand in cand se unge cu sosul din tava.
            Dupa aroximativ o ora,e gata.Carnea trebuie sa fie frageda si frumos rumenita.Daca aveti termometru,puteri verifica,intepand partea mai groasa a pulpei.Daca are 74 grade,inseamna ca puiul e gata.
            Se scoate din cuptor,se scot atele si se lasa sa se racoreasca.
            Se poate servi cu salata,iar ca garnitura,fructele din interior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!