Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 20 martie 2016

Chec cu banane,nuci si ciocolata






                    Este un chec minunat,umed,ciocolatos,aromat.L-ai manca fara sa te mai opresti.Multumesc Lulu pentru inspiratie!E un deliciu.A trebuit sa mai fac o portie si tot nu a ajuns.
                   Prietena mea Lulu este gazda provocarii Weekend cu spor,provocare initiata de Stefania Anastasiu.Lulu ne-a pus la dispozitie urmatoarele teme de pe blogul sau:Dulciuri cu fructe,Preparate de post,Aperitive.Din multitudinea de retete care mai de care mai apetisante,am ales acest Chec cu banane nuci si ciocolata care a fost deliciul acestui weekend spornic.



                  Ingrediente:
               2 cani faina,1/2 cana lapte,1 cana cu zahar,4 banane,100gr ciocolata,100gr nuci ,120+50gr unt,2 oua,1 lingurita scortisoara,zahar vanilat,1 praf de copt.

                Mod de preparare:
            Untul se amesteca cu zaharul.Se adauga pe rand ouale,apoi se incorporeaza bananele facute piure cu o furculita.Se adauga laptele si vanilia.La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt putin cate putin.
             Ciocolata se taie cuburi,iar nucile se toaca grosier.Se topeste 50 gr unt si se lasa la racit.Ciocolata,nucile si scortisoara se amesteca cu untul racit.
             Intr-o forma de chec se toarna jumatate din aluat.Deasupra se toarna 2/3 din compozitia de ciocolata si nuci,apoi restul de aluat.Se trece cu o furculita prin toata compozitia,iar deasupra se pune restul de  ciocolata si nuci.
            Se da la cuptor 50 min.Cand e gata se scoate din cuptor si se lasa in tava sa se raceasca.Rece,se scoate din tava,se pudreaza cu zahar vanilat si se portioneaza.
            E delicios alaturi de o cana cu lapte.


           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!