Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 7 august 2014

Coaja de lamaie/portocala pentru prajituri






                                            Am invatat sa prepar coaja de portocala  dupa o reteta de la mama mea.De cand ma stiu,pregatea astfel coaja de portocala si o folosea cu succes.Am adoptat si eu aceasta reteta si o fac mereu.E foarte util sa ai mereu la indemana coaja de portocala.
                  Portocalele se decojesc si se inlatura,cat se poate,partea alba de pe coaja.Se taie cojile fasii subtiri de 2-3mm.Se pune intr-un borcan cu capac un rand de coji,unul de zahar si tot asa pana se umple borcanul.Se pastreaza in camara,inchis ermetic.In cateva zile,coaja de portocala se caramelizeaza si capata o culoare si un gust nemaipomenite.
                    La fel se procedeaza si cu coaja de lamaie.
                    O alta metoda,la fel de practica si eficienta,este sa se dea pe razatoarea mica coaja de portocala sau lamaie si se pune tot asa,in straturi,cu zahar.
                   Puteti chiar sa faceti o minunata combinatie de coaja de portocala,lamaie,zahar si scortisoara.Veti avea un amestec aromat pentru prajiturile cu nuci,mere,briose,checuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!