Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 31 mai 2016

Ciorba de iepure si gulii






                   Nu cred ca este ciorba care sa nu-mi placa.Si asta,pentru ca ciorbele reunesc o multitudine de legume si zarzavaturi.
                  De obicei,ciorba de gulii o fac fara carne.De data asta,am zis: hai sa incerc si cu carne.Si cum aveam la dispozitie carne de iepure,am zis de ce nu?Si intr-adevar,nu mi-a parut rau.Cu multe zarzavaturi,predominand guliile,cu leustean si dreasa cu smantana,este senztionala.Puteti s-o incercati oricand,nu veti fi dezamagiti.



                   Ingrediente:
                 500gr carne de iepure,3 gulii mai mari,2-3 morcovi,1 ceapa,1 patrunjel,1 leg.patrunjel verde,1 leg,leustean,sare sau zeama de lamaie pentru acrit (dupa gust),3-4 ling smantana,1 galbenus.



                 Mod de preparare:
              Carnea se taie cuburi mici.Zarzavatul se curata si se taie rondele.Guliile curatate se taie fasii mai groase.Daca au frunze,nu le aruncati.Se toaca marunt si se adauga in ciorba.
              Intr-un vas se pune putin ulei la incins.Se adauga ceapa tocata si se caleste pana devine sticloasa.Se adauga zarzavatul care se caleste pana se inmoaie.Se pune si carnea si se caleste pana isi schimba culoarea.Se stinge cu apa,se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc potrivit.
               Cand carnea este fiarta bine,se toaca marunt leusteanul si patrunjelul verde si se adauga in ciorba.Se acreste,dupa preferinte,cu zeama de lamaie sau sare de lamaie.Se lasa sa mai dea doua-trei clocote si se stinge focul.
              Intr-un bol se bate smantana cu galbenusul de ou.Se adauga putina zeama din ciorba si se rastoarna totul peste ciorba din cratita.
              Se seveste cu ardei iuti.

joi, 26 mai 2016

Fasole batuta






                     Fiecare cunoaste clasica fasole batuta sau batucita,facaluita.Nu ii fac mare prezentare pentru ca gustul si savoarea acestei mancari este inconfundabila.
                    Este un deliciu culinar care se poate pregati cu carne sau simpla,de post.In cazul cand se alege varianta cu carne,se poate folosi carne proaspata,dar e delicioasa cu ciolan afumat sau cu carnati afumati prajiti.
                     Oricum ar fi,e minunata,asa ca va aduc in atentie prepararea ei.


                      Ingrediente:
                   500gr fasole uscata,1 ceapa,2 morcovi,1 pastarnac,4-5 catei de usturoi,2-3 foi de dafin,sare,piper,optional: 1 ciolan afumat sau carnati afumati


                  Mod de preparare:
              Intr-o oala mare se pune la foc ciolanul desarat (se tine in apa de seara pana dimineata),fasolea spalata,impreuna cu zarzavatul curatat.Se pune apa mai multa,cat sa ajunga sa fiarba fasolea si ciolanul.Daca mai e nevoie de apa,se adauga doar apa fierbinte.Se adauga foile de dafin si se lasa sa fiarba la foc mic pana fasolea e moale,iar carnea cade de pe os.
             Carnea se scoate si se dezoseaza,iar fasolea se strecoara.Din zeama ramasa se face o delicioasa supa de fasole uscata.
             Peste fasolea scursa se adauga usturoiul pisat,sare si piper.Se mixeaza totul pana devine un piure fin.
              Se serveste calda,alaturi de ciolanul fiert,dezosat sau cu carnati prajiti.E delicioasa si rece,pe felii de paine prajita.
           

             Cine prefera varianata calda,poate sa faca un rantas,astfel:
               Se taie o ceapa solzisori si se caleste in ulei.Se stinge cu 2-3 linguri de pasta de rosii sau se adauga boia.Se amesteca bine si se stinge focul.Rantasul obtinut se intinde peste piureul de fasole.
              Ca salata,merge de minune o salata de varza acra.

marți, 24 mai 2016

Tarta cu ciocolata si capsuni






                  Ador capsunii si anul acesta,cei din gradina au fost foarte darnici,asa ca profit din plin de savoarea lor.
                 Aceasta tarta este cu multa ciocolata si capsuni si foarte racoroasa.Se face usor si repede,nu trebuie copta in cuptor,deci e minunata pentru sezonul de vara.
                 Si cum capsunii sunt vedeta provocarii Mistery box challenge,normal ca particip si cu aceasta reteta la provocare.Laura Nechita,gazada de luna aceasta,pe langa capsuni a mai pus in cutia misterioasa:biscuiti/fursecuri,oua,smantana,fructe de mare,salate de orice fel,vin rosu,branzeturi.Sa tot gatesti cu asemenea ingrediente!Eu am ales varianta dulce a lor.




                Ingrediente:
         
             Blat: 400gr biscuiti,200gr margarina
            Ganash de ciocolata: 500ml smantana pentru frisca,400 gr ciocolata amaruie 60% cacao
            Decor:100gr capsuni


               Mod de preparare:
           Biscuitii se maruntesc fin si se amesteca cu margarina topita pana rezulta o compozitie nisipoasa.
           Pe un platou se fixeaza un inel de la o forma de tort.In interiorul sau se pun biscuitii si se taseaza uniform.Se intinde compozitia si pe peretii inelului.Se da totul la frigider sa se intareasca.
          Smantana pentru  frisca se pune la fiert intr-un vas.In momentul cand incepe sa clocoteasca,se adauga ciocolata taiata patrate mici.Se ia de pe foc si se amesteca bine pana ciocolata se topeste si se omogenizeaza cu smantana.Se amesteca  sa se raceasca,apoi se da la frigider pana e complet rece si incepe sa se ingroase.In acest moment se scoate si se mixeaza bine pana crema se deschide la culoare si isi dubleaza volumul.Se rastoarna totul peste blatul de biscuiti si se da la frigider.Cnd incepe sa se intareasca crema,se decoreaza deasupra cu capsuni.Se da din nou la frigider pentru 2-3 ore,pentru a se intari complet ganashul.
          Dupa acest timp,se scote platoul din frigider si,cu grija,se scote inelul.Din acest moment tarta se poate felia si servi.




           

           

sâmbătă, 21 mai 2016

Prajitura pufoasa cu capsuni





                     E primavara,capsunii s-au copt,sa profitam din plin de ei.Cum altfel,decat cu un delicios desert!Am avut in congelator niste galbenusuri si am zis sa le folosesc.Asa s-a nascut aceasta prajitura cu capsuni,moale, pufoasa si foarte aromata.
                     Este un desert cu care particip la provocarea Mistery box challenge,initiata de prietena noastra Cerasela Badr El-Din.Gazda acestei luni este Laura Nechita.Ea a pus in cutia misterioasa urmatoarele ingrediente:ciocolata,biscuiti/fursecuri,oua,smantana,fructe de mare,salate,vin,branzeturi.Ingredientul vedeta sunt cum altii decat capsunii.Minunat! Nu am folosit toate ingredientele,dar a iesit un desert delicios.




                    Ingrediente:
               6 galbenusuri,3/4 cana lapte,3/4 cana ulei,15 ling zahar,18 ling faina,un praf de copt,un varf sare,coaja de lamaie,50 gr ciocolata amaruie,capsuni.


                   Mod de preparare:
               Galbenusurile se freaca cu zaharul si sarea pana rezulta o crema deschisa la culoare.Treptat,se adauga uleiul,apoi laptele si coaja de lamaie.La urma se incorporeaza faian amestecata cu praful de copt.
              Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Deasupra se rade ciocolata,apoi se presara capsuni.Daca sunt prea mari,se taie in jumatati.
             Se da totul la cuptorul dinainte incins.Pentru a vede daca e gata,se face proba scobitorii.Daca iese curata din aluat,se poate scoate prajitura din cuptor.
             Dupa ce s-a racit,se feliaza si se serveste.
             Este o prajitura foarte pufoasa,care isi pastreaza prospetimea mult timp.


