Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 28 martie 2016

Piept de rata cu fistic in lapte de cocos





                    Pentru ca nu-mi place sa ma abat de la reguli,n-o voi face nici in cadrul provocarii Mistery box challenge.Cristina Iuliana Pana,gazda provocarii de luna aceasta,a propus ca ingrediente:alliaceae (ceapa verde,usturoi verde,leurda chives,ceapa galbena,rosie,alba),salate de sezon (verde,roma,valeriana,rucola,andive,spanac,untisor),ridichi,tuberculi (cartofi rosii,albi,violeti,dulci,napi),radacinoase,carne de iepure/rata,oua,faina,lactate,citrice (limete,lamaie,portocale,grapefruit,pomelo,sweetie),vedeta fiind fisticul.
                 Cu Muschiul umplut cu spanac,in crusta de fistic nu m-am incadrat in totalitate in provocare,deoarece am folosit carne de porc in locul celei de iepure/rata.Weekendul acesta am reusit sa achizitionez o rata,asa ca repede am trecut la treaba.




                Ingrediente:
            500-700 gr piept de rata,3ling fistic maruntit,3ling.fulgi de cocos,250ml lapte de cocos,3-4 foi de dafin,1 lingurita cardamom,aprox,5 cm ghimbir,2-3 catei de usturoi,1 lingurita coriandru,1 lingurita chilli,ulei de masline.


                  Mod de preparare:
              Fisticul si fulgii de cocos se prajesc usor intr-o tigaie.Se ia de pe foc si se adauga laptele de cocos,chilli si coriandru.
             Pieptul de rata se taie cuburi si se rumeneste in uleiul incins.Se adauga foile de dafin,cardamomul,usturoiul pisat si ghimbirul dat pe razatoare.Se lasa sa fiarba inabusit in sosul format,pana carnea se fragezeste.Se adauga sosul din lapte de cocos cu fistic si se mai lasa sa fiarba pana carnea e bine gatita.Daca sosul e prea gros,se poate subtia cu un pic se zeama de carne.
           E foarte gustos servit cu orez,alaturi de o salata verde.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!