Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 26 septembrie 2014

Intorsuri





                      Nu am facut demult placinta si nici intorsuri,asa ca m-am gandit sa inveselesc un pic ziua,si asa mohorata din cauza vremii.M-am apucat de framantat,intins,copt.
                      Intorsurile se pot face simple,sau cu diferite umpluturi dulci sau sarate: branza telemea cu marar,varza acra calita,cartofi,branza dulce,mere,dovleac.Aluatul e acelasi ca la placinta intinsa.


                     

                          Ingrediente:
                      500gr faina,3 ling.ulei,1cana apa calda,un pic de sare


                          Mod de preparare:
                      Faina se cerne,se face loc la mijloc si se pune uleiul , apa si sarea.Se amesteca intai cu o lingura,iar cand incepe sa se lege aluatul,se framanta cu mana.Se face un aluat potrivit,mai moale ca cel de paine.Daca mai trebuie se mai poate adauga putina apa.Se framanta bine si se bate de cateva ori de masa apoi se lasa sa stea 10 min. la loc cald,dar nu umed,acoperit cu un servet tot cald.Se intinde cu sucitoarea o foaie, se acopera cu un servet si se lasa sa stea 15 min.
                      Pe masa de lucru se pune o fata de masa,se presara faina,se pune foaia de aluat deasupra si,cu multa rabdare  se intinde, de jur imprejur,cu mana,cu grija sa nu se rupa.Foaia trebuie sa fie subtire ca foita de tigare,iar marginile aluatului trebuie sa depaseasca marginile mesei.Marginea ramasa groasa se rupe,iar foaia se lasa cateva minute sa se usuce apoi se unge cu putin ulei.
                      Acum e momentul sa se puna umplutura.Se presara pe toata foaia umplutura dorita,iar daca vreti intorsurile simple,le lasati asa.
                       Cu ajutorul fetei de masa se ruleaza foaia de pe partea lunga a mesei.De cealalta parte se face la fel.La mijlocul mesei,foaia se taie,rezultand astfel doua suluri.Sulurile se taie bucati potrivite care se intind cu sucioarea.
                       Foile astfel obtinute se prajesc in ulei incins.