Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 1 martie 2016

Semilune cu nuca - Kossuth kifli






                 Unii ii spun si cornulete cu nuca.In caietul mamei sunt numite Kossuth kifli,adica cornulete Kossuth.Cornulete sau semilune,nu conteaza.Conteaza faptul ca este o prajitura moale,pufoasa,umeda,iar nucile de deasupra ii dau o savoare aparte.Sunt delicioase,se fac usor si repede si se mananca la fel de repede.




                 Ingrediente:
              200gr unt,200 gr faina,200 gr zahar pudra,un varf sare,coaja de lamaie,esenta de vanilie,4oua,100 gr nuci.


               Mod de preparare:
          Intr-un bol se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul,vanilia si coaja de lamaie.Treptat se adauga galbenusurile si faina.Albusurile se bat spuma cu praful de sare.Cand s-au intarit bine se adauga in compozitia de unt,amestecand usor,cu o spatula.
        Compozitia astfel obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza cat mai uniform.
         Nucile se prajesc usor,apoi se toaca grosier cu un cutit.Se presara deasupra aluatului si se da la cuptor.
         Dupa aproximativ 20-30 min.prajitura e gata.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Se desprinde de pe foaia de copt si,cu ajutorul unei forme rotunde,se taie semilune.Se merge de jos in sus pentru a obtine semilunele.


        Prajitura se pudreaza cu zahar vanilat.Nucile se pot inlocui cu migdale,fructe uscate,alune.
        Sunt delicioase pentru ca aluatul este umed,nu sec,dar pufos.
        Merg de minune alaturi de o cana de lapte,sau la cafea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!