Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 29 aprilie 2016

Salata cu ton,cascaval si lime





                          Este o salata racoroasa si revigoranta pe care as manca-o fara sa ma plictisesc de ea vreodata.
                         Cu aceasta reteta particip la provocarea Cutia misterelor a carei initiatoare este minunata Cerasela Badr El-Din.Gazda acestei luni,Laura Maria Din a pus in cutie urmatoarele ingrediente:peste,legume,verdeturi,branzeturi,lapte/iaurt,smantana.cocos,fructe de padure.Ingredientul vedeta a fost lime.Minunate ingrediente,o provocare pe masura!Am facut aceasta salata care mie mi se pare minunata.



                      Ingrediente:
                   2 conserve de ton,250gr paste fainoase,100gr cascaval,3 ling mustar,o conserva mica cu boabe de porumb,zeama si coaja de la o lime,sare,piper,ulei de masline,3 ling smantana,o leg.ceapa verde.


                    Mod de preparare;
                Pastele se fierb in apa cu sare.apoi se scurg si se pun intr-un bol.Mustarul se amesteca cu zeama de lime si cu uleiul,obtinand o maioneza.Aceasta se amesteca cu smantana.Se va obtine un sos cu o textura foarte fina.
                Pestele din conserva se scurge de ulei si se adauga peste paste.Ceapa se toaca marunt si se adauga si ea.Se pune apoi porumbul scurs si cascavalul dat pe razatoare.La urma se adauga sosul,se potriveste de sare si piper,iar deasupra se rade coaja de lime.
                Se da totul la frigider sa se patrunda aromele,apoi se serveste.
                     

joi, 28 aprilie 2016

Balsamul Silan Soft&Oils






                           Dupa cum stiti deja,fac parte din comunitatea BUZZStore.Aici poti testa noile produse gratuit,la tine acasa.Daca vreti sa va inscrieti si voi,puteti s-o faceti aici:  http://www.buzzstore.ro/invite/3162bdd0749577e201c8906f83093897.
                           Luna aceasta am primit pentru testare noul balsam de rufe Silan Sofr&Oils.Buzzsilan lanseaza noua gama de balsam de rufe ce contine trei sortimente:Gold,Blue,Purple,inspirata din industria frumusetii.Eu am primit varianta Gold.
                          Acest balsam a fost special creat pentru a obtine haine moi,intens parfumate.Este un balsam unic cu uleiuri pretioase parfumate care iti incanta simturile si te invaluie intr-un parfum seducator.Varianta Gold este o combinatie seducatoare dintre mireasma florilor elegante, note lemnoase,mosc si vanilie.
                           Varianta Purple ofera un parfum captivant,echilibrat de note lemnoase,senzuale la care se adauga note orientale si mosc.
                            Varianta Blue te incanta cu parfumul lemnos  luxuriant,mosc si note fructate.
                            Dozajul se face usor,folosind capacul sticlei .Balsamul nu se dilueaza,ci se masoara cu capacul si se pune direct in compartimentul special pentru balsam al masinii de spalat.
                            Buzzsilan a oferit si cateva sfaturi pentru utilizarea balsamului:
              -  Pentru a elimina cutele de pe haine, spalati rufele,clatiti cu balsamul Silan Soft&Oils.Daca s-au sifonat dupa o purtare,dati cu uscatorul se par pe ele si cutele vor disparea.
              - Pentru a avea un miros placut in dulap, inmuiati un servetel de hartie in balsamul Silan Soft&Oils,puneti-l intr-un paharel pe care il asezati in dulap,langa haine.Acesta va emena un miros placut si proaspat.
              - Pentru a avea un miros placut in tot apartamentul, Inmuiati betisoare de bambus in balsamul Silan Soft&Oils,puneti-le intr-un suport si casa va mirosi minunat.
             - Pentru a curati pensulele cosmetice, adaugati intr-un pahar cu apa doua degete de Silan Soft&Oils,inmuiati pensulele,invartiti-le bine in pahar,apoi stergeti-le cu un servet de hartie.Lasati-le sa se usuce cu varful in sus.
            - Pentru o bucatarie parfumata, puneti in apa cu care stergeti pe jos un capac de Silan Soft&Oils.Parfumul va fi inconfundabil.