vineri, 20 mai 2016

Cozonac din...bile






                       Intr-adevar,e minunata ideia de a imparti aluatul de cozonac in bile care se umplu dupa dorinta,apoi se formeaza cu ele cozonacul.Am luat aceasta ideie de la Sidonia Toncean, Sidy cum ii spunem noi,care,luna aceasta,este gazda provocarii Weekend cu spor.
                       Dupa cum se stie,bloggerul gazda,pune la dispozitie cateva teme de pe blogul sau pentru ca participantii sa aleaga una sau mai multe retete pe care le vor reproduce.Sidy,marinimoasa si generoasa cum o stim,ne-a pus la dispozitie intregul blog pentru a alege retete.Foarte greu de ales.Aperitive,supe,dulciuri,salate,paste,mancaruri...gasesti pe blogul ei tot ce vrei.Retete frumos ilustrate si atent explicate care te imbie doar la vederea imaginilor.
                       Mi s-a parut interesanta ideia de a face cozonacul din bile,asa ca am zis,hai sa incerc.Si nu e singura reteta pe care o incerc de pe blogul Sidoniei.M-am mai inspirat de pe blogul sau,iar alte retete sunt pe "lista de asteptare".deocamdata.Dar le va veni si lor randul.
                     Mi-a placut mult ca a respectat reteta de aluat  de cozonac a mamei sale.Nu difera cu mult de reteta mea,care e tot de la mama mea.Am respectat reteta Sidoniei,doar ca am redus un pic cantitatile.



                    Ingrediente:
                 1kg faina,300gr zahar,1 lingurita sare,3 oua,2 galbenusuri,o lingurita turmeric (nu am avut sofran) esenta de vanilie,coaja de portocala.50 gr drojdie,2 ling untura,200 gr lapte.


              Mod de preparare:
          Drojdia se sfarama si se amesteca cu laptele caldut si 50 gr zahar.Se lasa la cald,pana incepe sa faca basici.
          Intr-un vas se amesteca faina cu restul ingredientelor.Se adauga maiaua si se franata bine pana..."asuda grinda",cum spunea bunica.In timpul framantarii se adauga,putin cate putin,untura la temperetura camerei.Cam dupa o ora de framantat aluatul se pune la cald,in loc ferit de curenti de aer,sa dospeasca.
          Cand si-a dublat volumul,se infaineaza masa si se rastoarna aluatul.Se imparte in bile egale,care se intind cu mana,se umplu,se refac la loc,apoi se monteaza in tava de cozonac unsa.
Eu le-am cladit intr-o forma rotunda,mai inalta,pe care am tapetat-o cu zahar caramelizat.Am pus doua randuri de bile umplute cu nuca.
       Nuca macinata,cam 250gr, se amesteca cu 200 gr zahar,coaja de lamaie,apoi se opareste cu 50ml lapte clocotit.Albusurile ramase de la aluat se bat spuma tare si se ameesteca cu nuca.Se formeaza o pasta de nuca cu care se umplu bilele.
     La fel,se pot umple cu mac,stafide,rahat.
     Dupa ce a mai stat 15 min la dospit,se unge cozonacul cu ou si se da la cuptorul dinainte incins.
    Este gata cand e  crescut si frumos rumenit,adica dupa aproximativ 60-70 min.
    Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoresca,apoi se scoate din forma si se pune pe un gratar sa se raceasca complet.Se feliaza si se poate servi.


joi, 19 mai 2016

Chiftele de legume

 



                        E cald,in piete au inceput sa abunde legumele,e momentul sa profitam din plin de ele.Astfel,am facut niste chiftelute delicioase din legume.Sunt minunate pentru sezonul de vara,cand carnea o trecem pe locul doi.



                       Ingrediente:
                    2 dovlecei,3 morcovi,6 cartofi,2 oua,1 leg.marar,2-3 fire ceapa verde,1 leg.patrunjel,sare,piper,pesmet,ulei pentru prajit.


