Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 27 octombrie 2014

Gogosari albi marinati





                           Inca un borcan cu gogosari marinati e binevenit oricnad.De data asta,am lasat gogosarii intregi.Sunt soi mai mic,albi si un pic iuti. Sunt deliciosi alaturi de o friptura,tocanita sau mancare.


                 

                           Ingrediente:
                         1l otet,2l apa,500gr zahar,250 gr sare,piper boabe,mustar boabe,foi de dafin,hrean.

                   

                        Mod de preparare:
                      Se aleg gogosari proaspeti,tari,foarte sanatosi,E absolut necesar ca gogosarii sa nu aiba nici o pata,sa fie tari si frumosi pentru ca se pun intregi.Se spala bine si se taie coditele.
                      Intr-o oala se pune apa cu otetul si restul ingredientelor la foc.Cand incepe sa clocotesca se iau gogosarii,se inteapa cu o furculita si se pun in oala.Se lasa 1-2 min,apoi se scot cu o strecuratoare.Apa scursa se pune inapoi in oala la fiert.Gogosarii se cladesc in borcane apoi se toarna marinata clocotita peste ei.Se lasa sa tea cateva minute,iar daca apa scade,se mai completeaza.Se inchid ermetic borcanele si,dupa ce s-au racit,se depoziteaza in camara.
                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!