                           Dupa cum ati putut vedea,balsamul Silan Soft&Oils are mult mai multe intrebuintari decat doar clatitul rufelor,astfel devine un ajutor de nadejde in curatenia casei si a hainelor.
                           Un argument in plus de a folosi acest balsam.Incercati-l si nu veti fi dezamagiti!

luni, 25 aprilie 2016

Tort diplomat cu fructe






                Clasicul tort diplomat este o rulada cu crema de vanilie amestecata cu frisca batuta ,coji de portocala confiate si stafide.
                Nu e un desert greu de preparat daca se tine cont de cateva reguli esentiale.
                In primul rand,crema de oua,lapte si gelatina trebuie lasata sa ajunga la temperatura camerei inainte de a o amesteca cu frisca,alfel riscati sa se taie.Crema nu se raceste in frigider pentru ca gelatina va actiona si nu se va mai putea amesteca cu frisca.Trebuie sa se raceasca la temperatura camerei.
               Smantana pentru frisca (naturala,normal) se bate la viteza mare pana se intareste.Aceasta trebuie sa fie foarte rece inainte de intrebuintare.In momentul cand s-a intarit frisca,se opreste mixatul pentru ca astfel se separa si va deveni unt.
               Gelatina trebuie hidratata intr-o cantitate de apa de cinci ori mai mare decat cantitatea ei.Nu trebuie sa fiarba pentru ca isi pierde proprietatile.
                Daca vreti sa folositi fructe exotice,recomand fructele din compot,Sunt unele fructe precum ananasul sau papaya care,in stare proaspata,au niste enzime care anuleaza efectul gelatinei.
               Respectand aceste reguli,sigur veti obtine un tort minunat.




              Ingrediente:
          Crema:5 galbenusuri,500ml smantana pentru frisca,200gr zahar,500ml lapte,2 ling faina,20gr  gelatina ,fructe proaspete sau din compot,1/2 baton vanilie
          Blat:6oua,6ling zahar,6 ling faina
          Jeleu: 500ml zeama de compot,10gr gelatina



                 Mod de lucru:
           Mai intai se pregateste blatul.Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare.Se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste complet.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet,cu o spatula.La urma se incorporeaza faina.
           Blatul se coace intr-o forma de tort.Este gata cand scobitoarea cu care se inteapa iese curata.
           Blatul se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.
           In acest timp se pregateste crema.Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa rece.
           Intr-un vas se pun galbenusurile,Se amesteca cu zaharul si faina.Se adauga laptele si vanilia si se pune la fiert,la bain marie.Se fierbe amestecand continuu pana incepe sa se ingroase,capatand consistenta unei smantani.Crema nu trebuie sa fiarba.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.Dupa 5-10 min.se adauga gelatina,apoi se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
          Din cand in cand se amesteca,pentru a nu prinde crusta deasupra.
          Se bate frisca si se da deoparte pana se pregatesc fructele.Daca sunt din compot,se scurg bine de zeama.Fructele intregi se taie cuburi.Eu am folosit ananas, piersici si afine din compot,capsuni congelate si kiwi proaspete.
           Se adauga frisca in crema de vanilie si se amesteca cu o spatula.Se adauga bucatile de ananas,piersici si kiwi si se amesteca usor.Afinele si capsunii i-am pus in straturi,pentru a nu colora crema.
            Blatul se taie in doua,obtinand doua foi care se insiropeaza cu zeama de compot.
            Pentru asamblarea tortului se poate folosi o forma de tort cu pereti mai inalti sau o cratita inalta.Eu am ales varianta a doua pentru ca nu am avut o forma de tort cu pereti  inalti.
           Cratita se tapeteaza cu folie alimentara.Se pune o foaie de blat,se insiropeaza,iar deasupra se toarna jumatate din crema.Se presara fructele si pune restul de crema.Deasupra se acopera cu al doilea blat.Se acopera cu folia si se da la frigider pana a doua zi.
           Pentru a rasturna tortul,se desface folia si se acopera cu platoul pe care va fi tortul.Cu o miscare sigura se rastoarna si se ia folia jos.Se imbraca in frisca,iar deasupra se toarna jeleu de fructe.
           Pentru jeleu se hidrateaza gelatina timp de 10 min.Zeama de compot se incalzeste,fara sa ajunga la fierbere.Se adauga gelatina si se lasa sa se raceasca.Cand incepe sa se ingroase,se toarna peste tort si se mai da 2 ore la frigider pana se intareste complet.
            Tortul rece se portioneaza si se serveste.





             
             

sâmbătă, 23 aprilie 2016

Iepure cu legume si afumatura







                 Este o delicioasa friptura inabusita cu multe legume.Pe langa condimentele obisnuite,i-am adus un plus de savoare adaugand cateva felii de sunca afumata.Este un deliciu culinar pe care il recomand cu caldura mai ales acum,in ajun de sarbatori pascale.Cei ce nu agreeaza carnea de miel,pot s-o inlocuiasaca cu succes cu carnea de iepure.Este o carne foarte sanatoasa,cum am mentionat si in o alta reteta delicioasa de friptura de iepure.



             Ingrediente:
          1 iepure de aprox.1-2 kg,1 ceapa,2 morcovi,4-5 catei de usturoi,1ardei,sare,piper,cimbru,cateva felii de sunca afumata,un pahar de vin alb.