                       Mod de preparare:
                   Dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoare.Se pun intr-o strecuratoare pentru a se scurge de apa.Cartofii se curata si se spala,apoi se dau pe razatoare.La fel si morcovii.Ceapa,mararul si patrunjelul se toaca marunt.
                 Dovleceii si cartofii se storc bine cu mana si se pun intr-un bol.Se adauga morcovii si verdeata tocata,apoi ouale.Se potriveste de sare si piper si se amesteca totul bine.
                Intr-o tigaie se pune ulei la incins.Cu mana,se formeaza chiftele din compozitie,se dau prin pesmet si se pun la prajit in uleiul incins.Se scot pe servete absorbante.
                Se servesc cu un sos picant de iaurt.Sunt bune atat calde,cat si reci.




miercuri, 18 mai 2016

Friptura de iepure in sos de mustar si ierburi aromate






                     Este delicioasa aceasta friptura.Foarte frageda si suculenta este deliciul unui pranz alaturi de cei dragi.
                     Dupa cum am mai spus,carnea de iepure este una din cele mai sanatoase.Este foarte slaba,bogata in vitaminele din sistemul B,nu are colesterol si este saraca in sodiu.
                     Fiind o carne slaba,se gateste la temperaturi mici pentru ca sa nu se usuce.Se poate marina inainte de pregatire sau se gateste ca atare.Rezultatul ambelor variante este o friptura gustoasa si savuroasa.Aceasta reteta este una simpla si usor de facut,care nu necesita timp indelungat de gatire.



                    Ingrediente:
                 1 iepure de 2-3 kg,3 ling mustar,o ceasca ulei de masline,1 lingurita boia dulce,1 lingurita boia iute,sare,piper,cimbru,rozmarin,o ceasca vin alb.


               Mod de preparare:
            Iepurele se transeaza,apoi carnea se spala bine si se usuca cu servete absorbante.Intr-un bol se prepara o maioneza din mustar si ulei,la care se adauga ierburile aromate tocate marunt,boiaua,sarea si piperul.Cu acest sos se ung bucatile de carne pe toate partile.Se pun intr-o tava,se toarna deasupra restul de sos ramas si  ceasca de vin.Se acopera totul cu folie de aluminiu si se da  la cuptor.
           Dupa 30 min.se scoate folia si se lasa in continuare pana carnea e bine facuta si frumos rumenita.In timpul gatirii,din cand in cand carnea se unge cu sosul din tava.
            Se serveste cu garnitura de cartofi si salata verde.


duminică, 15 mai 2016

Placinta americana cu capsuni





                    S-au copt capsunii,am si inceput sa pregatesc dulciuri cu ei.De fapt,aceasta reteta a pregatit-o Emilia.Dupa cum vedeti,este o placinta americana.Ea se inspira de pe site-urile straine.Eu merg pe traditional.I-as spune simplu,tarta cu capsuni,pentru ca asta este de fapt.
                   Are la baza un aluat fraged cu unt,iar capsunii pot fi inlocuiti cu orice alte fructe.Gustul si aroma nu se pot descrie in cuvinte.Aluataul fraged are aroma vanilata,dar se simte gustul de unt.Cat despre umplutura....va las pe voi sa va imaginati.Sau mai bine sa incercati reteta pentru a vedea concret gustul si aroma.



                 Ingrediente:
             Aluat:300gr faina,200gr unt,8-9 ling apa rece,1 ling zahar,zahar vanilat,un praf sare.
             Umplutura:1 kg capsuni sau orice alte fructe,200gr zahar,2-3 ling amidon,1ling zeama de lamaie,zahar vanilat,25gr unt.



