Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 22 ianuarie 2014

Sarmalute in varza acra





              Pentru ca mai ieri vorbeam de piept de pui in stil asiatic,va propun sa revenim la mancarurile noastre traditionale.Cea mai  apreciata mancare traditionala,sarmalele.Pentru ca imi place sa le fac mici,le-am spus sarmalute.

               Ingrediente:
             1kg carne de porc,2 verze acre de la butoi,1 cana orez,1 ceapa,sare,piper,boia,cimbru,marar.

               Mod de pregatire:
             Carnea se macina cu masina de tocat.Ceapa se taie marunt si se caleste in un pic de ulei impreuna cu orezul spalat in mai multe ape.Cand ceapa devine translucida,se ia de pe foc si se rastoarna peste carne.Se adauga sare,piper,boia,marar,cimbru.Se amesteca bine totul si se fac sarmalutele.
              Varza se spala bine,in mai multe ape.Daca e prea acra sau prea sarata,e bine s-o scoateti din timp si s-o tineti cateva ore in apa.Se desfac frunzele si se taie in doua sau in patru,depinde cat sunt de mari.In mijlocul frunzei se pune o lingurita din compozitia de carne si se ruleaza.Marginile se preseaza inauntru.
                Pe fundul unui vas, de preferat vas de lut,se pun cateva ramuri de marar.Deasupra se presara un rand de varza tocata.Se aseaza sarmalutele pana se acopera varza tocata.Deasupra se mai fac randuri de sarmalute.Printe ele,se pun cateva felii de sunca afumata sau carnati afumat.Deasupra se acopera iar cu varza tocata.Se pune apa sa acopere varza si samalutele,se acopera totul cu un capac si se pune la foc mic,sa fiarba incet.Se poate da la cuptor.Se fierb aproximativ 2 ore pana ce varza e moale si orezul fiert.
                 Se servesc calde,cu mamaliguta si smantana.
                 Pofta buna!