Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 21 iunie 2016

Prajitura greceasca






                        Demult am vrut sa fac prajitura asta si i-am tot sarit randul.Acum m-a convins reteta Elenei,careia nu i-am mai putut rezista.Am pregatit-o pentru provocarea "Weekend cu spor".Elena Bite,gazda de luna aceasta a provocarii ne-a pus la dispozitie urmatoarele categorii de retete:Aperitive-Gustari,Mancaruri cu carne,Dulciuri.
                      Din categoria Dulciuri am ales aceasta prajitura cu o textura putin mai neobisnuita.Este foarte insiropata si foarte aromata.Intr-un cuvant,un deliciu grecesc.Pe langa asta are avantajul ca se face repede si foarte usor.


                   Ingrediente:
               1pachet foi de placinta (400 gr),1 cana ulei,1 cana zahar,1 cana iaurt,4 oua,1 praf de copt,zahar vanilat,coaja de lamaie,zeama de la o lamaie,esenta de rom.
               Siropul: 6ling zahar,3 cani apa


                 Mod de preparare:
              Foile se dezgheata,apoi se rup bucati.Ouale se mixeaza cu zaharul,si zaharul vanilat.Se adauga treptat uleiul si iaurtul.Se omogenizeaza bine apoi se adauga praful de copt,coaja si zeama de lamaie,esenta de rom.Compozitia se toarna peste foile de placinta si se amesteca bine.Se toarna compozitia in tava neunsa si se da la cuptor.
             Intre timp,se face siropul.Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu apa.Se lasa sa fiarba pana se topeste tot zaharul.
             Prajitura e gata cand e frumos rumenita deasupra (dupa aprox.40 min.).Se scoate tava din cuptor si se toarna siropul deasupra.Desi pare mult,siropul va fi absorbit tot.
            Se lasa sa se raceasca complet,apoi se portioneaza si se serveste.





                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!