               Mod de preparare:
            Se amesteca faina,sarea,si zaharul,apoi se adauga untul rece,taiat cubulete mici.Se framanta pana cand compozitia capata consistenta nisipoasa.Se aduga treptat,apa rece pana aluatul incepe sa se lege.Compozitia astfel obtinuta se imparte in doua parti:una mai mica si alta mai mare.Se formeaza doua bile de aluat care se infasoara in folie alimentara si se dau la frigider o ora.
            Placinta se coace intr-o forma cu peretii detasabili.Din bila mai mare se intinde o foaie mai mare decat baza formei de copt si se imbraca forma cu ea.Aluatul trebuie sa acopere si peretii laterali ai formei.Din bila mica,se intinde o foaie cat diametrul formei de copt.Foile se acopera cu folie amlimentara si se dau din nou la frigider.
           In acest timp se pregateste umplutura.Capsunii se pun intr-un bol impreuna cu zaharul,zaharul vanilat,amidonul si zeama de lamaie.Se amesteca usor,atat cat fructele se fie acoperite de restul ingredientelor.Se lasa sa stea 10-15 min.
         Se scot foile din frigider,se ia folia si se rastoarna compozitia de capsuni in forma.Deasupra se presara cele 25 gr unt taiat cubulete mici.Marginile placintei se ung cu ou batut,apoi se acopera cu foaia mai mica si se lipesc.Se unge si deasupra cu ou batut si se da totul la cuptorul incins dinainte.
       Se tine pana cand aluatul se rumeneste.

 
          Se lasa in forma sa se raceasca bine,apoi se scot marginile,iar placinta se muta pe un platou.Deasupra se pudreaza cu zahar pudra vanilat.Se mai lasa sa stea o ora dupa ce s-a racit,apoi se poate taia.


joi, 12 mai 2016

Supa de fasole uscata






                         Nu fac foarte des aceasta supa,dar cand o fac,se mananca cu multa placere.Este foarte gustoasa si savuroasa.
                         Se poate prepara doar din zarzavaturi si fasole si atunci e o delicioasa supa de post sau i se poate adauga si carne,fapt ce ii sporeste savoarea.


                        Ingrediente:
                     500 gr fasole uscata,3 morcovi,1 pastarnac,1 ceapa1 ciolan afumat.


                     Mod de preparare:
                 Ciolanul se pune de cu seara in apa,pentru a se desara.La fel,fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa.
                 A doua zi se pune la foc fasolea cu ciolanul si zarzavatul curatat.La fierbere se adauga o cantitate mai mare de apa,tinand cont ca fasolea se umfla in timpul fiertului.Se lasa sa fiarba la foc mic pana fasolea e fiarta,iar carnea se desprinde de pe os.
                 In acest moment,se opreste focul,se scoate zarzavatul,fasolea  si carnea din supa.
                Aceasta se strecoara si se pune din nou la fiert pentru a adauga taiteii.Se potriveste de sare si se serveste fierbinte.


marți, 10 mai 2016

Prajitura cu foi cu miere si crema de lamaie cu mascarpone






                      Clasicele foi cu miere le-am umplut cu o crema acrisoara de lamaie,pe care nu am facut-o cu unt,ci cu mascarpone si frisca.Nu pot exprima in cuvinte gustul si aroma acestei prajituri.Incercati-o si nu veti regreta.


                     Ingrediente:
                 Foi:3oua,3ling miere,500 gr faina,250 gr zahar,2 ling ulei,un vf bicarbonat
                 Crema:5galbenusuri,zeama de la o lamaie,200gr zahar,250 gr mascarpone,300gr smantana pentru frisca.
                 Glazura:5 albusuri,5 ling zahar,zeama de lamaie.



                    Mod de preparare:
                Din ingredientele pentru foi se face un aluat omogen si un pic lipicios.Acesta se imparte in trei parti egale si se fac trei foi care se coc pe fundul tavii.Daca vreti foi mai subtiri,se imparte aluatul in patru si se coc patru foi.
                Reci,foile vor fi crocante si tari.


                Galbenusurile se freaca cu zaharul si zeama de lamaie,apoi se pun la bain marie si se amesteca pana incepe sa se ingoase.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
                In mascarpone se rade putina coaja de lamaie,apoi se ameteca cu crema de ou racita.Smantana pentru frisca se bate si,cand incepe sa se in tareasca,se adauga crema de mascarpone.Se bate in continuare pana se intareste.
                 Cu aceasta crema se umplu foile cu miere.
                 Pentru glazura,se bat albusurile cu zaharul si zeama de lamaie la bain marie.Cand s-au intarit,se pun peste prajitura.Deasupra se rade putina coaja de lamaie.
                 Prajitura se tine in camara pana a doua zi,cand foile se vor inmuia.
                 Se portioneaza si se serveste.