             Mod de preparare:
         Carnea se spala bine si se usuca cu servete absorbante.Ceapa se curata si se taie julien,morcovii se taie rondele,iar ardeiul fasii.Usturoiul se toaca marunt.
         Intr-un vas se incinge un pic de ulei de masline si se adauga ceapa.Se lasa sa se caleasca pana devine translucida si se adauga morcovii si ardeiul.Cand zarzavatul s-a inmuiat se adauga carnea si usturoiul.Se lasa sa se caleasca pana lasa tot sucul.Sunca se taie felii si se presara printre bucatile de carne.Se adauga vinul si condimentele,se potriveste de sare si piper si se da totul la cuptor.
         Este gata cand carnea este frageda si frumos rumenita.
         Se serveste cu cartofi natur si salata verde.

duminică, 17 aprilie 2016

Tort curcubeu cu coloranti naturali





                        Este prima data cand de ziua mea nu imi fac eu tortul.A fost o mare si placuta surpriza cand am sosit acasa marti seara si Emilia m-a asteptat cu acest minunat tort.E incepatoare in ale bucatariei si niciodata nu am insistat sa pregateasca ceva,dar,se pare,ca pasiunea se mosteneste.A pregatit acest tort singura,fara nici un ajutor.Este un tort la care e mult de munca,cere multa migala si rabdare.Am fost placut impresionata de gestul sau.Nu pot sa spun decat: Multumesc,Emi si te pup dulce!
                     Dupa cum ii spune si numele,este un tort cu sapte blaturi umede,fiecare avand o alta culoare reprezentand culorile curcubeului..Colorarea blaturilor se face numai cu ingrediente 100% naturale.Aceste blaturi sunt umplute cu o crema fina de nuci si sunt imbracate intr-o glazura de frisca.




                  Ingrediente:
           Blat: 250 gr faina,250gr zahar,100 gr unt,2 albusuri,400ml lapte,150ml iaurt,o ling.bicarbonat,esenta de vanilie,o ling si jumatate ulei.
          Pentru culori:Rosu - Se face 1ling suc de sfecla rosie
                                Portocaliu - Se face 1 ling suc de morcovi
                                Galben - Un galbenus de ou sau o lingurita de turmeric
                                Verde - O ling piure de  sapanac
                                Albastru - 2 ling suc de mure
                                Indigo - 2 ling..afine pasate
                                Violet - o ling.suc de visine
           Crema:400gr zahar pudra,100ml lapte,400gr unt,esenta de vanilie,200gr nuci macinate
          Glazura: 200gr frisca.esenta de vanilie 2 ling zahar pudra


                 Mod de preparare:
           Se face o singura compozitie de blat,care se va imparti in sapte pentru a le colora si a obtine sapte foi.
         Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste.Se adauga uleiul si se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza.Se incorporeaza laptele si iaurtul alternativ cu faina.La urma se adauga vanilia si albusurile batute spuma.
            Cu un polonic se imparte compozitia in sapte parti egale,punandu-le in boluri separate.In fiecare se adauga cate o nuanta din "vopseaua" naturala pregatita dinainte.Cantitatile de colorant pot sa difere in functie de intensitatea culorii pe care vreti s-o obtineti.
            Daca compozitia se prea ingroasa sau se subtiaza prea tare din cauza colorantilor,se poate regla consistenta adaugand lapte sau faina dupa caz.


            Fiecare foaie se coace separat,in forma de tort unsa si tapetata cu faina.Sunt gata cand scobitoarea iese curata cand se inteapa blatul.Blaturile se scot si se lasa la racit.Vor avea o consistenta umeda,asa ca nu trebuie insiropate.


              Intre timp se pragateste crema.Untul se freaca bine cu zaharul pana se topeste complet.Se adauga laptele si esenta de vanilie amestecand in continuare.La urma se incorporeaza nucile macinate.
               Blaturile se aranjeaza in ordinea culorilor curcubeului,adica:rosu,portocaliu,galben,verde albastru.indigo,violet..
                Pe un platou se pune o foaie de blat,se unge cu crema,desupra se pune urmatoarea foaie si se continua tot asa cu restul foilor de blat.Se da totul la rece.
                Frisca se bate cu zaharul si vanilia.Se imbraca tortul in frisca si,deasupra,se presara nuca macinata.                                        



              Se da tortul la rece pana in momentul servirii.



                 Multumesc,Emi,a fost minunat tortul,surpriza pe masura!


