Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 26 septembrie 2016

Piept de pui cu struguri in sos de branzeturi






                       E vremea culesului,a stransului roadelor din vii,livezi,gradini.La noi,culesul viilor surechiul,cum ii spunem,e o adevarata sarbatoare care se termina cu cantec,joc si voie buna.Au fost roade bogate,asa ca ne putem bucura din plin de ele.


                       Si ca sa fiu in ton,nu puteam decat sa pregatesc o masa cu struguri.Cum acestia au inlocuit desertul,am zis ca merge si o mancare cu struguri.


                        Si cum luna aceasta vedeta provocarii Mistery box challnge sunt strugurii,raspund acestei provocari cu aceasta reteta.Mioara,gazda de luna aceasta a provocarii,a pus in cutia misterioasa urmatoarele ingrediente:nuca,branza,biscuiti,oua,faina,frisca,unt,salata verde,iar vedeta,cum am spus,strugurii.Pare mai mult o provocare dulce,dar eu am preferat una sarata.


                       
                      Ingrediente:
               1piept de pui mai mare,1 ceapa,50 gr unt,500ml lapte,2 ling faina,sare,piper alb dupa gust,200gr branza rasa:feta,emmentaler,cascaval,boabe de struguri.


                       Mod de preparare:
                    Pieptul de pui se spala si se taie cuburi,ceapa se toaca marunt.Intr-o craticioara se incinge untul si se adauga ceapa.Se caleste pana devine sticloasa,apoi se adauga pieptul de pui.Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit in sosul lasat de carne.Cand sosul a scazut complet si carnea e fiarta,se adauga faina,se amesteca repede si se stinge cu laptele.Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase.Se potriveste de sare si piper si se lasa sa dea cateva clocote.apoi se adauga mixul de branzeturi rase.Cand sosul e potrivit de legat se adauga boabele de struguri si se stinge focul.
                    Se serveste caldut,cu salata verde.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!