         

miercuri, 4 mai 2016

Cheesecake cu capsuni






                    Demult am vrut sa fac acest cheesecake,iata ca abia acum i-a venit randul.Este un desert racoros pe care il recomand in zilele caniculare de vara.In primul rand nu necesita coacere,in al doilea rand,se serveste rece,de la frigider.Se face usor si repede,doar timpul de racire e mai indelungat,dar merita asteptarea.


                    Ingrediente:
                 Blat:500gr biscuiti,250gr unt
                 Crema:800gr crema de branza,800ml smantana pentru frisca,200gr zahar pudra,20gr gelatina,100ml apa rece,100ml lapte,zahar vanilat.
                 Jeleu:300gr capsuni proaspete sau congelate,100ml apa,3ling zahar,10 gr gelatina




                Mod de preparare:
             Biscuitii se maruntesc fin cu un mixer sau cu blenderul.Untul se topeste si se lasa sa se racoreasca,Se toarna peste biscuiti si se amesteca.Trebuie sa se obtina o compozitie nisipoasa.
             Pe un platou se aseaza inelul unei forme de tort.In interior se pune compozitia de biscuiti si se intinde uniform pe toata suprafata.Se taseaza bine cu o lingura sau cu un pahar,apoi se da la frigider pana se pregateste crema.
            Pentru crema,in primul rand,se hidrateaza gelatina in 100ml apa rece.Cei 100 ml lapte se incalzesc.Dupa 10 min,gelatina se dizolva in laptele cald.
             Crema de branza se mixeaza cu zaharul pudra si cel vanilat.Cand zaharul s-a topit,se adauga treptat smantana pentru frisca.Se mixeaza in continuare pene se obtine o crema spumoasa.Incet,se adauga laptele cu gelatina si se omogenizeaza.
              Compozitia se toarna peste blatul de biscuiti.Se da din nou la frigider pana se pregateste jeleul.
               Capsunii se pun la fiert impreuna cu zaharul si apa.Cand s-au inmuiat,se iau de pe foc si se paseaza cu blenderul,obtinandu-se un piure.Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga gelatina hidratata in 50 ml apa rece.Se amesteca totul bine si se lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racorit se toarna peste creme de branza.Se da din nou la frigider pana a doua zi pentru ca gelatina sa intareasca crema si jeleul.
               A doua zi se scoate prajitura din frigider si se lasa 10-15 min.la temperatura camerei,apoi,cu grija,se desface inelul si se scoate.
              Se portioneaza si se poate servi.


                  Tips:
              Se pot adauga capsuni si in crema de branza.
              Se pot folosi si alte fructe in loc de capsuni.Pot fi proaspete,din compot sau congelate.
              Se pot folosi orice biscuiti va plac.Eu am folosit banalii biscuiti populari,dar puteti folosi biscuiti cu cacao,cu nuca de cocos sau alte sortimente.


marți, 3 mai 2016

Friptura de miel cu leurda si ierburi aromate






                     Ca si pana acum,de sarbatorile pascale,am pragatit miel.Normal,nu a lipsit friptura de miel.Dar nu am pregatit reteta clasica cu usturoi,ci am vrut sa adaug multe verdeturi.Astfel,am facut un sos din leurda si ierburi aromate cu care am uns carnea inainte de a o baga la cuptor.Ideia sosului mi-a venit inspirandu-ma din retetele  Laurei Laurentiu. Rezultatul a fost peste asteptarile mele.


