Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 14 august 2016

Cozonac cu branza de vaci






                      Minunat acest cozonac caruia eu i-as spune "placinta moteasca". Aluatul dospit umplut cu branza dulce sau sarata este specific zonei motilor.In copilarie aveam o vecina din zona asta si mereu ne incanta cu aceste placinte.Am zis sa incerc si eu sa fac,am ales varianta dulce si a iesit un adevarat cozonac cu branza de vaci.



                       Ingrediente:
                    Aluat: 1kg faina,4 oua,100 gr unt,200gr zahar,50 gr drojdie,300ml lapte,zahar vanilat,un vf sare,coaja de lamaie
                    Umplutura: 500gr branza de vaci,200gr zahar,2 galbenusuri,3-4 ling gris,coaja de lamaie



                      Mod de preparare:
                  Drojdia se freaca cu o lingura de zahar pana se lichefiaza.Se adauga laptele caldut si doua-trei linguri de faina.Se amesteca bine si se lasa la cald pana incepe sa faca basici.
                  Intr-un vas mai mare se pune faina,sarea,zaharul si zaharul vanilat.Se adauga ouale si coaja de lamaie.Se toarna maiaua si se framanta pana incepe sa se lege aluatul.In acest moment sa adauga untul topit si racit.Se framanta in continuare,pana rezulta un aluat bine legat,elastic.Se acopera cu un servet si se lasa la cald sa dospeasca 1-2 ore.
                   In acest timp se pregateste umplutura.Branza se freaca cu zaharul si galbenusurile de ou.Se adauga grisul,iar la urma,coaja de lamaie.Optional se pot adauga si stafide.
                    Aluatul crescut se imparte in doua parti egale.Din fiecare se intinde cate o foaie de aluat care se unge cu crema de branza,apoi se ruleaza strans.Se obtin astfel doua rulouri care se pun in tavi unse cu ulei.Se mai lasa sa stea la cald 30 min.dupa care se ung cu ou batut deasupra si se dau la cuptorul dinainte incins.
                      Sunt gata cand sunt frumos crescute si rumenite.Se scot din tavi si se lasa pe un gratar sa se raceasca,apoi se pot servi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!