Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 20 martie 2014

Ciorba de curcan




                               E o ciorba foarte gustoasa pe care o  fac mereu,curcanul fiind o carne foarte savuroasa.

                                Ingrediente:
                              500 gr carne de curcan ( eu am folosit un spate de curcan) 2-3 morcovi,1 patrujel,1 pastarnac,1 ceapa,1 galbenus de ou, 200ml smantana, sare, piper, zeama de lamaie ( am acrit cu zeama de pe muraturi)
                             
                                Mod de lucru:
                              Carnea se taie cubulete, zarzavatul se curata si se taie cuburi. Intr-o oala se pune uleiul la incins, se adauga ceapa taiata cuburi. Cand devine sticloasa se adauga restul zarzavaturilor si carnea. Se calesc pana carnea isi schimba culoarea. Se adauga 1l apa si se lasa sa fiarba pana zarzavatul si carnea se inmoaie. Zeama de muraturi se pune sa fiarba si , cand clocoteste, se toarna peste ciorba. Daca se foloseste zeama de lamaie, nu trebuie incalzita in prealabil. Cantitatea difera in functie de cat de acra doriti sa fie ciorba. Se potriveste de sare si piper. Daca mai trebuie, se mai poate adauga un pic de apa. Smantana se bate cu un galbenus de ou si se adauga cateva linguri de ciorba fierbinte. Se toarna totul in ciorba. Se  stinge focul si se presara din abundenta patrunjel verde tocat marunt.

                              Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!