Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 14 aprilie 2014

Placinta cu carne si bere







                            Un aperitiv aromat si picant.Chiar daca are in compozitie bere,merge de minune cu o halba de bere sau un pahar de vin.


                             Ingrediente:
                          1 pachet foi de placinta (400 gr) congelate,500 gr carne tocata,2-3 cepe verzi,2-3 fire usturoi verde,1 leg marar,sare,piper,7 oua,500ml bere,1 plic praf de copt.


                             Mod de pregatire:
                           Foile de palcinta se lasa la dezghetat la temperatura camerei.Carnea se caleste in un pic de ulei cu ceapa tocata marunt si usturoiul.Se tine pe foc pana scade toata apa.Se adauga mararul si se potriveste de sare si piper.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.Dupa ce s-a racorit,se adauga praful de copt si un ou intreg.
                           Se tapeteaza o tava cu jumatate din foile de placinta.Fiecare foaie se unge cu putin ulei.Se pune carnea,apoi se acopera cu restul foilor,la fel,unse cu ulei.Cu un cutit bine ascutit se taie placinta.
                           Cele 6 albusuri se bat spuma tare cu sare si piper.Se adauga galbenusurile,pe rand si se bate in continuare.La urma,se adauga berea,cate putin.Se toarna compozitia peste placinta si se lasa sa stea 20 min.Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.



                           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!