Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 10 iulie 2016

Tarta cu ciocolata,jeleu de zmeura si bezele







                    Cand canicula e mare si nu ai chef sa dai drumul la cuptor,dar toti ai acsei doresc ceva dulce,aceasta tarta este solutia ideala.Nu se coace,este foarte ciocolatoasa si foarte aromata.Se serveste rece,deci as putea spune ca este un desert racoros.Pe langa asta,se face usor si repede,mai mult dureaza timpul de racire al tartei.
                     Am facut aceasta reteta fiind inspirata de ingredientele Andreei pe care le-a pus in cutia misterioasa din cadrul provocarii Mistery box challenge.Iata ce am gasit in cutie:ciocolata,smantana pentru frisca/frisca lichida,crema de branza/mascarpone,biscuiti/piscoturi,oua,gris,nuci/alune,lapte/iaurt,mac,iar vedeta,zmeura.Minunate ingrediente care provoaca inventivitatea si creativitatea.




                     Ingrediente:
                 500gr biscuiti,300gr unt,500ml frisca lichida,300gr cicolata amaruie,200gr zmeura,100gr zahar,1plic gelatina,200gr lichior de fructe de padure,cateva bezele.


                     Mod de preparare:
                 Biscuitii se macina si se amesteca cu untul topit pana rezulta o compozitie nisipoasa.
                 Pe un platou se aranjeaza inelul unei forme de tort.In interior se pun biscuitii in strat cat mai unifom,tasandu-i bine.Se intinde compozitia si pe peretii inelului.Se da la frigider sa se intareasca.


                  Frisca se pune la foc si se lasa pana incepe sa clocoteasca.Se stinge focul si se adauga cicolata maruntita.se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia, apoi se da la rece cateva ore.
Cand compozitia e complet rece si a inceput sa se ingroase,se scoate din frigider si se mixeaza pana se deschide la culoare si isi dubleaza volumul.
                 Se toarna peste blatul de biscuiti si se niveleaza frumos.Se da din nou la rece,timp in care se prepara jeleul de zmeura.
                  Zmeura se tine cu zaharul pana lasa siropul,apoi se pune la fiert.Se adauga lichiorul de fructe de padure si se fierbe pana se inmoaie,iar zaharul e complet topit.Se ia de pe foc,se lasa 5 min sa se racoreasca,apoi se adauga gelatina hidratata.Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.Cand incepe sa se intareasca,se toarna peste cicolata si se da din nou la rece.
                   Dupa ce s-a intarit,se decoreaza cu zmeura si bezele.Eu nu am mai avut zmeura pentru decor,asa ca am ramas doar la bezele.Se pot cumpara din comert sau se pot face in casa.
                   Se serveste rece,de la frigider.


                   
                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!