                  Ingrediente:
                Bait: 200ml vin alb,3-4 foi de dafin,o crenguta de rozmarin,o crenguta de cimbru,cateva boabe de piper,3-4 catei de usturoi.
                Sos: 1 legatura leurda,2 ramuri de rozmarin,frunze de menta,coaja rasa  de la o lamaie,ulei de masline,sare,piper


                   Mod de preparare:
                Carnea de miel (pulpa din fata si cea din spate) se spala bine,se pune intr-un vas cu apa si se adauga ingredientele pentru bait,Se acopera cu un capac,se da la rece si se tine asa o zi si o noapte.
               In urmatoarea zi se prepara sosul.Leurda,rozmarinul,menta se dau prin blender pana se maruntesc bine. Se adauga coaja rasa de lamaie si uleiul,obtinandu-se o pasta.Se potriveste de sare si piper.
               Se scoate carnea din bait si se zavanta,apoi se unge cu sosul pregatit.Se pune in tava,se acopera cu folie de aluminiu si se lasa peste noapte sa stea asa.


              A doua zi se da la cuptor.Se coace incet,la foc potrivit,timp de doua ore,timp in care carnea se fragezeste.Dupa acest timp se ia folia jos si se mai da la cuptor pentru cel putin inca o ora.Din cand in cand se unge carnea cu sosul din tava.
              Cand carnea e frumos rumenita si sosul a scazut suficient,se oreste focul si se scoate tava din cuptor.
              Se pot servi pulpele intregi sau se pot dezoza,carnea fiind foarte moale si frageda.
              Se serveste cu garnitura de cartofi si salata verde.Gustul si aroma sunt inconfundabile.


             

luni, 2 mai 2016

Parada provocarii Weekend cu spor - aprilie 2016




                  Luna aprilie a fost o luna plina de sarbatori importante,asta,implicand neaparat nenumarate pregatiri culinare.
                  Tot in aceasta luna am avut onoarea sa fiu gazda provocarii Weekend cu spor,provocare initiata de Stefania Aanastasiu.Sincer,este provocarea mea preferata.Asta pentru ca am ocazia,in fiecare luna,sa gatesc ceva nou,dar,cel mai important,sa citesc bloguri noi,idei noi,sfaturi noi.Cum ziceam odata,este ca un fel de schimb de experienta intre bloggerite.
                 Colegele mele au avut de ales retete din categoriile:Aperitive,Fel principal,Prajituri.
                 Fetele s-au mobilizat,se pare ca le-au placut retetele mele pentru ca au gatit din toate cele trei categorii.Iata ce-au pregatit:

               Incurajata de vremea frumoasa de la inceputul lunii,Sidonia Toncean a iesit la iarba verde si a facut o Clisa fripta si pita picurata de-ti lasa gura apa.

 
         Draga de Sidy nu s-a lasat si,harnica cum o stiu,a trecut in bucatarie unde a pregatit aceasta Mancare din ardei copti cu rosii si carne de porc. Delicioasa aceasta mancarica!


          Laura Maria Din a fost incantata de o salata usoara pe care a pregatit-o repede,fara sa stea prea mult pe ganduri: Salata de penne cu ton.


                 Stefania Anastasiu a ales niste Fursecuri pufoase cu scortisoara care merg de minune alaturi de o cana cu lapte.


                  Zmeisorii Cristinei Iuliana Pana au savurat cu placere acest  Chec cu ciocolata, usor si rapid,pregatit de ea.




                Elena Bite s-a oprit la preparate cu influente asiatice.Astfel,a ales sa pregateasca acest  Piept de pui in stil asiatic.


             Si Oana Durican s-a oprit in zona retelor "de alta nationalitate",sa zic asa :)) A ales o prajitura araba,si anume, Kodrit Kadir. Este o prajitura desteapta si speciala in acelasi timp.


         Nu in ultimul rand,lui Lulu,Iancu Lubita,i-au placut nespus de mult aceste Pogacele cu branza care au fost apreciate de toti "ai casei".



                 Iata ca si Monica Horoiu a gatit o reteta care se poate face cu carne sau de post,astfel impacand pe toata lumea.Este vorba de Legume umplute la cuptor.


          Dragele mele,ma bucur ca v-au placut retetele mele,va multumesc pentru participare si va mai astept la mine pe blog.