Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 16 decembrie 2014

Brownies de ciocolata si nuci







                       Cand spui negresa,spui ciocolata,iar ciocolata in combinatie cu nuca dau o savoare in plus deserturilor.La fel s-a intamplat cu aceste brownies.Reteta este de la Aura Carolina Popa si face parte din Provocarea secreta,luna decembrie.Gazda acestei provocari este Lacramioara Mihaela.
                     Iata despre ce este vorba:


                   Ingrediente:
                 4oua,100gr zahar,120gr unt,150 gr ciocolata,200gr nuci macinate,200gr faina,zahar vanilat,praf de copt.
                  Pentru glazura: 100 gr ciocolata,30 gr unt.



                   Mod de preparare:
                 Ciocolata taiata cuburi impreuna cu untul se topesc la bain marie sau la microunde.Se lasa sa se racoreasca.Intre timp,ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.Se adauga untul si ciocolata topite si racite.Se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza.Se adauga nucile amestecate cu faina si praful de copt.Se amesteca cu o lingura,incet,pana se omogenizeaza bine.
                Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins.Se tine pana trece testul scobitorii.Cand e gata se scoate din cuptor si se lasa la racit.Intre timp,se pregateste glazura.
                 Ciocolata se topeste impreuna cu untul.Se toarna totul peste prajitura si se lasa sa se raceasca si sa se intaresca glazura apoi se portioneaza pentru a servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!