Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 7 noiembrie 2014

Tort de cafea






                         Este un tort delicios pe care l-am facut cadou unei persoane foarte dragi mie.Ieri a fost ziua ei si i-am facut o mica surpriza.Un tort  cremos,dulce si reconfortant in acelasi timp.Cu o generoasa crema de cafea a fost deliciul tuturor.



                        Ingrediente blat:
                      10oua,10 ling zahar,10 ling faina,2ling cacao,un zahar vanilat,un praf de copt,un praf sare.



                       Ingrediente sirop:
                     100ml apa,2 ling zahar,esenta de rom



                     Ingrediente crema:
                   1 kg frisca lichida,5 oua,5 ling zahar,200ml cafea neagra concentrata,100 gr ciocolata (optional),zahar vanilat.



                      Mod de preparare blat
                  Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea cu un praf de sare.Treptat se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste tot zaharul.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet cu o spatula.La urma se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Se amesteca incet,de sus in jos.Compozitia se toarna intr-o forma de tort sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor pana trece proba scobitorii.Se lasa sa se raceasca.


                      Mod preparare sirop:
                   Apa se fierbe cu zaharul.Cand clocoteste se aduga romul si se ia de pe foc.Se lasa sa se raceasca.



                    Mod de preparare crema:
                 Galbenusurile se amesteca cu zaharul,cafeaua si zaharul vanilat.Compozitia se pune la fiert la bain marie pana se ingrosa,mestecand continuu.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
                  Din toata frisca se opreste 200ml pentru ornat.Restul se bate bine si se adauga compozitia de cafea cu oua.Se mixeaza pana se omogenizeaza bine.



                 Asamblare:
              Blatul se taie in doua,pe orizontala.Blatul de la baza se insiropeaza cu jumatate din siropul rece.Din crema se opresc cateva linguri pentru a imbraca tortul,restul se pune pe primul blat.Se acopera cu al doile blat care se insiropeaza si el.Tortul se poate imbraca in crema de cafea.Eu am topit 100 gr cicolata si am adugat la crema pentru o culoare mai inchisa.Cu aceasta crema am imbracat tortul.Cele 200ml fisca se mixeaza si se decoreaza tortul.
               Se da totul la rece pana  a doua zi.Se portioneaza si se serveste.


              Iata si o sectiune: