Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 19 septembrie 2014

Supa de rosii cu zdrente






                       Aceasta supa ma duce cu gandul la copilarie.Era supa preferata.O supa rapida,dar deosebit de gustoasa.Se poate face atat din rosii cat si din bulion.Dar cum inca mai sunt rosii in gradina,am profitat de savoarea lor.Cat despre zdrente,o sa va povestesc mai jos despre ele.



                    Ingrediente:
                2kg rosii bine coapte sau 1l bulion,1 ceapa,1 telina mica,1 crenguta cimbru,1 crenguta busuioc,1 ling zahar,un pic de ulei,sare,piper.


                  Mod de preparare:
              Rosiile bine coapte se oparesc si se decojesc.Pentru un plus de savoare,rosiile se pot coace pe gratar si apoi se decojesc.Se taie jumatati si se pun intr-o oala.Se adauga apa cat sa le acopere si se pun la fiert.Dupa ce s-au inmuiat,se paseaza cu blenderul si se trec prin sita.Zeama ramasa se pune din nou la foc cu apa.Se adauga ceapa,telina cimbrul si busuiocul si uleiul si se lasa sa fiarba.Se potriveste de sare si piper si se adauga  o lingura de zahar pentru a echilibra aciditatea rosiilor.Cand sunt fierte se scoate ceapa,telina,cimbrul si busuiocul.
                Se serveste calda,cu  cuburi de paine prajita frecate cu usturoi sau se fierb paste in supa.Eu am facut zdrente.
                Se face un aluat din 3-4 ling faina,un ou,un pic de apa si putina sare.Aluatul trebuie sa fie moale ca o smantana,adica sa curga un pic mai greu.Se ia cu lingurita din acest aluat si,in timp ce supa clocoteste,se lasa sa curga in fir subtire.Aluatul va lua diferite forme mai mici sa mai mari,ca niste zdrente,de unde si numele.
                 Sunt deliciosi si dau un aspect vesel supei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!