Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 23 martie 2014

Tort Pastel




                           I-am spus astfel pentru ca e un pastel de culori,gusturi si arome.
                          Am facut acest tort de ziua nepotului meu,Darius.E o combinatie grozava de trei creme: de cicolata,de ness si caramel.Arome si gusturi deosebite,reunite intr-un minunat tort.

                          Blat:
                        10oua,10ling zahar,10 ling faina,4 ling cacao,praf de copt
                        Albusurile se bat spuma tare.Se adauga,treptat,zahrul si se bate in continuare pana devine o bezea tare.Se adauga galbenusurile si se bate in continuare.La urma,se adauga faina,cacaoa si praful de copt amestecate si cernute.Se amesteca usor cu o lingura de lemn.Se pot coace doua blaturi identice sau unul singur pe care-l taiem in doua pe orizontal.

                         Crema de ciocolata:
                       300 ml frisca,200 gr ciocolata neagra sau cu lapte
                       Ciocolata se taie cuburi si se topeste la cuptorul cu microunde.Frisca se bate si,cand e aproape gata,se adauga ciocolata.Se bate in continuare pana se omogenizeaza.

                         Crema caramel:
                        300ml fisca,250ml lapte,6 ling zahar,1 plic gelatina
                       Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu lapte.Se fierbe pana se topeste tot zaharul.Gelatina se hidrateaza si, se adauga in caramelul racorit.Se da la rece pana se intareste.Frisca se bate si se adauga caramelul racit.

                           Crema ness:
                          300 ml frisca,250ml lapte,2 linguri ness ( 4 plicuri),2 ling zahar,1 plic gelatina
                          Laptele se fierbe cu nessul dizolvat si cu zaharul.Gelatina se hidrateaza in apa.Se fierbe pana se topeste zaharul apoi se lasa se racoresca.Se adauga gelatina si se da la rece pana se intareste.Frisca se bate si se adauga crema de lapte si ness.

                              Sirop:
                             100ml cafea,2ling zahar,esenta de rom
                          Cafeaua se pune la foc cu zaharul pana acesta se topeste.Se adauga romul si se opreste focul.Cu siropul racit se insiropeaza blaturile.

                             Glazura:
                           10 ling zahar pudra,2 ling cacao,1 ling ulei,2 ling apa calduta
                           Se omogenizeaza totul pana rezulta o glazura destul de moale.

                              Aranjare:
                             Blat insiropat,crema de ciocolata,crema caramel,crema de ness,blat insiropat,glazura.
Partile laterale le-am imbracat in frisca.


                             
                                    Iata o sectiune:


                           Diferenta de culoare dintre crema caramel si cea de ness nu e mare,in poza  aproape ca nu e vizibila,dar gustul e grozav.
                     

2 comentarii:

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!