Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Ciorba de burta




    O sa impartasesc cu voi reteta ciorbei de burta pe care o fac eu si care e preferata de toata familia.Sunt multe variante,cu fel de fel de adaosuri de legume,codimente,carne.Normal,fiecare va spune ca reteta lui e mai buna,dar cum gusturile nu se discuta...Varianta mea place familiei mele,asa ca va impartasesc reteta mea.



Ingerediente: burta de vita,un picior sau oase de vita,morcovi,patrunjel,pastarnac,telina,ceapa,ou,smantana,otet,usturoi

Mod de lucru:
Se pune la fiert burta impreuna cu oasele de vita.Dupa 15-20 min se  adauga si zarzavatul spalat si curatat.Nu se taie,se lasa intreg.Se lasa sa fiarba 2-3 ore pana se desprinde carnea de pe os.Intre timp, .se ia spuma pana dispare complet.
Dupa ce fierbe totul, se strecoara zarzavatul si carnea. Se separa carnea de zarzavatul fiert si de oasele de vita. Se taie burta in fasii subtiri. Intre timp, zeama e lasata sa se racoreasca un pic. Nu trebuie sa se raceasca total.Burta taiata se adauga in zeama si se da iar la foc.Se potriveste de sare si se acreste.Se face un mujdei din usturoiul frecat cu un pic de sare si ulei si se toarna in ciorba. Intr-un bol,se pune smantana si se freaca cu un galbenus.Se adauga cateva polonice de zeama si se mesteca pana se omogenizeaza.Se opreste focul si se toarna peste ciorba.

Se serveste fierbinte,cu ardei iute si un paharel de palinca langa,dimineata,pana amiaza.