           
   
                               
                   


miercuri, 6 aprilie 2016

Rulada de biscuiti cu banane si fructe uscate






                      De fapt este un salam de biscuiti dar mult mai cremos.Pe langa asta,nu are rom in el deloc.Predomina aroma de banane si vanilie.Este o compozitie fina,cremoasa cu arome fructate.
                      Se poate face un sul si se servesc felii sau ,daca se lasa putin mai moale compozitia,se pot umple cu ea foi de napolitana.In ambele cazuri veti savura un desert minunat.




                      Ingrediente:
                  600gr biscuiti,250gr unt,4 banane bine coapte,200gr mix de fructe uscate,4 ling cacao,200gr nuci,150-200gr zahar pudra,esenta de vanilie.


                  Mod de preparare:
               Biscuitii se macina sau se zdrobesc.Bananele se fac piure si se adauga la biscuiti.Se adauga zaharul,cacaoa,fructele uscate si unul la temperatura camerei.Nucile se toaca grosier si se prajesc usor intr-o tava.Dupa ce s-au racit se adauga in compozitie.Se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza totul bine.
               Pe o folie alimentara pudrata cu zahar pudra sau cu fulgi de cocos se pune amestecul obtinut.Cu ajutorul foliei se ruleaza.Capetele se strang si se da la frigider cateva ore sau de seara pana dimineata.
               Se taie felii si se serveste alaturi de o cafea neagra.


luni, 4 aprilie 2016

Pulpa de porc cu lamaie








                        E delicioasa aceasta friptura de porc impanata cu felii de lamaie si facuta in zeama lor.Chiar daca pare ca e prea multa lamaie si carnea va lua aciditatea si acreala lamaielor,nu este asa.Zeama de lamaie fragezeste carnea si ii da o savoare deosebita.Asa este si aceasta friptura.


                       Ingrediente:
                     500gr pulpa de porc,zeama de la o lamaie,sare,piper,cimbru,rozmarin,cateva felii de lamaie,2 ling miere,100ml ulei de masline.


                   Mod de preparare:
                 Se stoarce bine o lamie.Zeama obtinuta se amesteca cu uleiul si condimentele.Se adauga carnea si se lasa sa stea in sosul format 1-2 ore.Dupa ce a trecut timpul,se scoate carnea din sos si,cu cutitul se fac mici buzunarase pe toata suprafata.In aceste buzunarase se introduc felii de lamaie.
                  Carnea se pune intr-o tava,se toarna deasupra sosul ramas si se da la cuptor.
                  Cand e aproape gata,se scoate si se unge deasupra cu cele doua linguri de miere.Se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.
                  Se serveste cu  cartofi taranesti si salata verde.


duminică, 3 aprilie 2016

Oua daneze gratinate





                     Este un delicios aperitiv  care se poate savura in deschiderea unei mese festive,dar si ca gustare, la cina.Se fac usor si repede si sunt foarte gustoase.


                   Ingrediente:
                 10 oua,3ling unt,3ling faina,2 cesti lapte,1ling.mustar,sare,piper alb,100 gr cascaval


                Mod de preparare:
             Ouale se fierb tari,se lasa sa se raceasca si se curata de coaja.
             Untul se topeste la foc mic.Se adauga faina,se amesteca bine si se adauga laptele cald.Se amesteca pana sosul prinde consistenta.Se adauga mustarul,sare si piper alb,dupa gust.
            Ouale curatate se taie in doua,pe lung.Se pun intr-o tava,cu galbenusul in jos.Se toarna sosul peste ele,se rade cascaval deasupra si se dau la cuptor.
             Sunt gata cand sunt frumos rumenite deasupra.
             Se pot servi calde,dar sunt delicioase reci,cu paine calda si muraturi.

Weekend cu spor - aprilie 2016






                       Suntem deja in aprilie,adica in miezul primaverii.E luna mea,luna aniversarii mele si luna cand este randul meu sa gazduiesc provocarea Weekend cu spor,initiata de Stefania Anastasiu.
                      Minunata aceasta provocare!Mi-a placut de la inceput si imi place in continuare,fapt pentru care particip atat ca gazda,cat si ca participant in fiecare luna.
                    Regulamentul spune ca gazda lunii trebuie sa puna la dispozitia participantilor trei teme de pe blogul sau,de unde acestia isi vor alege una sau mai multe retete.Rezultatul final va fi postat pe blogul fiecareia,apoi pe grupul de pe  Facebook.Toate retetele vot fi cuprinse intr-o parada,la sfarsitul lunii.
                  Cu speranta ca va vor place retetele mele si veti participa in numar cat mai mare,va pun la dispzitie  urmatoarele teme de pe blog:
                                                                Aperitive
                                                                Fel principal
                                                                Prajituri

                  Va doresc spor la gatit si sa ne intalnim in numar cat mai mare la parada ,cum si-ar dori fiecare dintre noi!
                   Mult succes!