Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 2 noiembrie 2014

Piept de curcan afumat






                        Preparatele afumate fac parte din categoria " preferate".Cred ca toata lumea asteapta cu nerabdare sa vina iarna,sa vina sarbatorile sa preparam afumaturi.Sunt mult mai bune cele preparate in casa, dupa reteta proprie decat cele cumparate din supermarketuri.
                        Si cum,de obicei,iarna,preparatele afumate sunt cele de porc,am diversificat un pic si am facut afumaturi din curcan.



                        Ingrediente:
                      piept de curcan,sare grunjoasa,piper,boia dulce,boia iute,usturoi,cimbru,coriandru (cantitatile difera in functie de marimea pieptului de curcan)


                      Mod de preparare:
                  Se da jos pielea de pe piept si se presara cu sare grunjoasa din abundenta.Se pune intr-un vas si se lasa sa stea patru zile.Carnea trebuie sa fie bine acoperita de sare.Nu va temeti,nu va fi prea sarata.Carnea isi ia numai cata sare este nevoie.
                   Dupa cele patru zile se scoate carnea din sare si se spala.Se lasa cateva ore sa se zavnte.Intre timp,se pregateste baitul.Intr-un vas se pune un pic de ulei,usturoiul zdrobit si condimentele.Se amesteca pana se obtine o pasta cu care se unge bine pieptul de curcan.Se pune intr-un vas acoperit si se mai tine trei zile,dupa care se scoate si se lasa o zi sa se zavante bine.
                    Se baga pieptul de curcan in afumatoare unde se tine trei zile.In fiecare zi se face cate un fum.Se mai lasa o zi sa stea,apoi se poate servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!