Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 8 august 2014

Cateva trucuri





                   
         


                        Fiecare femeie se confrunta in bucatarie cu diferite probleme pe care le rezolva mai greu sau mai usor.Iata cateva trucuri care ne fac munca in bucatarie mult mai usoara.

  •                  Daca s-a taiat maioneza,las-o un pic sa stea pana se ridica uleiul deasupra,apoi scurge-l.Fierbe un pic de apa si toarna incet,cate putin,exact cum se toarna uleiul si mesteca continuu.Se mai poate drege si cu o lingurita de mustar adaugata si mestecat incet.
  •           Daca se taie crema de unt si budinca,pune crema la bain marie si bate in continuare,cu telul.Crema se va lega frumos,isi va pastra aroma si gustul.De mentionat,pentru a nu se taia crema,untul si budinca trebuie sa fie la aceeasi temperatura.O alta varianta de a repara crema taiata este sa topesti un pic de unt si sa-l adaugi cate putin in crema, mestecand continuu.
  •            Aluatul de clatite nu se lipeste de tigaie daca se adauga in el un pic de ulei.
  •            Ciorba capata o culoare frumoasa daca se adauga un morcov dat pe razatoare si calit in ulei.
  •            Boiaua nu se pune niciodata pe carnea uda,inainte de preparare.Se arde si da carnii un aspect urat.Se va adauga cand mancarea e aproape gata.
  •            Carnea devine mai frageda daca,inaintea prepararii se unge cu ulei de masline.Pentru un plus de savoare,se freaca cu usturoi.
  •            Pentru a nu se intari,ficatul nu trebuie sarat inainte de a fi prajit.
  •            Dulceturile nu se zaharisesc daca se sterge marginea cratitei, in timp ce  fierb, cu o carpa curata,muiata in apa rece.
  •             Nucile care se folosesc la torturi si prajituri capata un gust placut ,de alune,daca se prajesc putin in cuptor,inainte de a fi folosite.
  •             Pentru a obtine apa limpede de var,se stinge intr-un vas curat 250gr var cu 2-3 l apa.Dupa ce varul s-a stins,se lasa sa se limpezeasca.Varul gros se depune la fund,iar apa limpede de deasupra se foloseste pentru a pune fructele pentru dulceata.Bicarbonatul poate inlocui apa de var.La 2l de apa se pune o lingura rasa de bicarbonat.Dezavantajul este ca se distrug,astfel,vitaminele din fructe.



                                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!