Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 7 februarie 2016

Pui cu legume la cuptor



                            Aceasta reteta este o reteta de vara,cand gradinile abunda de legume si verdeturi.Stiind ca voi duce dorul verii,am pastrat cateva  legume la congelator.Influentata de vremea de afara,am reusit sa aduc ceva din vara in bucatarie,cu acest preparat.


                             Ingrediente:
                        1 pui de 1,5 kg,3 morcovi,1 pastarnac,1 ceapa,1 telina,o mana de fasole verde,o mana de mazare verde,3-4 catei de usturoi,cateva rosii cherry,sare,piper,boia,cimbru,oregano,rozmarin.



                           Mod de preparare:
                       Ceapa se curata si se taie julien.Morcovul,telina,pastarnacul,se curata si ele si se taie rondele.Legumele,daca sunt congelate,nu trebuie dezghetate decat atat cat sa se poata lucra cu ele.Se amesteca toate legumele si se pun intr-o tava,in strat uniform.Se presara sare,piper,rozmarin,oregano si doi catei de usturoi taiati felii.
                       Puiul se spala si se sterge bine cu un servet.Se portioneaza dupa necesitatile fiecaruia.Se freaca bine cu usturoiul ramas si se codimenteaza cu sare,piper,boia,cimbru apoi se aseaza peste legume.Se stropeste cu un pic de ulei de masline,se acopera tava si se da la cuptor.Dupa 30-45 min,se descopera tava si se mai tine la cuptor aprox.30 min.pana puiul este frumos rumenit.
                      Se serveste cald.
                      Este o mancare rapida unde carnea si garnitura se pregatesc impreuna.





     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!